Ryktesaker, uke 41

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 13. oktober:

14.00: Mario Mandzukic kan komme til å reise til Manchester allerede i desember, slik at han får den måneden på seg til å gjøre seg kjent med United, skriver Tuttosport i helga. Avisa har kjørt hardt på at spissen kan bli United-spiller i januar, og overgangssummen og alt rundt skal ikke by på problemer.

Les også: Rolf Otto Eriksen i Viasat om den mulige overgangen

13.20: Spanske Sport skriver at United skal ha kontaktet Barcelona for å forhøre seg om et eventuelt kjøp av Ivan Rakitic. 31-åringen har kun startet en Barcelona-kamp denne sesongen, og virker ikke å være i fremtidsplanene til klubben. Ifølge Sport Witness skal også italienske Inter vært svært interessert. Det nevnes ingenting om hva United skal ha spurt om, men spanjolene ønsker visstnok 40 millioner euro for kroaten.

08.00: Ole Gunnar Solskjær ønsker at United skal bruke databasen til spanske Driblab for å hjelpe klubben i jakten på de rette forsterkningene. Det er Joe Bernstein i Daily Mail som skriver dette. Driblab evaluerer styrker og svakheter på 100.000 spillere fra 16-årsalderen, og går i detalj på hvordan skader påvirker prestasjonene og kvalitetene – og bruker avanserte algoritmer for å vise om spillerne leverer over eller under pari. I saken hevdes det imidlertid at United IKKE kommer til å gå for «panikkjøp» i januar. Det er lagt en langtidsplan, og klubben skal være uvillig til å rive i stykker den bare for å kaste seg over eventuelle andre kjøp. Solskjær selv mener at topp seks denne sesongen – og et trofé neste sesong – er målet han må innfri.

Lørdag 12. oktober:

20.00: Daily Record, som ofte får informasjonen sin fra Mourinho-kjenner og selverklært transferguru Duncan Castles, skriver at United har kontaktet Lyon med tanke på en mulig januar-overgang for spiss Moussa Dembele. 23-åringen skal visstnok ikke ha vært fornøyd i Lyon under nylig sparkede Sylvinho, og den franske klubben tror de kan få ut hele 80 millioner euro fra United. Dembele scoret 15 mål på 21 starter for Lyon forrige sesong, og har fortid fra skotske Celtic. Han var spydspissen på det franske U21-landslaget under sommerens EM.

14.22: Inter ønsker å forsterke midtbanen i januar, og Nemanja Matic kan være et potensielt mål, ifølge dagens papirutgave av Corriere dello Sport (her gjengitt av Sempreinter). Antonio Conte har tidligere jobbet med Matic i Chelsea, og forholdet mellom Matic og Solskjær er ikke det beste, ifølge avisa. United forventer angivelig ikke å få mye for 31-åringen, som er på utgående kontrakt (en kontrakt som kan forlenges til 2021 om United ønsker det).

Så spørs det vel om United er spesielt lystne på å gjøre en allerede tynn midtbane enda tynnere. Vi ville nok tatt ryktet med en klype salt.

12.02: Edwin van der Sar har uttalt seg om sportsdirektørstillingen i United, og han avviser på ingen måte at han kan være interessert i å jobbe i United en eller annen gang i fremtiden. Les mer i egen sak her.

Fredag 11. oktober:

18.26: Ifølge Goal.com følger United nøye med på det polske vindunderbarnet Kacper Kozlowski. 15-åringen har allerede debutert for Pogon Szczecin, som topper den polske ligaen. Det skal også være interesse fra klubber i Italia, Tyskland og Polen. United-speidere skal ha sett ham for Polen mot England under en U17-turnering nylig, en kamp han scoret i.

Kozlowski skal for øvrig ha vært meget god i den turneringen, ifølge ungdomsekspert @jb_8521 på Twitter.

11.30: Spanske AS har i dag en større sak om Erling Braut Haaland. Artikkelen dreier seg først og fremst om at Real Madrid skal være interessert i den norske spissjuvelen, men i et avsnitt nevnes også Manchester United. Ifølge avisen vil Braut Haaland være øverst på Uniteds ønskeliste neste sommer, all den tid Ole Gunnar Solskjær fortsatt er klubbens manager.

