Ryktesaker, uke 30

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 26. juli

14:45: Kalidou Koulibaly er en populær mann i ryktebørser rundt om i verden. Den senegalesiske midtstopperen har blitt linket til både United, Manchester City, Barcelona og Liverpool.

Nå har sportsdirektøren i Napoli, 29-åringens klubb, sagt at de ikke har mottatt noen bud på forsvarsspilleren. Det skriver Goal, som også sier at Manchester City er favoritter til å sikre seg Koulibaly dersom han skulle forlate Napoli.

12:32: Sunday Express skriver at United kan komme til å forsøke å signere James Rodriguez i sommer. Manchester Evening News mener å vite at selv om United er på jakt etter en playmaker i sommer, skal colombianeren ikke være et mål for klubben. Den 29-årige Real Madrid-spilleren passer ikke inn i klubbens overgangsstrategi, ifølge Manchester-avisa.

12:30: James Maddison har tidligere blitt nevnt hyppig i forbindelse med en overgang til United. Ryktene har roet seg kraftig ned, og nå virker det enda mer usannsynlig at vi får se Maddison i United-drakt. Midtbanespilleren har nemlig undertegnet en ny femårskontrakt med Leicester, ifølge Talksport. Den skal visstnok gi engelskmannen 95.000 pund i uka.

09:39: Sunday Times skriver at Borussia Dortmund har begynt å forberede seg for en fremtid uten Jadon Sancho. De gule og svarte fra Westfalen har pekt ut franske Jonathan Ikone som engelskmannens erstatter. Avisa forstår det også slik at Sancho og United allerede har kommet til enighet om de personlige detaljene.

Det skal likevel være langt fra noen enighet mellom klubbene, og Dortmund virker veldig lite interessert i å fire på kravene.

08:33: Sunday Express mener å vite at Ed Woodward er klar for å selge opp til åtte United-spillere i sommer, for å få råd til Jadon Sancho. De aktuelle spillerne skal være Alexis Sánchez, Chris Smalling, Marcos Rojo, Phil Jones, Andreas Pereira, Jesse Lingard, Juan Mata og Diogo Dalot.

Avisa skriver også at Ole Gunnar Solskjær også vil hente en spiss, en back og en midtstopper i løpet av overgangsvinduet.

Lørdag 25. juli

14.00: Sky Sports News melder at de har fått bekreftet det Andy Mitten skrev fredag (se 16.30 fredag) – at United er interessert i Bayern Münchens Kingsley Coman. United skulle også være interessert i en låneavtale, men Sky Germany melder at Bayern ikke skal være interessert i å slippe Coman selv om de nå har hentet Leroy Sane til klubben.

Senere lørdag skrev ESPNs United-journalist Rob Dawson og Evening Standards United-journalist James Robson det samme.

11.30: ESPN har skrevet en litt lengre sak om hvert lags situasjon før overgangsvinduet åpner, og der står det at Barcelona skal ha vist interesse for Diogo Dalot. Jadon Sancho er Uniteds hovedmål, og på stopperplass nevnes Nathan Ake (Bournemouth), Kalidou Koulibaly (Napoli), Tyrone Mings (Aston Villa) og Alessio Romagnoli (AC Milan) som alternativene.

08.40: The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak lørdag om at United har bedt om å bli informert om eventuell utvikling i Jan Oblaks situasjon i Atletico Madrid. Den 27 år gamle sloveneren har en utkjøpskluausul på 120 millioner euro. Oblak skal også være ønsket av Chelsea, og han skal være klar for en ny utfordring.

Så må det sies at saken ikke er skrevet av avisas United-journalist, og at hvis det er én avis som gjerne spinner og spinner så mye de kan på aktuelle problemstillinger (les: De Gea) uten at det nødvendigvis er rett, så er det nettopp The Sun.

08.20: Daily Records Duncan Castles, tidligere gjerne omtalt som Mourinho-kjenner, skriver at United nå er interessert i Lille-midtstopperen Gabriel Magalhaes. 22-åringen bidro sterkt til Lilles 4. plass i Ligue 1 denne sesongen, og kan være tilgjengelig for bare drøyt 20 millioner pund. Napoli, Chelsea og Arsenal skal også være interesserte.

