Første gjennombrudd i Sancho-sagaen?

Chelsea har kjøpt spillere, Liverpool har solgt en spiller og torsdagen begynte så med at Manchester City ble enige med Bournemouth om et kjøp av midtstopper Nathan Ake.

United-supporterne begynte å bli urolige, som alltid når det går noen dager av overgangsvinduet uten at noe skjer.

Skal dette bli nok en sommer hvor United er sist av alle med de store overgangene?

Vel, det kan fortsatt skje, men torsdag har både The Independents mest kjente fotballjournalist, Miguel Delaney, og Daniel Harris, som skriver en del for The Guardian, meldt at det skal være enighet om hva United skal betale i første avdrag for Sancho.

Delaney skriver at klubbene fortsatt kun har forhandlet via såkalte mellommenn, men Dortmund skal ha akseptert 60 millioner pund som første avbetaling, selv om det fortsatt er avstand mellom partene om den totale overgangssummen.

I fjor tvang både Crystal Palace og Leicester United til å betale hele overgangssummen for Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire med en gang, men det normale er jo at man betaler i ulike avdrag.

Det er dette første avdraget som det meldes om en enighet på 60 millioner pund nå.

Det gjenstår imidlertid å bli enige om den totale overgangssummen, men ifølge Delaney er det Dortmund som nå pusher for et salg.

Les Delaneys sak her.

United.no understreker likevel at Delaney har meldt ting før som ikke har skjedd, og at det er en grei huskeregel at med en gang FLERE journalister melder noe, spesielt journalister som følger klubbene året rundt, så er sannsynligheten enormt mye større for at det faktisk stemmer.

Daniel Harris, som ofte skriver for The Guardian, skrev imidlertid også torsdag ettermiddag også at det skal være enighet om at United betaler 60 millioner euro (merk: Han skriver euro, ikke pund som Delaney) i første omgang for spilleren. Les hans sak her.

Harris mener at United kommer til å betale de siste 60 millionene i senere avdrag, i en totalavtale verdt de mye nevnte 120 millionene som Dortmund hardnakket har sagt at de skal ha for å selge.

Det er verdt å merke seg at ingen av disse to er blant journalistene som følger United aller tettest, så det skal bli interessant å se om denne påstanden nå følges opp av United-journalistene eller tyske journalister.

Du kan høre Harris diskutere sin informasjon her.