Ryktesaker, uke 43

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 27. oktober:

11.11: Både Mike Phelan og Kieran McKenna skal ha speidet på Leeds-midtbanespiller Kalvin Phillips, ifølge Football League-kjenner Alan Nixon i The Sun. Den 23 år gamle Leeds-spilleren har imponert stort under Marcelo Bielsas ledelse, og blir neppe billig. At han ble værende i sommer, heller enn å gå til en Premier League-klubb, skal ha vært fordi Bielsa ble forsikret om at han ville få beholde Phillips.

Phillips er født i Leeds, så det spørs hvor lystne Leeds er på å selge en av sine egne til det de ser på som erkerivalen.

10.04: United kommer ikke til å tilby Gareth Bale en fluktrute fra Real Madrid, skriver Sunday Mirror.

De skriver at United ble tilbudt å hente Bale på et sesonglangt lån i sommer, men United var lite lystne på å betale waliseren 500 000 pund i uka på grunn av skadehistorikken. Angivelig gode Mirror-kilder forteller avisa at det er lite sannsynlig at United prøver å hente Bale om han ikke går med på en avtale hvor han får betalt etter hvor mye han spiller.

United er mer lystne på å hente Jadon Sancho fra Dortmund, og skal ikke være redde for å betale mer enn 100 millioner pund for å sikre seg spilleren.

Saken er skrevet av Simon Mullock, som vanligvis ikke er den mest treffsikre United-journalisten, men som i søndagsavisa også hadde et intervju med Ole Gunnar Solskjær (les her og her), uten at det betyr at vi kan slå fast at Mullock har infoen fra Solskjær selv.

09.32: Daily Star skriver at både United og City er interesserte i Luke Matheson. Mange husker sikkert at Matheson er den energiske høyrebacken som scoret for Rochdale mot United på Old Trafford i september, mens han fortsatt var 16 år. Både Solskjær og Guardiola skal ha blitt overbevist om at 17-åringen har det som skal til for å kunne spille på det aller høyeste nivået.

Daily Star skriver at Matheson er verdsatt til 10 millioner pund, noe som høres mye ut, men så er jo heller ikke Daily Star en avis vi har særlig tiltro til når det gjelder overgangsrykter.

08.14: Steve Bates (som en periode under Van Gaal var veldig velinformert, men som vi er mer usikre på nå) skriver i en såkalt eksklusiv Daily Mirror-sak at Ed Woodward har gitt grønt lys til at United skal prøve å sikre seg Bundesliga-duoen Thomas Müller og Leverkusen-midtbanespiller Kai Havertz. På lørdag skal United ha hatt speidere i Tyskland for å se på spillerne. Leverkusen skal ha satt prislappen på Havertz på 85 millioner pund, uten at det skremmer United.

Det avvises ellers fra Bayern-hold at det er aktuelt å selge Müller.

Lørdag 26. oktober:

14.22: Ashley Young er klar for non-league-klubben FC United! Dette høres ut som en spøk, men er ikke det – men det er altså snakk om en helt annen Ashley Young. Dermed spiller det en Ashley Young både i Manchester United og i protestklubben.

10.06: Spanske El Desmarque hevder at Real Madrid vil prøve å hente Paul Pogba til sommeren for 100 millioner euro pluss Gareth Bale.

Vi kjenner ikke så godt til kilden, men Petter Veland (som jo har god kontroll på spansk fotball) har ved en god del anledninger referert til dem.

På den annen side passer det ikke så godt inn med mange av de andre rapportene om hva Real Madrid vil foreta seg, men det trenger jo selvsagt ikke nødvendigvis å bety at det ikke er sant.

Fredag 25. oktober:

16.10: Transferguru Gianluca Di Marzio, én av dem vi absolutt lytter til, mener at Chris Smalling allerede har overbevist Roma nok til at de ønsker ham permanent. Han skriver at det i løpet av få uker kan bli de første møtene med tanke på en permanent Smalling-overgang til Roma.

14.23: West Ham bekrefter at de har signert Ademipo Odubeko. Odubeko var i Manchester United-akademiet før han forlot klubben i sommer.

11.56: ESPNs Rob Dawson skriver at deres kilder forteller dem at Erling Braut Håland, som har 20 mål på 13 kamper for RB Salzburg denne sesongen, er på Uniteds radar.

På den delen av torsdagens pressekonferanse som «erstattet» den vanlige fredagspressekonferansen, så ble Solskjær spurt om Håland, men han ville ikke bidra til spekulasjonene ved å snakke om andre lags spisser.

– Jeg snakket om [ble spurt om] Harry Kane på onsdag, og nå Erling. Jeg synes ikke det er riktig av meg.

Les også hva som ble sagt ellers på pressekonferansen her.

