Ryktesaker, uke 44

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 1. november

08.07: Daily Star (som er en upålitelig kilde) har en såkalt eksklusiv sak om Phil Jones. De skriver at 28-åringen frykter et oppkjøp av Burnley – en egyptisk forretningsmann kobles til klubben – fordi det potensielt kan redusere sjansene for en låneovergang til Turf Moor i januar, siden et slikt oppkjøp vil gjøre behovet for å eventuelt selge James Tarkowski mindre.

Lørdag 31. oktober

15.48: Filip Stevanović, som f.eks. Fabrizio Romano meldte klar for United (til protester fra Andy Mitten, Sport Witness og enkelte serbiske medier), er nå klar for Manchester City, bekreftet Partizan i dag.

Overgangen gjennomføres i januar.

09.29: I dag er det veldig stille når det gjelder overgangsrykter, så vi tar med noe som egentlig er fra torsdag, etter at Diogo Dalot imponerte med mål og og en lekker målgivende for AC Milan i Europa League.

Da hevdet nemlig Fabrizio Romano at United nektet å inkludere en kjøpsopsjon i låneavtalen fordi de er overbevist om at 21-åringen kommer til å bli en back i toppklasse i fremtiden.

Fredag 30. oktober

17.50: Bild-journalist Christian Falk gjorde seg bemerket på overgangsrykter i sommer, og hevder nå at ryktene om at United er interesserte i AC Milans Hakan Calhanoglu er korrekte. Spilleren står uten kontrakt til sommeren.

08.00: Uniteds argentinske burvokter, Sergio Romero, ble for en stund tilbake knyttet til David Beckhams Inter Miami. Nå melder Daily Mail at overgangen ikke blir noe av, og den argentinske keeperen blir i United frem til januar, da MLS-laget ikke kom med noe godt bud før deres overgangsvindu stengte i morgentimene fredag.

Torsdag 29. oktober

08.00: Husker dere sommerens rykter om David Alaba? Vel, nå meldes det fra Tyskland at kontraktsforhandlingene hans med Bayern har mislyktes. Den 28 år gamle midtstopperen er gratis fra sommeren, og Liverpool skal også være interessert.

07.55: Donny van de Beek er på plass, og nå skriver Daily Mirror at United også har kastet seg inn i kampen om Ajax-stjerneskuddet Ryan Graveberch. Den 18 år gamle midtbanespilleren er også på blokka til lag som Barcelona og Juventus, etter en rekke gode opptredener for førstelaget til Ajax. Saken er skrevet av John Cross, som er en av de litt mer kjente fotballjournalistene i avisa. Mino Raiola skal være spillerens agent.

07.45: United vurderer ifølge italienske Gazetta dello Sport å tilby AC Milans Hakan Calhanoglu (26) en lukrativ femårskontrakt. Den tyrkiske midtbanespilleren står uten kontrakt til sommeren.

Onsdag 28. oktober

09:15: Borussia Dortmunds trener, Lucien Favre, mener sommerens rykter om en United-overgang har påvirket Jadon Sancho. Den unge, engelske vingen har levert langt ifra et toppnivå hittil i sesongen, men har likevel Favre sin støtte.

– Alle spillere har trege perioder, men det var mye snakk om Jadon over sommeren, og det kan absolutt være en faktor.

08.15: Fremtiden til Sergio Romero ligger neppe på Old Trafford, men 33-åringen forsvant likevel ikke i sommervinduet. Nå skal partene sette seg ned for å finne en løsning for tredjekeeperen, skriver Manchester Evening News. MLS-vinduet stenger på torsdag, mens Daily Star skriver at gamleklubben Racing Club de Avellaneda er interessert. Romero returnerte nylig til Carrington og trener alene. Han er ikke registrert i verken Premier League eller Champions League.

08.05: Får Isak Hansen-Aarøen en islandsk navnebror i United-akademiet? Ifølge Aftonbladet er i alle fall Manchester United en av klubbene som følger 17-årige Isak Bergmann Johannesson (t.h. på bildet ovenfor) tett. Islendingen omtales som årets sensasjon i Allsvenskan av avisen, og United skal ha sett Norrköping-spilleren i aksjon fra tribuneplass. Interessen for unggutten blant europeiske storklubber skal være enorm.

– Manchester United er favorittlaget mitt, men Norrköping er drømmeklubben. Jeg bodde i Manchester da faren min spilte der, har Johannesson, som er sønn av Jóhannes Karl Guðjónsson som spilte for flere engelske klubber på begynnelsen av 2000-tallet, sagt i et intervju tidligere.

Tirsdag 27. oktober

20.55: Onsdag kveld spiller han mot United, men neste sommer kan han spille for United. Dayot Upamecano signerte en ny kontrakt med Leipzig i sommer, men i den kontrakten skal det være en utkjøpsklausul på 38 millioner pund som blir aktiv neste sommer. The Times skriver at United vil prøve å hente midtstopperen da.

10.45: 15 år gamle Kerr Smith har allerede spilt en treningskamp for A-laget til skotske Dundee United, da de møtte Sheffield United tidligere i sommer. Nå har et av Skottlands aller største midtstopper-talent trent med United i en uke, skriver The Courier. Aston Villa og Everton skal også være interesserte, før Kerr kan skrive sin første proffkontrakt i desember.

Mandag 26. oktober

11.27: The Athletic skriver at United fortsatt er interessert i Erling Braut Haaland, og at han befinner seg på toppen av ønskelisten til Ole Gunnar Solskjær (for spisser). Nordmannen har en utkjøpsklausul på 68 millioner pund i kontrakten sin, men den blir ikke aktivert før sommeren 2022. Kilder har sagt til nettstedet at United kan komme til å prøve hente angrepsspilleren før det. Prisen vil da naturlig nok bli høyere.

08.05: Paulo Dybala har vært en gjenganger i denne ryktespalten. Nå bekrefter sportsdirektør Fabio Paratici at Juventus er i samtaler med 26-åringen angående en ny kontrakt. Det sier han til Sky Sports. Manchester United, Tottenham og PSG har alle vist interesse for angrepsspilleren.