Ryktesaker, uke 50

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 13. desember

09.55: The Mirror skiver at Juventus vil låne Paul Pogba fra januar med opsjon til sommeren. Da Real Madrids viste interesse for to år siden verdsatte United franskmannen til rundt 150 millioner pund. Den prisen er lavere nå, men hvor mye er usikkert.

Lørdag 12. desember

08.11: Både United og City er interesserte i å hente Erling Braut Haaland til Manchester neste sommer, skriver Jack Gaughan i Daily Mail.

City planlegger for fremtiden, siden Agüeros tid i klubben gradvis nærmer seg slutten, mens United også skal ha blitt bedt om å bli holdt informert om statusen.

Braut Haaland skal ha en utkjøpsklausul som gjør det mulig å hente ham for 65 millioner pund sommeren 2022, noe som potensielt kan gjøre det mer fristende for Dortmund å selge nordmannen kommende sommer.

Det har tidligere blitt nevnt en Real Madrid-interesse for spilleren, og at de kommer til å komme med et bud om det viser seg at de har råd.

Verken United eller City har et optimalt forhold til Haaland-agent Mino Raiola, men samtidig er det også noen personlige relasjoner på plass som kan gjøre ting enklere: City på sin side har den sterke koblingen til Alf-Inge Haaland, som spilte for klubben, mens det for Uniteds del handler om at Erling Braut Haaland har spilt under Solskjær tidligere.

Fredag 11. desember

10.05: Vi har tatt en nærmere kikk på hva de nye Brexit-reglene betyr for Manchester United på overgangsmarkedet. Les egen sak her!

07.45: Sheffield United skal ifølge Daily Mail se på mulighetene for å hente Marcos Rojo i januar. Klubben skal ha gjort et forsøk i sommer uten at det ble noe av.

07.25: Tre forsvarsspillere står på ønskelisten til Manchester United de to neste overgangsvinduene, ifølge lokalavisen Manchester Evening News. Franskmennene Dayot Upamecano og Raphaël Varane har vært der lenge, men skal nå ha fått selskap av Brighton-stopperen Ben White på listen. 23-åringen er anvendelig og skal være ønsket av flere klubber.

Torsdag 10. desember

18.57: Torsdag kveld er speidere fra Manchester United, Arsenal, Tottenham og Everton på plass for å se på Leon Bailey for Bayer Leverkusen, ifølge vanligvis troverdige Simon Jones i Daily Mail.

Den 23 år gamle kantspilleren fra Jamaica har imponert for Leverkusen denne sesongen, og Inter og PSG følger angivelig også med.

Kveldsoppdatering: Bailey endte opp med å score kampens to første mål da Leverkusen vant 4-0 mot Slavia Praha.

08.05: Det har stormet rundt Paul Pogba den siste tiden etter at franskmannens agent Mino Raiola gikk ut i media og sa at midtbanespilleren nok en gang ønsker seg bort fra klubben.

Manchester United-ledelsen er imidlertid skeptisk til om verken Juventus eller Real Madrid vil ha råd til å hente Pogba enten i januar eller neste sommer, skriver United-journalisten Rob Dawson i ESPN.

På grunn av den usikre økonomiske situasjonen til de to storklubbene skriver Dawson at det er enkelte i ledelsen som ikke utelukker at Pogba vil skrive ny kontrakt med United og bli værende i klubben, men at ledelsen nå skal være splittet i synet på om det er lurt etter det siste utspillet til Raiola.

United vil uansett ikke la Pogba gå på billigsalg etter at han i sin tid ble verdens dyreste spiller da han kom til United for 89 millioner pund sommeren 2016.

Onsdag 9. desember

15.45: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Ole Gunnar Solskjær fortsatt har stor støtte i garderoben, men at enkelte spillere mener at han også er skylden i lagets problemer.

Det må sies fra eksternt hold at Luckhurst over tid har hatt svært varierende treffsikkerhet på sine rykter og påstander, spesielt påstander som kan sjekkes.

13.20: David Alaba kan forlate Bayern München gratis til sommeren, og har tidligere vært koblet til United. Ifølge BILD-journalist Christian Falk så har spilleren selv og agenten imidlertid mest lyst på en overgang til Real Madrid, Barcelona, Chelsea eller Paris St. Germain.