08.10: Sky Sports skriver at United er uinteresserte i å leie ut Alexis Sánchez og Chris Smalling videre til Inter og Roma. United vil selge.

08.00: Roma har sendt ut et bilde av Chris Smalling i neste års Roma-drakt, og italienske Corriere dello Sport skriver at United og Roma nå forhandler om en permanent avtale. Med bildet av Smalling i neste års drakt skriver avisa at klubben på en måte viser at de føler seg sikre på at dette skal gå deres vei.

Fredag 24. juli

21:55: Manchester Evening News videreformidler en sak fra portugisiske Record, som sier at Alex Telles kan være på vei til United. Den brasilianske venstrebacken har tidligere blitt lenket til Chelsea, men nå er visstnok begge Manchester-klubbene interesserte i å signere 27-åringen.

Ifølge Transfermarkt har Telles 13 (!) mål og 12 målgivende på 47 kamper for Porto denne sesongen.

19:08: Sergio Romero blir av mange regnet som «verdens beste andrekeeper». Ser man på statistikken som sier at argentineren har holdt nullen 38 ganger på 59 kamper for United, skjønner man hvorfor. 33-åringen har også 96 landskamper for Argentina.

Nå skriver ESPN at både Everton og Leeds har fattet interesse for Romero. Everton skal visstnok ha lyst til å skaffe Jordan Pickford en konkurrent, mens Leeds planlegger sin første sesong tilbake i Premier League på 16 år.

Romero har igjen ett år av kontrakten, men United har opsjon på å forlenge ytterligere ett år.

16.30: United skal ha forhørt seg angående Bayern Münchens Kingsley Coman. Det skriver The Athletics Andy Mitten. Les saken her.

08.20: Manchester Uniteds administrerende direktør Ed Woodward har igjen satt jakten på en fotballdirektør, eller «Head of Football» som United selv har kalt stillingen, på agendaen, skriver Telegraph.

Woodward ønsker seg ikke en person som skal ta klubben i en ny retning, men en som skal utfylle Ole Gunnar Solskjær og og resten av klubben, inkludert kvinnelaget. Atletico Madrids Andrea Berta, Fabio Paratici i Juventus og Antero Henrique, som forlot Paris Saint-Germain for et års tid siden, skal alle være aktuelle kandidater, melder avisen. 

Torsdag 23. juli

22.15: Calciomercato skriver at Juventus er villige til å lytte på bud med tanke på å selge Adrien Rabiot. United, Newcastle og Everton skal alle være interesserte i å hente midtbanespilleren. Rabiot har vært en gjenganger i denne ryktespalten de siste årene.

14.50: Inter Milan er interessert i å forlenge leieavtalen med Alexis Sánchez. Manchester Evening News skriver at chileneren i utgangspunktet er på lån til og med 7. august denne sesongen, men nå ønsker den italienske storklubben å se på muligheten for å utvide låneavtalen.

Inter-sjef Giuseppe Marotta sier til Sky Sports Italia at klubben i første omgang ønsker å forlenge avtalen til Europa League er ferdigspilt 21. august, men holder også døren på gløtt for et enda lengre låneopphold dersom United er interessert.

08.00: Borussia Dortmund har fulgt Werder Bremens kantspiller Milot Rashica nøye den siste tiden. Dortmund planlegger for en fremtid uten Jadon Sancho og leter nå etter den ideelle erstatteren, skriver Telegraph

Selv om det skal være et gap på 20 millioner pund mellom hva United skal være villige til å betale for Jadon Sancho og hva Dortmund vil kreve for den unge engelske landslagsspilleren, skal den tyske storklubben være forberedt på at Sancho drar i sommer, skriver avisen.

Onsdag 22. juli

10.50: United skal ifølge Marca (her gjengitt av MEN) forberede et bud på 65 millioner pund for Napolis Kalidou Koulibaly. Byrival Manchester City har også midtstopperen på ønskelisten sin.