Ryktene om 19-åringen har svermet helt siden han presenterte seg for Salzburg i Champions League, og dette er ikke første gang United nevnes som en mulig kjøper. Det har imidlertid vært lite konkret å spore i noen av rapportene.

07.45: Manchester United har planer om å signere åtte nye spillere i løpet av de to neste sommervinduene. Det skriver Telegraph i en lengre artikkel om klubbens tilnærming på overgangsmarkedet. For øvrig inneholder ikke artikkelen mange opplysninger vi ikke har lest før, men det skal ikke være utenkelig at klubben forsøker å forsterke laget med en spiss allerede i januar. En signering som Zlatan Ibrahimovic er imidlertid ikke aktuelt. United skal ennå ikke ha kontaktet noen angående jobben som teknisk direktør.

07.30: Den portugsiske midtstopperen Ruben Dias har vært koblet til Manchester United en stund. Nå skal Benfica-spilleren også være aktuell for City, ifølge Daily Mirror. De lyseblå sliter med skader i de bakre rekker og skal vurdere et fremstøt i januar.

Torsdag 10. oktober:

21:55: Det er uenighet i Real Madrid-ledelsen over hvilken kreativ midtbanespiller som skal hentes. ESPNs Madrid-korrespondent forteller at kilder har fortalt ham at Zinedine Zidane vil ha Paul Pogba, men klubbpresident Florentino Perez vil ha Christian Eriksen.

Årsaken skal være prisen, men også at sistnevnte skal være tilgjengelig fra januar av grunnet den utgående kontrakten.

21.50: Innimellom kobles United til nordmenn nå siden Ole Gunnar Solskjær er manager, uten at det foreløpig har virket som de mest konkrete ryktene.

Erling Braut Haaland, som Solskjær jobbet med i Molde, er den som hyppigst nevnes.

En annen som var innom Solskjærs Molde, om enn bare på lån, var Mathias Normann. Midtbanespilleren har imponert stort i Rostov, og Goal.com skriver Solskjærs ser på Normann som et mulig billigalternativ til midtbanen, hvor det for øyeblikket er litt tynt – spesielt siden flere av de aktuelle kandidatene ikke har prestert heller.

Tottenham og Sevilla følger visstnok Normanns situasjon også. Goal skriver at Rostov vil kreve rundt 15-20 millioner pund.

Goal er ikke den beste kilden, så vi får avvente mer troverdige kilder på akkurat denne.

15.50: United følger godt med på Leicester-duoen James Maddison og Ben Chilwell, skriver The Sun.

Det er ikke avisas United-korrespondent som har skrevet saken, noe som gjør at vi anbefaler å ta det med en klype salt.

Det regnes som vanskelig å skulle sikre seg begge samtidig, og januar er ikke nødvendigvis det enkleste, siden en spiss vil være hovedfokus om det skal signeres spillere i januar, men klubben skal i alle fall være klar til å trappe opp interessen for duoen fra revene.

Det nevnes i artikkelen en mulig kombinert overgangssum på 130 millioner pund, men det er uklart hvor akkurat den informasjonen kommer fra, og overgangssummer er vel gjerne den delen av slike rykteartikler som det er minst grunn til å henge seg for mye opp i.

13.30: Paul Pogbas mystiske skade kan nå vise seg å være brudd i en tå, melder den franske avisen L’Équipe. Pogba skal ha fått en smell i kampen mot Rochdale, der han for øvrig var tilbake etter en annen skade, og denne skaden skal ha forverret seg mot Arsenal. 

Den franske avisen melder at Pogba ikke vil ha behov for en operasjon, men at skaden vil sette ham ut av spill i rundt fire uker. Om det stemmer henger både Liverpool-kampen og Europa League-oppgjøret mot Partizan i en tynn tråd.

United kunngjorde at Pogba trengte ytterligere hvile etter en skade i foten, men det kom ikke klart frem hva skaden besto i.