07.55: Det franske stortalentet Eduardo Camavinga skal ha gitt Rennes beskjed om at han vil søke større utfordringer neste sommer. Manchester United skal ifølge spanske Mundo Deportivo være blant klubbene som er interessert i 18-åringen.

Tirsdag 8. desember

13.56: Laurie Whitwell fra The Athletic har skrevet om Paul Pogba-situasjonen, og det han skriver kan oppsummeres slik:

  • Ole Gunnar Solskjær mener ifølge Whitwell at det beste vil være å selge Pogba, og å få inn en spiller som ønsker å være på Old Trafford.
  • Juventus skal være Pogbas ønskedestinasjon akkurat nå, og Juve vil alltid være interesserte i å hente franskmannen.
  • Problemet er, som det også ville vært med Barcelona og Real Madrid, at finansene er et problem. For Juventus er spesielt Cristiano Ronaldos høye lønn en stor byrde på budsjettet. Pogbas lønn vil kun være mulig om et annet stort navn blir solgt, og Paulo Dybala nevnes. Whitwell skriver, uten å påstå at han har noe informasjon som tilsier dette, at kanskje en byttehandel etter hvert kan bli aktuelt.

Medlemmer av Supporterklubben kan også lese denne saken om Pogba, hvor Oli Winton fra MUST skriver at ting er i ferd med å skifte rundt Pogba internt nå.

12.27: Vi gikk glipp av denne forrige uke: Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skrev at Chelsea, Liverpool og Manchester United alle følger med på Cagliari-midtstopper Sebastian Walukiewicz. Det skal også være interesse fra Inter, pluss fra klubber i Spania og Tyskland.

20-åringen signerte nettopp en ny kontrakt med Cagliari, og han står nå med tre A-landslagskamper for Polen.

08.16: Sky Sports skriver at Jesse Lingards representanter utforsker ulike muligheter for å dra på lån i januar. De skal blant annet ha snakket med Real Sociedad, som ligger på andreplass i La Liga for øyeblikket.

Lingards kontrakt går ut kommende sommer, men United har en forlengelsesopsjon som foreløpig ikke er brukt.

Den offensive midtbanespilleren har vært på banen i bare to kamper denne sesongen, ligacupkampene mot Luton og Brighton (førstnevnte fra start, den andre bare i sluttminuttene). På slutten av forrige sesong scoret Lingard i to kamper på rad: Først scoret han målet som punkterte kampen mot Leicester på King Power Stadium i ligaavslutningen, kampen som sikret United en Champions League-plass, og så scoret han utligningsmålet mot LASK i Europa League.

Mandag 7. desember

22.10: Italienske Ivan Reggiani brukes ofte som mellommann i overganger. Han sier til italienske Calcio Mercato at arbeidet med å få Paul Pogba til Juventus allerede i gang. Det skal være snakk om en overgang verdt cirka 50 millioner euro (pluss noen klausuler basert på prestasjon), etter at Pogba først blir lånt ut til Juventus i ett år før de så må betale de pengene for å få ham. Det er Sport Witness som først meldte dette videre.

20.30: Fabrizio Romano sier i sin podcast at Paul Pogba forsøkte å se muligheter for å bli lengre i United i våres, men at alt så ble ødelagt. Drømmen hans skal være Real Madrid, men den spanske hovedstadsklubben skal ifølge Romano aldri ha kontaktet Raiola om Pogba.

08.03: Daily Telegraph (Mike McGrath) skriver at Kieran Trippier er blant spillerne Manchester United kommer til å vurdere når de skal forsterke høyrebacken.

Ole Gunnar Solskjær skal ifølge artikkelen være fornøyd med progresjonen til Aaron Wan-Bissaka, men United-backen har lite konkurranse, og Trippier skal ha langtidsbeundrere på Old Trafford.

Trippier er i sin andre Atlético Madrid-sesong, og kontrakten til den 30 år gamle England-backen går ut sommeren 2022.

Høyrebacken er fra Bury i Greater Manchester, og kommer – til tross for sin bakgrunn i Manchester City-akademiet – fra en rød familie.