Ryktesaker, uke 35

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 1. september:

17.45: Om man skal tro The Mirror skal Paul Pogba ha bestemt seg for ikke å skrive under på en ny kontrakt for Manchester United. Årsaken skal være interessen fra Real Madrid. Det medfører at United får dårligere forhandlingskort når den spanske hovedstadsklubben trolig møter til forhandlingsbordet igjen kommende sommer.

Franskmannen har to år igjen av kontrakten, ett når sommervinduet åpner. Manchester United har opsjon på nye tolv måneder. Så han går nok ikke for knapper og glansbilder om han forlater klubben.

Det er greit å legge til at hovedpersonen selv skal ha forsikret Ole Gunnar Solskjær om at han vil gi alt for klubben mens han er der, selv om målet er å signere for Real Madrid om et år.

10.30: Manchester Uniteds sisteskanse David De Gea har enda tilgode å signere en ny kontrakt med klubben. Nå skriver The Sun (som vi som regel ikke stoler på) at United har begynt å speide etter en ny målvakt ettersom klubben frykter at de kan miste spanjolen i januar.

Lørdag 31. august:

09.09: Ifølge spanske SPORT er Zinedine Zidane sint på Real Madrid-ledelsen, og det er mest av alt fordi de ikke har skaffet ham Paul Pogba.

Zidane føler at Real Madrid aldri egentlig ønsket å signere United-spilleren, og Real Madrid-manageren føler seg derfor sviktet og løyet til av klubbpresident Florentino Pérez.

For ordens skyld, siden vi nevnte Bruno Fernandes tidligere i dag, så nevnes det også i saken at den eneste forsterkningen på slutten av overgangsvinduet kommer til å bli Areola som kommer inn som reservekeeper i stedet for Keylor Navas.

08.58: Ikke helt United-relatert, men ex-red Javier Hernández kan havne i spansk fotball igjen:

08.09: Vi starter dagen med uttalelsene fra Fiorentina-sportsdirektør Daniele Prade om at Bruno Fernandes, som en stund har blitt koblet til United, skal være på vei til Real Madrid.

Hvorfor Fiorentina-presidenten snakker om dette? Jo, fordi han ble spurt om muligheten for å signere en av Fernandes’ lagkamerater, Ralphinha.

– Sporting kan være ferdige i markedet fordi Bruno Fernandes kommer til å gå til Real Madrid for 70 millioner euro.

Fredag 30. august:

20.42: De fleste av dere har sikkert sett det på united.no allerede, men Chris Smalling er klar for Roma på et sesonglangt lån. Les mer om det her.

17.22: Mer Parma/Matteo Darmian: i ettermiddag meldes det om enighet med den italienske klubben. Les mer her.

08.05: Høyreback Matteo Darmian har snart vært koblet til alle klubbene i Serie A, og ifølge Gazzetta dello Sport er Parma siste klubb som har meldt seg på. Forhandlingene skal være i gang, og alle parter må være enige innen overgangsvinduet stenger 2. september.

08.00: Vi mistenker at vi kan sette denne setningen på «repeat»: Paul Pogba ønsker ikke å forlenge sin avtale med Manchester United og vil til Real Madrid. Det skriver spanske Marca.

Torsdag 29. august:

23.04: Gianluca Di Marzio skriver at Chris Smalling skal gjennomgå den medisinske testen fredag. Dermed tyder mye på at midtstopperen blir Roma-spiller. Låneavtalen skal være vært 3 millioner euro.

18.19: Manchester Evening News skriver at Matteo Darmian kommer til å forlate United før det europeiske overgangsvinduet stenger på mandag. Avisen skriver ikke hvilken klubb det er snakk om annet enn at den skal være italiensk.

12.20: Roma ønsker å hente Chris Smalling på lån og skal vi tro den italienske journalisten Fabrizio Romano skal klubbene ha blitt enige om en låneavtale verdt tre millioner pund.

Smalling skal også ha akseptert de personlige betingelsene, melder journalisten.

11.15: Manchester United har ingen planer om å hente en erstatter for Alexis Sánchez når han blir leid ut til Inter. Selv om overgangsvinduet er stengt for Premier League, har klubbene anledning til å hente spillere som er kontraktsløse.

United skal imidlertid ikke ha noen planer om å gjøre det og Solskjær skal være tilfreds med den stallen han har, melder BBCs Simon Stone.

08.00: Mannen som i sin tid oppdaget en tolv år gammel Paul Pogba er sikker på at franskmannen ville havnet i konflikter med Real Madrids manager Zinedine Zidane om Pogba hadde blitt Real Madrid-spiller.

– Om Paul har en manager med en sterk personlighet vil det bli konfrontasjoner og krangling, sier Franck Sale som var leder for rekrutteringsavdelingen til Le Havre da klubben hentet Pogba, melder OptusSport.

Han viser blant annet til det som skjedde da Pogba forlot United, da Sir Alex Ferguson var manager, til fordel for Juventus

Onsdag 28. august:

20.38: Jadon Sancho er øverst på ønskelisten til Ole Gunnar Solskjær ifølge Evening Standard. Videre skriver avisen at nordmannen er villig til å vente til neste sommer med å hente inn noen nye spillere. Grunnen? Det er dyrt å hente spillere i januar og det er ikke sikkert man får tak i de spillerne man vil ha.

