Søndagens rykter

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 16. februar:

10.54: Daily Mail har en litt pussig sak ute der de nevner mange potensielle signeringer, men saken er ikke skrevet av en av deres United-journalister, så vi tror egentlig at en bare kan avfeie det hele som en slags oppsummeringssak av hvem som blir nevnt i ryktene. Vi går ut fra at de ville latt en av United-journalistene, eller i det minste en av de mer profilerte journalistene, skrive saken om det var kildebasert informasjon. Jack Grealish, James Maddison, Todd Cantwell, Max Aarons, Declan Rice, Kai Havertz, Jadon Sancho, Jude Bellingham, Josh King, Timo Werner, Thomas Müller, Donny van de Beek, Moussa Dembele, Houssem Aour, Odsonne Edouard og Mauricio Pochettino nevnes i løpet av saken.

10.31: Gazzetta dello Sport (her via Football Italia) skriver at Juventus kan komme til å tilby Adrien Rabiot eller Aaron Ramsey som en del av en eventuell Paul Pogba-avtale.

Det hevdes at United ønsker 150 millioner euro for midtbanespilleren, men at det er lite trolig at de får en slik sum, og at Juventus kan komme til å tilby 45-50 millioner euro + én av Ramsey eller Rabiot. Om 150 millioner euro høres urealistisk høyt ut, så høres nok dette urealistisk lavt ut igjen.

00.26: Italienske Sport Mediaset omtaler Massimiliano Allegri som en favoritt til United-jobben om den skulle bli ledig. Managerstolen på Old Trafford frister Allegri, som skal være mer lysten på et utenlandseventyr enn på en ny klubb i Italia, hvor han har vunnet serien med både AC Milan og Juventus.

Lørdag 15. februar:

09.49: I seriøse The Times‘ sak om Mino Raiolas Paul Pogba-sitater, så skriver Paul Hirst at United er åpne for å selge franskmannen for 150 millioner pund (altså en vesentlig høyere sum enn den Fabrizio Romano skrev om i går) den kommende sommeren.

Raiola ga uttrykk for at dette ville være noe som kunne bli løst etter EM-sluttspillet, men United skal ikke være spesielt lystne på at det skal dra ut i tid på den måten – de vil gjerne ha det løst før sluttspillet.

Samtidig tar vi også med oss at de siterer Raiola på at en ikke kan være lykkelig om en ikke kjemper om ligatittelen eller Champions League, noe som indikerer at Champions League-kvalifikasjon kanskje kan påvirke Pogbas fremtid.

09.32: En rolig start på ryktemorgenen, men vi tar med oss at Manchester Evening News skriver at United kommer til å fortsette å følge med på Atlanta United-keeper Efrain Morales etter at han tidligere i år hadde et godt prøvespill i Manchester United.

Det er Atlanta United-akademidirektør Tony Annan, som var med den amerikanske 15-åringen under prøvespillet, som kan fortelle dette. United kommer til å se ham i aksjon i en ungdomslandskamp senere denne måneden.

Fredag 14. februar:

16.00: Transferguru Fabrizio Romano (ja, han har peiling) skriver i The Guardian at United krever 100 millioner euro (83 millioner pund) for å selge Paul Pogba til sommeren. Det er en vesentlig lavere sum enn det som ofte har blitt hevdet tidligere. Samtidig hevdes det i artikkelen at Juventus og Real Madrid ikke vil betale den summen.

15.26: Daily Star hevder at United vurderer å prøve å hente Eric Dier i sommer, og at Tottenham kan komme til å vurdere å selge.

Dier har hatt mindre spilletid i det siste, og Daniel Levy skal være lite lysten på å se Dier gå inn i en ny sesong uten å ha signert ny kontrakt (den nåværende går ut sommeren 2021).

Vi ville vel tatt dette med en klype salt siden det er snakk om Daily Star.

13.07: Det har vært snakk om at James Maddison kan komme til å signere ny kontrakt med Leicester, men i en såkalt eksklusiv sak hevder Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News at den målfarlige midtbanespilleren ønsker seg til Manchester United.

Signeringen av Bruno Fernandes skal ikke ha påvirket Uniteds interesse i Maddison eller Jack Grealish, ifølge avisa.

Maddison står med ni scoringer hittil denne sesongen.

10.56: I lys av Lyon-presidentens uttalelser om at de kommer til å selge spillere som ønsker å dra, så har notorisk upålitelige Daily Star en sak om interesse fra United og Chelsea i Lyon-spiss Moussa Dembélé. Franskmannen har hyppig blitt koblet til United, som ifølge saken skal ha tro på at en skal klare å overbevise spilleren om å velge United.

Det nevnes en mulig overgangssum på 60 millioner pund.

Samtidig skriver Manchester Evening News at Dembele var en av tre spisser som ble vurdert som en permanent signering av United i januar, og at det fortsatt kan skje at United gjør et forsøk i sommer.

08.17: Inter har fortsatt tro på at de kommer til å hente Tahith Chong når kontrakten hans går ut. Samtaler pågår, ifølge Fabrizio Romano, som også tidligere har fortalt om samtaler.