08.24: Ifølge belgiske Het Laatste Nieuws skal United ha fulgt ekstra godt med på KV Mechelen i det siste – for å følge med på den 17 år gamle midtbanespilleren Aster Vranckx, som har slått gjennom på A-laget. Samtidig skal ikke en overgang være veldig aktuell på nåværende tidspunkt, siden spilleren angivelig ønsker å fortsette utviklingen sin i den belgiske klubben

Torsdag 24. oktober:

16.59: Kan Thomas Müller være en mulig kortsiktig løsning? Ifølge Christian Falk fra tyske Bild er United interesserte i å hente den tyske 30-åringen.

14.10: Manchester United skal omsider ha blitt enige med Real Zaragoza om overgangssummen for den talentfulle vingen Mateo Mejia

United skal ha sikret seg 16-åringen for beskjedne 130.000 pund, selv om Real Madrid var villige til å by langt mer.

Bare for ordens skyld, Meija kom til United-akademiet i sommer og nyheten fra Zaragozas lokalavis El Periodico de Aragon dreier seg om at man nå er enige om kompensasjonen United må ut med. 

08.40: Samtidig melder Daily Star at Solskjær og United jakter to spisser i januar-vinduet. Callum Wilson fra Bournemouth og Moussa Dembele fra Lyon nevnes i artikkelen som to konkrete spillere United ser på, sammen med Mandzukic. 

08.10: Klar for en ny dose Mario Mandzukic-rykter? Juventus sin sportsdirektør Fabio Paratici bekrefter overfor Sky Italia (via Mirror) at klubben er i samtaler med kroatens agent for å få til en løsning på spissens vanskelige situasjon.

Mandzukic har ikke spilt i det hele tatt under Maurizio Sarri og trener heller ikke med resten av Juventus sin førstelagstropp.   

– Vi er fremdeles åpne for hvilken som helst løsning, som inkluderer at han enten blir her eller går til en annen klubb. Vi er i samtaler for å finne den beste løsningen for alle parter, sier Paratici.

Blant journalistene som følger United har det kommet veldig mostridende rapporter om Uniteds angivelige interesse for Mandzukic.

Onsdag 23. oktober:

13.14: Samuel Luckhurst skriver i lokalavisa at United er optimistiske når det gjelder en mulig James Maddison-overgang.

United ønsker minimum fire signeringer i løpet av de to neste overgangsvinduene, og ser på Maddison som en ideell signering.

Det hjelper på optimismen at Maddison er United-fan, og at han er god venn med Harry Maguire.

Lagkamerat Ben Chilwell interesserer også United.

08.08: The Sun skriver Mario Mandzukic skal ha vært i kontakt med United, og at lønnskravet har blitt halvert. Opprinnelig skal Mandzukic ha krevd 300 000 pund i uka (noe som i så fall ville vært en god forklaring på hvorfor ESPN har meldt om at United-interessen kjølnet!), men kroaten ønsker seg til United, og vil derfor nå gå med på 150 000 pund i uka for å få det til å skje.

Saken er ikke skrevet av en av de journalistene vi stoler litt ekstra på, så vi ville tatt alt der med en klype salt.

Tirsdag 22. oktober:

14.54: Italienske Calciomercato.com skriver at «alt tyder på» at United blir Mario Mandzukics neste klubb, selv om ikke alt er i boks. Det nevnes igjen at Juventus er ute etter 10 millioner euro (8,6 mill. pund) for kroaten.

En kilde vi stoler mer på, Rob Dawson i ESPN, skrev i helga at interessen for Mandzukic har kjølnet litt fra Uniteds side.

08.02: David Ornstein (The Athletic) er vanligvis en treffsikker journalist, og han skriver om Uniteds interesse for James Maddison. Han har vært i kontakt med en kilde som har en kobling til alle relevante parter (Maddison, United og Leicester), og har en følelse av at Maddison vil gå til United i løpet av det neste året.

Andre hevder ellers at Maddison fort kan signere en ny kontrakt før det for å få bedre betingelser, noe som også vil sørge for at Leicester enklere kan kreve mer. I tillegg er det jo ikke nødvendigvis slik at United får fri bane til en spiller som skaper så mye som Maddison gjør: både Tottenham og Liverpool kan gi United konkurranse om Maddison, og det vil komplisere det hele.

Mandag 21. oktober:

07.10: – United er ikke til salgs. Glazers er her også på lang sikt. Det sa Ed Woodward i intervjuet med Andy Mittens United We Stand. Han hevdet at han kunne si det basert på samtalene med Uniteds eiere. Les mer om det Woodward sa i intervjuet her.

07.00: Ole Gunnar Solskjær skal nå være interessert i Leipzig-spiss Timo Werner. 23-åringen har 68 mål på 124 kamper for det tyske laget og har tidligere blitt koblet til Liverpool. Han vil være enn mer fremtidsrettet spissløsning enn en del andre alternativer som nevnes, men er trolig ikke tilgjengelig i januar, skriver Daily Express. Werner har seks mål på åtte Bundesliga-kamper denne sesongen.