08.05: Stille på ryktefronten for Uniteds del denne morgenen, men Dean Henderson skal selv mene at han er god nok til å erstatte David de Gea som førstekeeper i United, ifølge The Times. Likevel skal 23-åringen være klar for nok et utlån med mindre han for beskjed om at han har en god sjanse til å bli førstekeeper på Old Trafford nesten sesong.

Tirsdag 21. juli

13.30: Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver i en såkalt eksklusiv sak at Chelsea vil tilby Dean Henderson 170.000 pund i uka for å bli førstekeeper der. De vil erstatte Kepa med Uniteds utlånte 23-åring. Ifølge Luckhurst har Henderson hatt 70.000 pund i ukelønn i Sheffield United, men det er Sheffield-klubben som har betalt mesteparten av den lønna. Det han har fått fra United er betydelig mindre enn det.

07.25: Real Valladolid-stopperen Mohammed Salisu har vært koblet til United flere ganger i vinter, men er nå i ferd med å skrive under for Southampton i en overgang verdt 10,9 millioner pund. Dette nevnes hos flere engelske medier.

07.20: The Times’ United-journalist Paul Hirst skriver at Dean Henderson kun ønsker å returnere til United hvis han har en ordentlig sjanse til å bli førstekeeper neste sesong. Uten den forsikringen vil han heller fortsette på utlån et annet sted. Hirst gjentar også det som er kjent, at United og Hendersons representanter diskuterer en ny kontrakt med ham, kanskje verdt nærmere 100.000 pund i uka. Hans nåværende kontrakt er på 35.000 pund i uka, og gjelder frem til 2022 selv om United har opsjon på ytterligere ett år.

Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at United og Henderson skal i samtaler om fremtiden neste uke – altså uka etter at ligasesongen er over.

Les også: De Gea og Henderson: For og imot

07.10: Chelsea skal nærme seg signeringen av Bayer Leverkusens Kai Havertz. United har en god stund også blitt nevnt som en mulig ny klubb for Havertz, men ifølge The Times-journalist Gary Jacob skal det ikke være noen rivaler for signeringen og London-klubben vil innfri spillerens lønnskrav. De prøver imidlertid å få ham billigere enn det Leverkusen ønsker, og spørsmålet er da hvordan det går.

07.00: Daily Stars fotballmann, Jeremy Cross, skriver at United vil tilby Borussia Dortmund 80 millioner pund i et ta-det-eller-glem-det-tilbud for Jadon Sancho.

Mandag 20. juli

20.00: Den anerkjente franske journalisten Mohamed Bouhafsi sier at det er Sky Germanys melding om at United-aktuelle Jadon Sancho nå presser på for en overgang vekk fra Borussia Dortmund er korrekte. Sancho skal ha hjemlengsel, og selv om det er usikkert om han eventuelt vil streike for å komme seg bort så legger det ekstra press på Dortmund.

16.40: Rapporter fra Chile sier at Manchester City skal ha kontaktet Alexis Sanchez’ representanter for å få vite hvordan situasjonen hans er. Chilenerens form i Inter har tatt seg opp, og det er lite trolig at han returnerer som fast spiller i Uniteds tropp. United ønsker ifølge saken 22 millioner dollar for å selge Sanchez. Så får man se hvor troverdige rapportene fra den chilenske avisen La Cuarta – gjengitt av nettsiden utdreport, er.

16.00: Sky Sports’ United-journalist James Cooper: – Selv om ingen i United har sagt det direkte så utelukk ikke at det at Jude Bellingham ender i Tyskland er en del av en prosess som ender med at Jadon Sancho drar til Old Trafford.

09.20: Jude Bellingham var sterkt koblet til United, men nå er det offisielt at han har skrevt under for Borussia Dortmund. Les saken her.

08.25: Jadon Sancho må trolig legge press på Borussia Dortmund for å selge ham i sommer om overgangen til United skal bli en realitet. Dortmund leter fremdeles etter en erstatter, men skal samtidig ikke være villige til å fire på prisen på rundt 100 millioner pund for Sancho, skriver Mirror.