08.16: Mino Raiola har uttalt seg om Paul Pogbas fremtid igjen. Les mer i denne saken.

Torsdag 13.februar:

21.46: Tidligere i dag nevnte vi Chelseas angivelige interesse for Jude Bellingham, men det er potensielt flere konkurrenter også: Daily Mail skriver at Juventus også følger med på Bellingham, og nevner ellers at United, Chelsea og Arsenal alle har vist stor interesse for den 16 år gamle Birmingham-spilleren. Bayern München skal også ha vist interesse.

18.48: Flere engelske journalister skriver at ulike storklubber vurderer å prøve å hente inn Dean Henderson. Vi har skrevet mer om det i en egen sak her. Saken er delvis åpen (om Henderson-interessen) og delvis eksklusiv for medlemmer (om alternativene for Henderson nå fremover).

17.47: Franske Le 10 Sport skriver at tre klubber vil være ekstra interessert i PSG-manager Thomas Tuchel hvis han ender opp med å få sparken – noe som ikke er helt usannsynlig om han ikke får de til semifinalen i Champions League.

Bayern og Barcelona er begge interesserte i tyskeren, og det skal allerede ha vært kontakt mellom Bayern og Tuchel. Samtidig skal også United like Tuchel bedre og bedre, og de skriver at Tuchel-løsningen ville vært en av flere mulige alternativer i sommer hvis Solskjærs situasjon endrer seg de neste månedene.

10.25: Manchester United har gjentatte ganger blitt koblet til Birminghams unge stjerneskudd Jude Bellingham. Nå kan imidlertid klubben få konkurranse om 16-åringens underskrift for The Sun melder at Chelsea har meldt seg på i kampen om Bellingham. Det er ventet at Birmingham vil forlange minst 50 millioner pund for vidunderbarnet Bellingham.

08.00: Manchester United er favoritter til å få underskriften til Borussia Dortmunds Jadon Sancho i sommer. Det skriver Mirrors fotballsjef John Cross. Både Real Madrid og Chelsea kan gi United konkurranse om 19-åringen, men United skal være i førersetet ettersom Cross erfarer at Sancho selv ønsker seg til United.

Cross påpeker at det kan bli vanskeligere for Manchester United om klubben ikke kvalifiserer seg for Champions League neste år, men United skal allerede ha kommet et godt stykke på vei med arbeidet med å hente Sancho og skal etter Mirrors opplysninger være klare til å tilby unggutten en ukelønn på 200.000 pund.

Det spekuleres også i en overgangssum på 120 millioner pund for 19-åringen.

Onsdag 12. februar:

18.44: En AS-sak (her gjengitt av Sport Witness) om Real Valladolid-midtstopper Mohammed Salisu handler mest om interesse fra Atlético Madrid og Real Madrid for ghaneseren, men den spanske avisa melder også om interesse fra Manchester United.

United skal, sammen med Atlético Madrid, Getafe og Valencia, ha forhørt seg angående 20-åringen, som er en del av et ganske bra Valladolid-forsvar.

Det påstås at flere Premier League-klubber skal ha ham på lista, men at United leder an jakten. Den høyreiste stopperen har en utkjøpsklausul på 12 millioner euro.

16.33: Vi tar med oss at Sport Witness ikke er særlig imponert over Sky Sports’ fremstilling av Jadon Sancho-saken, siden Sky Germany referer til engelske medier.

Uansett er det jo ikke noe særlig nytt i at Sancho er et interessant navn for Uniteds del, så det ville jo selvsagt vært en større sak om det ble meldt at United ikke var interessert.

15.50: Dette har blitt nevnt andre steder tidligere, men vi tar med oss at Borussia Dortmund ifølge tyske Sky Sports skal være innstilt på å selge Jadon Sancho i sommer. Manchester United er naturligvis en aktuell destinasjon for 19-åringen.

08.20: Flere andre navn kobles løst til Manchester United i dag. Dries Mertens, Hakim Ziyech og Marash Kumbulla skal visstnok være aktuelle for United – og en del andre klubber.

08.15: Jadon Sancho er visstnok ikke den eneste spilleren United og Chelsea konkurrerer om. Franske L’Equipe skriver at Lyon planlegger et salg av Moussa Dembele, og at de to Premier League-klubbene kjemper om spissens signatur. Chelsea skal ha kommet med et bud på 40 millioner euro i januar.

08.10: To navn som stadig kobles til Manchester United er James Maddison og Jack Grealish. The Sun hevder at Ole Gunnar Solskjær ikke trenger å velge, men at han vil hente begge til Old Trafford i sommer for å erstatte Paul Pogba. Maddison skal ha en pris på 90 millioner pund, mens Grealish verdsettes til 70 millioner. Maddison og Grealish ferierte for øvrig nylig sammen i Dubai.

Tirsdag 11. februar:

21.47: I den siste utgaven av Duncan Castles’ podkast blir Mauricio Pochettinos fremtid diskutert, og Castles (som ikke alltid er den mest treffsikre) sier at argentineren ser seg om etter en ny jobb – og at det er United-jobben han sikter seg inn mot.