08.30: Manchester United skal allerede være enige med Mario Mandzukic om at kroaten slutter seg til United så snart overgangsvinduet åpner 1. januar.

Det melder den italienske avisen tuttosport.

Mandzukic var lenge linket til United i sommer, men ble værende i Torino. Ole Gunnar Solskjær sa i et intervju med Sky Sports nylig at United var nær ved å hente spissen de ønsket i sommer, men røpet ikke hvilken spiller han snakket om.

Den kroatiske måljegeren er kanskje ikke noen langsiktig løsning på topp for United ettersom han allerede er 33 år, men rutinen kan bli god å ha i et særdeles ungt United-angrep. Mandzukic scoret 44 mål på 162 kamper for Juventus.

Onsdag 9. oktober:

21.15: Det har snart gått et år siden Jose Mourinho fikk sparken i United, men fortsatt står portugiseren uten jobb. Det skal visstnok ikke ha stått på tilbudene det siste året, men Mourinho venter fortsatt på den rette klubben. Den seneste klubben til å prøve å lokke han tilbake i managerstolen er franske Lille.

Mourinho skal derimot ha avslått tilbudet, ifølge RMC, her gjengitt av Mirror. Den franske radiokanalen hevder at den tidligere United-manageren ønsker å returnere til England, der familien hans bor for øyeblikket. Hvilken klubb det skulle vært for øyeblikket er vanskelig å se, men det er tydelig at Mourinho helst ønsker å lede en klubb i Premier League.

20.25: United trenger sårt noe kreativ kraft inn i laget. Ifølge det mexikanske nettstedet, Record, her gjengitt i The Sun, så kan den kreative kraften hete Sebastian Cordova. 22-åringen (bak på bildet) spiller for Club America i hjemlandet, og er derfor naturligvis ukjent for mange.

Men forrige uke imponerte han stort i debuten sin for det mexikanske landslaget, og Record skriver at speidere fra både United, Sevilla og Benfica skal ha vært til stede. Det er viktig å understreke at troverdigheten her er høyst usikkert, men det er uansett spennende med nye bekjentskaper i ryktespalten.

15.18: United har vist interesse for den 23 år gamle Schalke-keeperen Alexander Nübel, ifølge tyske BILD (her gjengitt av Sport Witness). Nübel er førstekeeper i klubben, og kaptein i klubben, og ville nok neppe vært interessert i å bli andrekeeper, så denne angivelige interessen ville nok vært mer sannsynlig at ville bli noe av hvis David de Gea var på vei ut. Samtidig er det jo naturlig å sondere terrenget uansett.

Atlético Madrid og PSG skal også ha vist interesse, mens det også har vært rykter om at han kan ende opp i Bayern neste år. Schalke skal angivelig ha tilbudt han en ny kontrakt som vil gi han mangedoblet høyere lønn, mens det vil være mulig å kjøpe Nübel ut billig i 2021, noe Schalke ser på som en bedre løsning enn å miste ham gratis neste sommer.

10.04: Daily Mail skriver at United tenker på RB Leipzig-manager Julian Nagelsmann som en fremtidig United-manager. Nagelsmann er bare 32 år, men har de siste årene blitt regnet som en av de mest spennende managerne i verden.

Det skal uansett være mer snakk om Nagelsmann som en mulig kandidat til et senere tidspunkt heller enn noe som er i ferd med å skje nå.

Saken er skrevet av Adrian Kajumba, som ikke vanligvis er en av de vi stoler aller mest på – men som var tidlig ute med Daniel James-overgangsrykter.

Samme journalist skriver for øvrig også at José Mourinho følger med på Tottenham-situasjonen. Det skal nemlig være en av klubbene som kan friste den tidligere United-sjefen.

09.03: I denne saken kan dere lese litt om de motstridende rapportene om Solskjærs fremtid.

08.14: Ifølge Goal.com er West Hams Declan Rice den midtbanespilleren United er ute etter, men den engelske landslagsspilleren er ventet å være dyr. Kontrakten hans går ut først i 2024, og West Ham er ventet å kreve mellom 90 millioner pund og 100 millioner pund for spilleren.

