Ryktesaker, uke 36

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 8. september:

20.19: The Sun skriver at David de Gea skal ha fortalt venner at han er villig til å takke nei til Uniteds kontraktstilbud (som skal være på 350 000 pund i uka). Spania-lagkamerater tror ifølge saken at De Gea fort kan ende opp med å snakke med andre klubber i januar. Det skal i prinsippet være enighet om avtalen som er tilbudt, så at De Gea avventer tolkes som et tegn på at han ønsker å vente på andre tilbud. Det står ingenting om at dette skal være fordi De Gea ikke synes han er tilbudt nok.

Det er verdt å påpeke at saken ikke er skrevet av avisas United-korrespondent, og vi ville tatt det hele med en viss skepsis.

14.40: At United lenge har slitt med å finne den klare midtstoppersjefen etter at Rio Ferdinand og Nemanja Vidic ga seg er gammelt nytt. Men Daily Mail melder at den sjefen kunne kommet allerede i 2016 hvis José Mourinho hadde fått det som han ville.

Mourinho prøvde nemlig hardt å hente Raphael Varane til United i sin første sesong. Den gang var det derimot Zinedine Zidane som satt en stopper for overgangen og overtalte Varane til å bli i Real Madrid. Dermed endte Mourinho opp med å hente Eric Bailly, som til tider har vært god, men har slitt ekstremt med skader siden han kom til United.

11.23: Sent i går kveld hadde The Mirror en såkalt ekslusiv sak om Edwin van der Sar, som lenge har blitt linket til jobben som teknisk direktør/sportsdirektør i United. Avisen kommer ikke med så mye nytt, men gjentar at Van der Sar skal være høyest på lista til Ed Woodward.

De skriver også at den tidligere United-keeperen selv skal være klar over hvor sterkt han er ønsket tilbake på Old Trafford, men at det vil bli vanskelig for ham å bare forlate prosjektet han har startet på i Ajax.

08.20: Juventus skal være interesserte i å gjøre David de Gea til deres neste førstekeeper. Torino-klubben har blitt kjent for å hente store stjerner når kontrakten deres med en annen klubb går ut, og nå hevder Express at de vil gå i samtaler med De Gea i januar, for så å hente han på free transfer til sommeren.

Lørdag 7. september:

19.50: Tre spillere ble hentet til United i sommer, men ifølge Express hadde Ole Gunnar Solskjær ønsket seg mye mer. På ønskelisten hans var det fire spillere som Solskjær hadde på ønskelista som ikke kom. Express hevder at de fire spillerne var Christian Eriksen, Jadon Sancho, Sean Longstaff og Pablo Dybala.

08.59: Marcos Rojo har snakket om fremtiden sin. Les mer om det her.

08.27: Ifølge en italiensk agent (som siteres av Daily Mail), Vincenzo Morabito, så var United svært interesserte i angrepsspilleren Bobby Duncan før han gikk fra Liverpool til Fiorentina.

Relasjonen mellom Liverpool og Duncan (og agent Saif Rubie) var helt fryktelig på slutten, men grunnen til Duncans nei skal likevel være at Duncan ikke ville svikte Liverpool.

Duncan er Steven Gerrards søskenbarn, for øvrig, så en slik overgang skulle tatt seg ut! Samtidig kan vel dette også tolkes som et forsøk på å rette opp litt av Duncans rykte blant Liverpool-fansen etter at Rubie blant annet kalte Liverpools behandling av Duncan for mobbing.

Fredag 6. september:

21.12: Diaro AS (via Manchester Evening News) skriver at Jan Oblak er Uniteds førstevalg å hente inn, hvis David de Gea ikke signerer ny kontrakt. Det har kommet rapporter om at spanjolen kommer til å signere ny kontrakt, men dette har altså ikke skjedd ennå. De Gea sin kontrakt går ut neste sommer.

13.23: Tahith Chong ble linket tilbake til nederlandsk fotball på lån i sommer, og han har nå snakket med Voetbal Primeur blant annet om hvorfor han endte opp med å bli.

– Selvsagt snakker vi [om mulig ny kontrakt – den nåværende går ut i 2020, red.anm.], men det er fortsatt for tidlig å si noe om det. Sesongen er lang, og vi får se hva som skjer. Det er mange [kamper i ulike] turneringer på gang nå, og jeg vil fokusere på det. Ole har fortalt meg at jeg må fortsette å jobbe hardt, og så får jeg sjansene mine. Det er godt å høre. Det er noen spillere som har forlatt klubben, og jeg klatrer opp på rangordenen.

– Det er alltid fint å komme tilbake til Nederland, men alt i alt må jeg gjøre det jeg mener selv er best. Det var derfor jeg valgte å bli værende.

08.24: Det er en usedvanlig rolig ryktemorgen, selv til september å være. Det er ærlig talt også den eneste grunnen til at vi nevner at Thomas Meunier har snakket om fremtiden sin, og at Daily Mirror kobler det opp mot det at United og Arsenal ble linket til belgieren i sommer.

Meunier ble værende i PSG, og sier at forklaringen er at ingen potensielle overganger stemte 100% for både han selv og for PSG, og at han helst ønsker å bli værende i PSG selv om det kompliseres noe av at han ikke er førstevalg der lenger.

Mirror skriver i innledningen av saken at Meunier nekter å avvise en mulig januarovergang, før de avslutter saken med å sitere Meunier på at en januarovergang ikke er aktuell selv om han blir sittende på benken de neste månedene!

Daily Mirror har sine lyse øyeblikk innimellom, men denne saken var bare rar. Uansett hvordan en vrir og vender på det er nok i alle fall en Meunier-overgang heller lite aktuell.