09.16: De fleste av dere har nok sett saken vår om det allerede, men vi tar også med denne utviklingenAlexis Sánchez-sagaen.

08.53: Zlatan Ibrahimovic har i et intervju (gjengitt av Daily Star) spøkt om en United-retur.

– Løven brøler fortsatt, ja. Jeg kunne fortsatt lett spilt i Premier League. Hvis United trenger meg, så er jeg her.

Før han videre sa at jobben hans nå er i LA Galaxy, og at han har gjort sin jobb i Europa.

– Og så får vi se hvor vi avslutter.

Vi ville vel vært forsiktige med å tolke dette som noe annet enn en spøkefull kommentar.

08.42: Rolig start på ryktedagen, men vi tar kjapt med oss at spanske AS har snakket med Paul Pogbas bror, Mathias Pogba, som spiller for laget Manchego på fjerde nivå i Spania.

Der ble han spurt om Florentin Pogba venter på en telefon (fra Spania), og svarer «ja, akkurat som Paul». Samtidig sier han også at Paul ikke er ukomfortabel i Manchester, og at han kommer til å forholde seg profesjonelt til det hele, og at en er avhengig både av en klubb som ønsker å kjøpe, og en klubb som ønsker å selge.

Egentlig ingen ny informasjon, altså.

Tirsdag 27. august:

20.45: En som ikke ser ut til å være inne i varmen hos Ole Gunnar Solskjær, er Fred. Det internasjonale overgangsvinduet stenger ikke før 2. september, og mandag var det rykter om at Fiorentina ønsket å sikre seg brasilianeren før den tid.

Nå skal derimot Football Insider fått vite fra en United-kilde at Fred skal ha fortalt til sjefene i klubben at han er fast bestemt på å bli på Old Trafford og kjempe for plassen hans. Og hvem vet? Med all diskusjonen rundt midtbanen til United i det siste, kan det hende Fred plutselig dukker opp om ikke lenge.

16.46: The Times har i dag en sak om Alexis Sánchez, ført i pennen av United-journalist Paul Hirst. Den kommer ikke med revolusjonerende nytt, men her er i alle fall hovedpunktene fra den:

  • Inter er fortsatt fast bestemte på å låne chileneren, med en kjøpsopsjon, men problemet er hvordan lønnsutbetalingene deles opp.
  • Inter tilbød sist uke å betale 150 000 pund av Sánchez ukentlige lønn, men United ønsker mer, de vil ikke betale 241 000 pund per uke for en spiller som ikke spiller for dem. Sánchez er motvillig til å gå ned i lønn.
  • Samtalene er i gang igjen denne uka. Hvis Sánchez ender opp med å bli værende i United, så vil han hovedsaklig spille i Europa League og ligacupen. Solskjær foretrekker å bruke Martial og Rashford, og ønsker også å gi mer spilletid til Mason Greenwood.

For øvrig ble Sánchez-situasjonen også et tema i denne saken om Martials skade.

PS. De tekniske problemene med kommentarfeltet er nå ordnet opp i.

11.40: Avisene i Portugal er ikke helt ferdig med å linke Bruno Fernandes til Manchester United ennå. O Jogo (her gjengitt av Sport Witness) hevder at United skal ha hatt flere speidere på plass da Fernandes sto for hele tre assists mot Portimonense forrige helg.

08.15: Nemanja Matic skal være lei av benketilværelsen under Ole Gunnar Solskjær, og ifølge Mirror skal han nå diskutere fremtiden sin med United-manageren. Videre skriver tabloidavisen at hvis ingen av de to ser noe fremtid for serberen i United, er det flere klubber som følger med på situasjonen hans og kan legge inn et bud før det internasjonale overgangsvinduet stenger 2. september.

Mandag 26. august:

21.15: Corriere Dello Sport (gjenfortalt på engelsk av Sport Witness) melder om fremgang i forhandlingene mellom Inter og Alexis Sánchez. Det er snakk om en låneavtale med kjøpsopsjon på 15 millioner euro, og spilleren skal være innstilt på å dra. Inter og Sánchez venter på godkjennelse fra Manchester United.

Her er det lov å være kildekritiske. 

17.35: Italienske La Nazione (via Calciomercato) skriver at Fred er ønsket av Fiorentina. Italienerne trenger forsterkninger på midtbanen og skal ha identifisert brasilianeren som den perfekte signering. Manchester United betalte 52 millioner pund for ham sommeren 2018.

13.15: Manchester United venter nå på svar fra røntgenundersøkelsene etter Anthony Martials skade mot Crystal Palace. Skulle svaret på undersøkelsen være dårlig så kan det påvirke det mulige utlånet av Alexis Sánchez til Inter, skriver Jamie Jackson i The Guardian. Ifølge Jackson er Marseille, AC Milan og Monaco også interesserte i Marcos Rojo.