Ryktesaker, uke 42

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 20. oktober:

08.40: Ole Gunnar Solskjærs jobb er ikke i fare. Det fastslår Jonathan Northcroft i The Times. Det handler veldig mye om visjonene og planene Solskjær har snakket om internt helt fra han overtok United i desember. Selv om det da gikk bra var han soleklar på hvordan fremtiden skulle se ut.

08.30: Daily Mails Joe Bernstein skriver at United har 300 millioner pund de kan bruke til sommeren hvis de rette spillerne blir tilgjengelig. Moussa Dembele og James Maddison står på lista, men United er forberedt på å vente til sommeren hvis det må til. Atletico Madrids Saul Niguez er en annen spiller som følges.

08.15: Ed Woodward ønsker å legge bak seg det dårlige forholdet til Gary Neville. I stedet ønsker han å få United-legenden med seg på laget videre – og en mulig jobb er at Neville skulle være en direkte kontakt ut mot United-fansen verden rundt. Det skriver Daily Mirror.

08.10: Daniel James skal ha fått et spesialdesignet program for å bygge muskler, slik at han er sterkere i duellspillet. Det skriver The Sun.

08.05: Corriere dello Sport skriver at United vurderer å bruke forlengelseklausulen i Nemanja Matic’ kontrakt for å unngå at han forlater klubben gratis til sommeren, etter å ha vært koblet til Inter. Saken er gjengitt i Daily Express i England. Så kan vi jo legge til at selvsagt så vil United vurdere alle slike kontrakter hvor de har en forlengelsesklausul – på om de skal bruke den eller ikke…

08.00: Ja, det er Daily Star, men vi tar likevel med at de i en såkalt ekslusiv sak søndag skriver at Saudi-Arabias ledere skal være klare til å by på United for tredje gang – etter at Glazers-familien har avvist to tilbud, det siste på tre milliarder pund. Det er blitt hevdet at man må by fire eller også fem milliarder hvis man skulle ha noen som helst sjanse til å kjøpe klubben. Men merk: Mange spekulasjoner i bransjen nå, men vi kan like gjerne spekulere i at det er Kevin Glazers salg av sine aksjer som er brukt til å spekulere i denne saken.

07.50: I september kom det frem at Angel Gomes skulle være i samtaler med United om en ny kontrakt, og nå skriver transferguru Fabrizio Romano at han skal være svært nære ved å skrive under. Den nåværende går ut neste sommer.

Lørdag 19. oktober:

08.39: Paul Pogba ble fotografert sammen med Real Madrid-manager Zinedine Zidane i Dubai, og i går skrev vi hva Solskjær hadde å si om det bildet. Nå har vi oppdatert saken med Zidanes uttalelser om møtet.

07.59: Rob Dawson i ESPN skriver, i likhet med Sky Sports, om Emre Can. United skal ha bedt om å bli holdt informerte om situasjonen til 25-åringen før januarvinduet, i alle fall. Samtidig er det verdt å nevne at han ikke skal være høyt på Uniteds liste over overgangsmål.

Uniteds interesse for Can-lagkamerat Mario Mandzukic skal ha kjølnet noe, og en januarovergang for kroaten blir regnet som usannsynlig. Leicester James Maddison og Lyon-spiss Moussa Dembélé skal derimot være på listen over overgangsmål for de neste 12 månedene.

Fredag 18. oktober:

15.30: Emre Can, dere husker ham? Ex-Liverpool og nå Juventus. United skal ifølge Sky Sports være i tenkeboksen på om de skal by på ham i januarvinduet. Midtbanespilleren er faktisk ikke mer enn 25 år gammel, men sliter med å få nok spilletid i Italia. Foreløpig denne sesongen har han kun tre innhopp i ligaen for den gamle dame. Prislappen på den tyske A-landslagsspilleren skal ligge på om lag 35 millioner pund.

08.40: Daily Express (nei, vi stoler ikke mest på dem, nei) skriver at siden United ikke lykkes med å få kloa i Mario Mandzukic (se 17.45 torsdag), så har Lyons Moussa Dembele kommet høyere opp på ønskelista. (se også 07.30)

07.40: Vi tar også med det som vi har hørt om før, men som nå gjentas i The Sun – at Nemanja Matic er ønsket i Inter i januar. Serberens posisjon i United har jo tapt seg, så en mulig januarovergang er ikke helt utenkelig – all den tid man vet at United vil fortsette med å bytte ut stallen i de neste overgangsvinduene. En 31-åring som ikke spiller fast er i så måte et naturlig salg.

07.30: Nettsiden Football Insider skriver at Lyons Moussa Dembele, som har blitt koblet til United, er klar til å reise tilbake til England neste år. Han har selvsagt fortid fra Fulham og Celtic, før han altså reiste til Lyon.

07.20: Ivan Rakitic har blitt koblet til United siden han ikke er inne i varmen i Barcelona, men kroatens familie skal ha fastslått at de ikke ønsker å flytte til Manchester. Dermed ser den overgangen ut til å være lagt død, selv om Daily Mails nettjournalist ikke skriver noe om hva som er kilden til informasjonen.

07.10: Goal.com skriver at United forhørte seg om Juventus-keeper Wojciech Szczesny i sommer, bare for at David de Gea til slutt skrev under på ny kontakt.

07.00: Til de som er veldig opptatt av hvor Erling Braut Håland havner. Han er blitt koblet til United, men Manchester City har også kikket nærmere på ham den siste tiden. Det sier City-kilder til The Sun – og City var altså klubben hvor faren til Erling, Alf Inge, i sin tid selvsagt også spilte.