Samtidig hevder Goal at Kalidou Koulibaly har blitt øremerket som den perfekte partner for Harry Maguire på stopperplass. 28-åringen er regnet som en av verdens beste stoppere, men det ville nok likevel overrasket litt om United hadde prioritert forsterkninger på stopperplass i neste overgangsvindu, spesielt med Tuanzebe også på vei opp og frem.

Disse overgangsplanene vil ikke bli påvirket av et eventuelt managerskifte, hevdes det.

Vi ville nok uansett tatt det med en klype salt siden Goal ikke er den mest pålitelige kilden vi vet om.

Tirsdag 8. oktober:

14.28: Paulo Dybala har gitt Corriere della Sera (her gjengitt av Football Italia) et intervju, og argentineren forteller om en vanskelig sommer.

– Det var ikke en enkel sommer. Det er ikke så fint å høre navnet ditt bli linket til all slags lag og steder hvor du ikke ønsker å dra. Men dette er fotball, og selv før overgangsvinduet åpnet sa jeg at jeg ønsket å bli her.

Det er verdt å presisere at han altså ikke navngir United, og han ble også koblet til klubber som Tottenham, PSG og Inter i løpet av sommeren. United-rapportene skal uansett ha gått ut på at det ville være mulig å få Juventus med på en overgang, men at Dybala ikke skal ha vært særlig lysten på Premier League-spill med United.

12.54: Han har blitt koblet heller lite til United de siste årene, etter at det en stund var mange rykter, men vi nevner det her likevel: Guillem Balague hevder at Gareth Bale nå for første gang ønsker å forlate Real Madrid. Waliseren føler seg urettferdig behandlet i hovedstadsklubben, ifølge eksperten.

10.19: Mer en kommentar enn en typisk ryktesak, men vi tar det med likevel her: The Guardians Paul Wilson har skrevet om Ole Gunnar Solskjærs situasjon, og han ender opp med å konkludere med at han tror det mest sannsynlige er at Solskjær får mer tid siden Ed Woodward ved å sparke Solskjær nærmest ville vært forpliktet til å komme med sin oppsigelse for å ta sin del av ansvaret for feilene som har blitt gjort.

07.59: Les mer om rapportene om Ole Gunnar Solskjærs fremtid i egen sak her.

Mandag 7. oktober:

21.00: Ole Gunnar Solskjær mente da han overtok United at han kom til å trenge ni forsterkninger for å få orden på laget, skriver BBCs United-journalist, Simon Stone. Nordmannen har foreløpig fått tre. Stone skriver også at det internt i klubben skal være frykt for at et stortap mot Liverpool skal ende med at eierne reagerer mot Solskjær, på grunn av det eksterne presset.

13.56: The Sun skriver at United kommer til å prøve å selge Alexis Sánchez den kommende sommeren (alternativet med at han returnerer skal være helt utenkelig, ifølge avisa), og at en kommer til å kreve 25 millioner pund for chileneren.

Planen er å bruke overgangssummen en får til å sørge for at en overgang i det hele tatt er mulig, siden United etter alt å dømme må betale Sánchez mye for å få en overgang i boks. Sánchez har høy lønn, og kontrakt til 2022, og vil neppe være villig til å gå kraftig ned i lønn uten å få betalt fra United.

Saken er ikke skrevet av The Suns vanlige United-korrespondent, og vi vil anbefale å ta rapporten med en klype salt.

08.21: Det kommer ikke akkurat som en bombe om Uniteds neste kjøp blir en angrepsspiller, og Lyons Moussa Dembélé er et av navnene som nevnes hyppig.

Søndag kveld skal United, ifølge Daily Mail, igjen ha sett nærmere på franskmannen, da en United-speider var til stede på Lyons bortekamp mot erkerival St. Etienne.

Lyon-manager Sylvinho har gjort mange endringer i angrepsrekka denne sesongen, og Dembélé startet kampen på benken, men han kom inn i kampens 59. minutt. Han klarte ikke å score, men fikk i det minste sendt avgårde Lyons eneste skudd på mål i denne kampen. St. Etienne sikret seg seieren rett før slutt.

Dembélé står med seks mål hittil denne sesongen.