– Han har stor interesse i å bli Manchester United-manager, og den siste infoen jeg har er at han og folkene hans spesifikt sikter seg inn mot managerjobben i Manchester United – og tror at de kan sikre seg den, at de kan overbevise Glazerne. Og jeg tror Glazerne er nøkkelen her, jeg tror ikke dette er en avgjørelse som fullt og helt vil bli tatt av Ed Woodward, mener Castles.

Han sier ellers at Woodward skal være positiv til Pochettino, og at det både før Mourinho og i nyere tid (det siste året) har vært samtaler med Pochettinos representanter om muligheten for at argentineren kan ta over.

20.49: Den profilerte Mirror-journalisten John Cross skriver at United er fast bestemte på å slå Chelsea i kampen om signaturen til Jadon Sancho.

Dortmund er klare for å selge 19-åringen denne sommeren hvis prisen er riktig, og de skal ha tro på at de kan få stortalentet til United.

John Cross er mer kjent for sine kontakter i andre klubber enn i akkurat United, men han er vanligvis en av de mer pålitelige Mirror-journalistene.

17.07: Spanske El Desmarque skriver at Real Madrid fortsatt undersøker hvordan de eventuelt kan få i stand den Paul Pogba-overgangen Zinedine Zidane angivelig er så lysten på.

Kommende sommer kan det komme et nytt forsøk, og Manchester United skal visstnok kunne tilby franskmannen for en lavere pris enn tidligere, og klubben vet at han ønsker å dra.

I Fede Valverde har Real Madrid funnet en spiller som gjør en Pogba-overgang mindre avgjørende for Real Madrid, men klubbpresident Florentino Pérez er lysten på å blidgjøre Zidane. Real Madrid kan derfor ifølge avisa prøve å få ned Pogba-prisen ytterligere ved å inkludere Isco i avtalen, en spiller United angivelig skal være lystne på.

15.00: Det skal være litt agenttrøbbel for Tahith Chong i forbindelse med hans mulige overgang til Inter. Flere har rapportert om kontakten mellom United-spilleren og Inter, og avstanden mellom lønnskrav og tilbud skal ikke være altfor stort, da Chong ønsker to millioner euro i året pluss bonuser, mens Inter vil tilby 1,5 million euro pluss bonuser.

Sport Witness skriver imidlertid at FcInterNews, som skal ha innsikt i det som skjer i den italienske klubben, melder at Chongs agent krevde først sju og så et senket krav på fire millioner euro for å få gjennom overgangen, men at Inter kun vil betale 1,5 til 1,8 milloner euro til agenten. Så får man se hva som skjer til slutt. Klubber fra andre land er fortsatt også interessert.

12.40: Manchester Evening News kaller det en «exclusive», men det er kanskje ikke alle som synes det er eksklusivt å fortelle at United har som mål å minst signere tre nye spillere i sommer, eller at det er budsjettert med tre-fem nye spillere totalt. Håpet skal være å få tak i en midtbanespiller, en offensiv spiller og en ren spiss.

06.55: United hentet akkurat selv keeper Nathan Bishop, men skal også ha vært interessert i Hartlepools engelske keeper Brad Young (17). Ifølge The Sun så er det imidlertid Chelsea som nå ligger best an til å sikre seg unge Young.

Mandag 10. februar:

18.40: Italienske Calciomercato skriver at United har speidet på Verona denne sesongen, og to navn nevnes som de mest aktuelle: Marash Kumbulla, en 20 år gammel albansk forsvarsspiller og Matteo Pessina, en 22 år gammel midtbanespiller på utlån fra Atalanta til Verona.

15.39: Ole Gunnar Solskjær har tidligere påstått at Alexis Sánchez kommer til å returnere til United i sommer for å bevise at alle tok feil om ham, men ifølge Samuel Luckhurst i lokalavisa ser United seg rundt etter potensielle Sánchez-kjøpere. Solskjær skal ha snakket positivt om Sánchez av hensyn til spillerens verdi, hevdes det, noe han også gjorde med Chris Smalling.

08.01: De italienske avisene Corriere dello Sport og Corriere del Mezzogiorno (gjengitt av Daily Mirror) skriver at Kalidou Koulibalys utkjøpsklausul kommer til å være aktiv fra og med juni – men at den er såpass høy som 127 millioner pund.

Nå er det vel usikkert om det trengs så mye for å signere senegaleseren, men i tillegg til at United (ifølge Mirror) ser på Koulibaly/Maguire som den ideelle stopperduoen, så skal også PSG være svært interesserte i stopperens tjenester, og Napoli vil nok eventuelt håpe på en budkrig.

Napoli kan eventuelt bli tvunget til å selge Koulibaly om det ikke blir europeisk fotball neste sesong, nevnes det (noe som lokalavisa Il Mattino (her gjengitt av Sport Witness) også skrev for noen dager siden), og i helga ble det et nytt stygt hjemmetap.