Torsdag 17. oktober:

17.45: Ikke direkte Manchester United-relatert, men Juventus-spiss, Mario Mandzukic, skal ha vekket interessen hos andre beilere. Italienske Il Giornale (via nettstedet goal.com) hevder at kroaten allerede har en avtale med AC Milan om en overgang til klubben. Videre skriver de at Juventus allerede har godtatt en overgang.

Det er lov til å være litt skeptisk til dette, iallfall om vi ikke hører noe mer fra litt mer troverdige journalister.

07.00: United er en av flere klubber som skal være interessert i Borussia Mönchengladbachs sveitsiske landslagsspiller, Denis Zakaria. Den 22 år gamle defensive midtbanespilleren har allerede 24 A-landskamper, og det spekuleres i en sum på over 50 millioner euro for å få kloa i den tidligere Young Boys-spilleren, skriver tyske Bild.

00.01: Daily Mail, med United-journalist Chris Wheeler og også Jack Gaughan, skriver at United vil hente inn seks nye spillere i løpet av de to neste overgangsvinduene, noe som i så fall vil være innen ligastart 2020/21. De seks skal være to spisser, to sentrale midtbanespillere, en midtstopper og en venstreback. Dette for å tette gapet til blant annet Manchester City og Liverpool. Så er det ikke nevnt noen høyrekant, som har vært nevnt av mange før, men det kan jo ligge i «spiss»… Navn som nevnes i saken er Mandzukic, Dembele, Saul, og Maddison.

Onsdag 16. oktober:

10.50: Vi får ta med oss denne. Italienske Tuttosport melder at Massimiliano Allegri skal være nær en avtale med Manchester United verdt 6,5 millioner pund i året. For ordens skyld: Ole Gunnar Solskjær er fortsatt United-manager, men Tuttosport fortsetter med å fortelle at Allegri vil ta med seg Emre Can og Mario Mandzukic til United.

08.05: United-korrespondent Rob Dawson melder at klubben er innstilt på å gi Ole Gunnar Solskjær forsterkninger i januarvinduet. Men ikke til enhver pris. Manchester United skal være fast bestemt på at de ikke skal betale overpris.

Mario Mandzukic har frekventert ryktespalten i høst og nevnes også av Dawson i ESPN. Det samme gjør Ivan Rakitic, som ifølge spanske Marca vurderer en overgang til United. Ifølge ESPN er det imidlertid det et usannsynlig scenario. Ellers nevnes navn som – trekk pusten: James Maddison, Declan Rice, John McGinn, Callum Wilson og Moussa Dembele.

Tirsdag 15. oktober:

17.44: Akkurat hvor mye vi skal stole på FC Inter News vet vi ikke, men seriøse Sport Witness har brukt nettstedet ved flere anledninger (uten å advare mot dem), så vi tar med oss at de har skrevet en sak om Ajax-midtbanespiller Donny van de Beek hvor også United nevnes.

Saken handler mest om Inters interesse for nederlenderen, men både Tottenham og United skal også være «veldig interesserte». Den kommende sommeren kan det bli enklere å forhandle med Ajax om ham, siden Van de Beeks kontrakt går ut sommeren 2021.

17.42: Vi tar kjapt med oss i forbifarten at samtalene mellom ex-red Henrik Larsson og Southend United har brutt sammen, og at han dermed ikke ser ut til å bli den nye manageren til vår utlånsspiller Ethan Hamilton likevel.

08.40: Manchester United håper på å kunne signere Juventus-spiss Mario Madzukic for ni millioner pund. Det melder nettstedet goal.com. Flere andre medier har meldt om United-interesse for kroaten.

(+) Serie A-kjenner Rolf-Otto Eriksen fortalte til united.no at han er ganske sikker på at spissen skal vekk fra klubben. Les saken her.

08.30: Britiske Daily Mail hevder at for tiden arbeidsløse Massimiliano Allegri vil inkludere tidligere United-back, Patrice Evra, i trenerstaben om han skulle få jobben. Evra spilte også under Allegri i Juventus etter hans tid hos de røde djevlene.

Mandag 14. oktober:

08.58: Vi advarer om at Daily Express vanligvis er omtrent like troverdige som en unge med sjokolade rundt munnen som sier «nei, jeg har ikke spist av sjokoladen», men vi tar likevel med oss i forbifarten at de hevder at det er 10 millioner pund som skal til for at vi skal sikre oss Mario Mandzukic. På slutten av forrige uke ble det hevdet fra Torino-baserte Tuttosport at United har oppnådd enighet med Mandzukics representanter, og at han kan dra til Manchester allerede i desember for å bli kjent med sine kommende lagkamerater.

Vi snakket med Rolf-Otto Eriksen, Viasport-kommentatoren som har bedre kontroll på Serie A enn de fleste, om Mandzukic. Les hva Eriksen hadde å si her.

08.09: En sak vi ikke fikk med oss i går var Sunday Mirrors sak om at United kan komme til å by 70 millioner pund for Declan Rice i januar.

Saken er skrevet av Simon Mullock, som ikke er spesielt treffsikker på United-stoff, og artikkelen inneholder egentlig minimalt med informasjon også. I tillegg siteres Rice på følgende:

– Jeg signerte en femårskontrakt med West Ham i fjor, som vil holde meg i klubben til jeg er 24 år, og for meg er dette det beste stedet å være akkurat nå.