Ryktesaker, uke 49

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 6. desember

09.09: Sunday Mirror skriver at United allerede planlegger å gi Bruno Fernandes en ny kontrakt, med betydelig høyere lønn (200 000 i uka). Hans briljante forestillinger for United skal ifølge artikkelen ha fått Real Madrid og Barcelona til å følge med, og United ønsker å holde portugiseren fornøyd.

Bruno Fernandes’ innflytelse i garderoben skal være en viktig faktor i Uniteds vilje til å gi ham en ny kontrakt med en lønn som bedre reflekterer 26-åringens status i klubben.

Fernandes’ eksisterende kontrakt går ut sommeren 2025, og United har også en mulighet til å forlenge kontrakten til 2026.

Saken er skrevet av Simon Mullock, som vanligvis ikke er en særlig treffsikker journalist på United-stoff, så vi tar foreløpig det hele med en klype salt.

Lørdag 5. desember

08.10: Massimiliano Allegri har uttalt til The Times at han ønsker å være manager i Premier League. Italieneren har vært koblet til United og Arsenal tidligere. Allegri har vært uten managerjobb siden han forlot Juventus i 2019.

08.05: Det ble aldri noen Jadon Sancho-overgang i sommer. The Sun skriver nå at United skal være interessert i Harvey Barnes. Avisen introduserer Leicester-spilleren som en erstatter for Sancho. Barnes skal være verdsatt til rundt 60 millioner pund.

Fredag 4. desember

13.25: Vi minner om at Ole Gunnar Solskjær fortsatt er United-manager, men det kommer stadig rapporter om status. Fredag formiddag dukket et hittil lite omtalt navn opp. Et annet navn enn Mauricio Pochettino.

– Manchester United er interessert i Thomas Tuchel, og Thomas Tuchel er interessert i United, melder den tyske journalisten Christian Falk på Twitter.

Tuchel og PSG vant som kjent 3-1 mot United på onsdag, men den tidligere Dortmund-treneren har lenge vært under stort press. Falk har et godt omdømme i Tyskland. Tidligere i dag har united.no omtalt hva Ed Woodward uttalte på «Fans Forum» 20. november. Der uttrykte United-direktøren sin støtte til Solskjær.

08.05: Unge Brandon Williams kan være aktuell for et utlån i januar og ryktes stadig hit og dit. Sist ut er Newcastle, ifølge Daily Star.

08.00: Barcelona-angriperen Ousmane Dembélé var koblet til Manchester United i sommer som et alternativ til Jadon Sancho. Nå melder ESPN at den spanske klubben i ukesvis har vært i samtaler med franskmannen om en kontraktsforlengelse. United skal fortsatt holde et øye med 23-åringens situasjon.

Torsdag 3. desember

16.31: AC Milan skal i vår ta en bestemmelse rundt lånespillerne Brahim Diaz og Diogo Dalot, skriver Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness). Det har blitt hevdet at de potensielt kan være interessert i å beholde Dalot lenger enn bare ut denne sesongen.

Dalot har spilt mest cupfotball hittil i Milan, og selv om han har gjort det ganske bra når han har spilt, så er det vel heller usikkert om de vil være villige til å betale nok til å få United til å ville selge.

07.45: Mens Ole Gunnar Solskjær gikk på et skuffende 1-3-tap mot PSG i går kveld, kobles Mauricio Pochettino til andre klubber. I Spania skriver Marca at Pochettino er foran Raúl i køen dersom Zinedine Zidane skal erstattes. Talksport melder at argentineren kan ende opp med å ta jobben til mannen som slo Solskjær i går kveld, selv om Thomas Tuchel nok sitter tryggere dersom PSG tar seg videre fra gruppespillet.

Onsdag 2. desember

09.20: Borussia Mönchengladbachs sveitsiske midtbanespilleren Denis Zakaria jaktes av flere klubber, deriblant United skal vi tro Daily Star.

Vanligvis tar vi ryktene fra den kanten med en stor klype salt, men avisen skriver at Zakaria blir sett på som en arvtaker på midten etter Nemanja Matic.

08.30: Manchester United er blant klubbene som følger nøye med på utviklingen til Brighton-forsvarer Ben White, melder Sky Sports. White har tidligere vært på utlån til Leeds som ønsket å kjøpe ham i sommer, men fikk da nei fra Brighton. Også Tottenham og Chelsea skal være interesserte.

Mandag 30. november

13.22: The Sun skriver at United følger med på kontraktssituasjonen til ex-red Jonny Evans. Leicester-spillerens kontrakt går ut neste sommer, og United vurderer ifølge artikkelen å hente ham tilbake om han ikke signerer en kontraktsforlengelse med Leicester.

Evans’ navn skal ha blitt nevnt av Uniteds rekrutteringsteam som en mulig billigløsning.

The Sun er ikke blant avisene vi stoler mest på, og i alle fall ikke når det ikke er avisas United-korrespondent som har skrevet artikkelen heller. Vi ville altså tatt dette med en klype salt.

08.14: Det er ganske stille på ryktefronten for tiden, så vi tar med noe som vi egentlig gikk glipp av for noen dager siden: Mark Ogden skrev for ESPN at United ikke bare ønsker å få inn en høyreving, men at en er ute etter skikkelig konkurranse for Aaron Wan-Bissaka også.

Dette for å få fart på 23-åringens utvikling.

United skal være bekymret over lagets trusselnivå offensivt på høyresiden, og Wan-Bissaka har ikke utviklet den offensive delen av spillet nok enda til å gjøre noe med det problemet, mener de.

Det nevnes ikke noe om konkrete navn på høyrebacker som kan være aktuelle.