Torsdag 5. september:

14.05: Manchester United skal ha tatt kontakt med Paul Pogbas agent Mino Raiola for å diskutere en ny kontrakt for franskmannen, melder L’Equipe.

Pogba uttalte selv tidligere i år at han var klar for en ny utfordring og Real Madrid-manager Zinedine Zidane har ikke lagt skjul på sin begeistring for sin landsmann. Men United-ledelsen har vært tindrende klar på at de ikke ville selge franskmannen i sommer og skal vi tro den franske avisen planlegger United å beholde sin franske midtbanestjerne utover inneværende sesong.

08.05: Juventus skal følge kontraktssituasjonen til David de Gea, Eric Bailly og Nemanja Matic nøye. Juventus hentet Arsenals Aaron Ramsey gratis i sommer da waliserens kontrakt med London-klubben gikk ut og Torino-klubben planlegger å gjøre et mulig lignende fremstøt på deler av eller hele United-trioen, melder Gazzetta Dello Sport (Via Mirror)

08.00: Juventus planlegger å kvitte seg med Mario Mandzukic og Emre Can i januar. Førstnevnte spiller ble sterkt linket til United i sommer og Juventus var villige til å la spissen gå. Nå kan kroaten igjen bli tilgjengelig i januar, melder Goal.com.

Onsdag 4. september:

21.45: Det nye seriøse sportsmediet The Athletic skriver at 17 år gamle Mason Greenwood nærmer seg en ny kontrakt for Manchester United. Kilder fra innsiden av klubben skal ha fortalt at de tror Greenwood får en kontrakt verdt 25.000 pund i uken.

18.30: Manchester United skal ikke ha gitt opp kampen om signaturen til danske Christian Eriksen. The Sun går langt i å hevde at det skal legges inn et bud på Tottenham-juvelen i januar.

Etter at en overgang til Real Madrid ikke ble noe av denne sommeren skal United ha fornyet interessen. Italienske Inter skal være en annen interessent, og prisen skal være kraftig redusert sammenlignet med de 70 millionene klubben var forberedt på å betale i sommer.

12.34: Declan Rice har i FourFourTwo (sitert her) svart på et spørsmål om interesse fra Manchester United.

– Misforstå meg rett, jeg tror jeg har ferdighetene til å spille for en klubb som det. Men alt handler om timing, og jeg tror ikke timingen er riktig for meg i det hele tatt. Jeg har fortsatt mye å lære.

Rice fortsatte ved å fortelle hvor godt han trives i West Ham, og han ga uttrykk for at det er det beste stedet for ham.

08.53: Rolig start på ryktemorgenen, men vi tar med oss at agenten Giulio Meozzi, som fungerte som en mellommann til overgangen, hevder at det kan bli en permanent overgang for Chris Smalling til Roma viss han imponerer denne sesongen.

Tirsdag 3. september:

14.50: Here we go again: Daily Mail skriver at United kan komme til å by på Christian Eriksen i januar, siden han ikke fikk en overgang til La Liga. Det skal visstnok være håp om at dansken kan lokkes vekk i januar, selv om det vel er rapporter fra Tottenham-hold om at han skal ha lovet ikke å dra til en annen engelsk klubb. Merk: Det er en sak som ikke er skrevet av en United-journalist, og det virker mest som om de har lagt sammen to pluss to for å få en sak.

07.05: Personlig er jeg ikke veldig interessert i informasjon som denne, da United jo har speidere som får med seg det meste uansett om mediene får det med seg eller ikke, men United var altså til stede på Benficas kamp i helga, visstnok for å se på stopper Ruben Dias og midtbanespiller Florentino Luis.

07.00: – Jeg ville ikke hatt noe imot å reise til England igjen, sier Borussia Dortmunds Jadon Sancho i en sak som blant annet er gjengitt av Daily Mirror. I den grad du skulle være usikker så er det bare å forberede seg på flere rykter om ham til United.

06.50: Lee O’Connor ble i natt bekreftet solgt til Celtic. Les saken her.

Mandag 2. september:

22.30: Er du en fast leser av denne spalten? Da kan kanskje denne videoen om hvordan transferguru Fabrizio Romano jobber være interessant. (filmet dagen da Chris Smalling-lånet ble breaket)

22.00: United skal ha innledet samtaler med Mason Greenwood, som kan gi ham en ny ukelønn på 25.000 pund, skriver The Athletics Laurie Whitwell. Angel Gomes, James Garner, Tahith Chong, Brandon Williams og Ethan Laird kan også vente seg bedre kontrakter, heter det i saken.

19.10: Lee O’Connor kan være på vei til Celtic, melder skotsk journalist. O’Connor er altså en irsk spiller som er stopper på reservelaget, men det er ikke spesifisert om det kan være et utlån eller salg.

11.23: Matteo Darmian har omsider fått seg ny klubb – mer om det her.

09.38: Nå slipper vi å høre mer om en mulig gratissignering av Fernando Llorente, i alle fall, for han er klar for Napoli.

09.03: I dag er det deadline day mange steder, og vi har skrevet litt om hva som kan skje i denne saken.

08.31: Hvem tar over Uniteds keeperplass om David de Gea skulle ende opp med å forlate klubben? I The Suns sak om at De Gea fortsatt ikke har forlatt klubben, så nevnes noen alternativer.

Jan Oblak skal lenge ha interessert United, og avisa skriver at United fortsatt følger Atletico Madrid-målvakten. I tillegg skal Dinamo Zagreb-keeper Dominik Livakovic være høyt på Uniteds liste.

Sergio Romero blir kun sett på som andrekeeper også for fortsettelsen, mens Dean Henderson blir sett på som en mann for fremtiden.

Det skal påpekes at saken ikke er skrevet av The Suns United-korrespondent, og at vi ville lest den med en viss skepsis.

Powered by Labrador CMS