Ryktesaker, uke 6

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 9. februar:

09.55: The Telegraph skriver at Jack Grealish vurderer en overgang fra Aston Villa i sommer, og at det er Manchester United og Manchester City som har blitt mest linket til engelskmannen.

The Sun hevder at de spanske gigantene Real Madrid og Barcelona også skal være interessert i 24-åringen, men at Grealish selv skal ha Manchester United som sitt førstevalg.

Aston Villa skal ifølge samme avis ønske seg opp til £60 mill. for playmakeren. 

09.45: Express melder at Barcelona skal være villige til å selge Phillipe Coutinho for £77 mill. i sommer. 

Samme avis melder at Manchester United og hans tidligere klubb, Liverpool, skal være interessert i å signere 27-åringen. Coutinho er for øvrig på et låneopphold i Bayern München denne sesongen. 

Lørdag 8. februar:

13.20: Marcus Rashford blir representert av sine brødre, Dane og Dwaine, i forhandlinger. Nå melder Daily Mirror at det amerikanske agentselskapet Roc Nation, stiftet av artisten Jay-Z, ønsker å sikre seg Rashford som sin nyeste klient. Agentselskapet representerer allerede spillere som Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku.

Den omdiskuterte agenten Mino Raiola skal også være interessert i å sikre seg spilleren.

Så sent som i januar ble det bekreftet at Raiola ble den nye agenten til Jesse Lingard. Fra før av representerer han Paul Pogba. Blir Rashford enda en United-spiller i hans portefølje?

10.10: West Hams 21 år gamle midtbanespiller Declan Rice har angivelig vært på radaren til Manchester United, og de fleste andre engelske storklubber, de siste sesongene. I denne saken fra The Guardian kan vi lese at West Ham-manager David Moyes er usikker på om de klarer å holde på Rice når sommeren kommer. Den tidligere United-manageren forteller også at han mener spilleren er den beste sittende midtbanespilleren i ligaen.

10.00: Ifølge nettstedet 90min.com skal ikke Borussia Dortmund ha noen hast med å selge Jadon Sancho før sommerens EM er over. De tror nemlig at turneringen kan være med på å heve prisen for stjerneskuddet. Om det stemmer – fra en kilde med ikke alt for mye troverdighet – kan det forstås som at den tyske storklubben kan være villige til å selge.

Fredag 7. februar:

16.42: Napoli-avisa Il Mattino (her gjengitt av Sport Witness) skriver at hva som skjer med Kalidou Koulibaly kan komme an på hvor på tabellen Napoli ender denne sesongen. Om de går glipp av spill i Europa (slik det ligger an til per 7. februar), så kan det være at de trenger å selge. De melder at Manchester United, Arsenal, Tottenham og Chelsea er først i køen hvis Koulibaly skal selges.

13.35: Calciomercato melder at Manchester United, Aston Villa og Tottenham skal være interessert i å hente Fenerbache-spiss Vedat Muriqi til sommeren.

25-åringen står med 13 mål på 21 kamper i årets sesong og har en utkjøpsklausul på £29.7 mill. 

09.55: Unge Mason Greenwood skal ha fått flere tilbud fra mektige agentbyråer, men beholder sin far som sin agent. Det skriver Daily Mail. Familien Greenwood skal ha et godt forhold til klubben. 18-åringen fikk ny kontrakt i oktober.

08.00: Sagaen om Paul Pogba ruller videre. I dag hevder The Sun at Manchester United har kuttet priskravet med 30 millioner pund. Franskmannen verdsettes nå til 150 millioner og skal få grønt lys til å forlate klubben i sommer. Standpunktet i klubben skal være at sirkuset rundt 26-åringen er ødeleggende for Ole Gunnar Solskjærs langtidsprosjekt. Samtidig skriver tabloidavisen Daily Star at Pogba ikke vil være en del av troppen som reiser til Spania i vinterferien.

Torsdag 6. februar:

21.16: Siden vi nevnte Lautaro Martínez: Paul Hirst fra The Times skriver at det er flere problemer her enn bare argentinerens Barcelona-preferanse (selv om Hirst også nevner det). I tillegg skal United være lite interesserte i å betale spillerens utkjøpsklausul (som altså er på 94 millioner pund, og er aktiv de to første ukene i juli). Da United kontaktet Inter om et mulig sommerkjøp, fikk de beskjed om at i så fall måtte utkjøpsklausulen betales, og derfor utelukker Hirsts United-kilder at en overgang er aktuell.

18.39: ESPN (Mark Ogden) skriver at Inters Lautaro Martínez har seilt opp som et hovedmål i angrepsposisjonen for Manchester United, men at United fort kan bli skuffet i jakten på den spennende argentineren.

Barcelona, Real Madrid og Manchester City følger alle spilleren, og United skal ha fått beskjed om at Barcelona er favoritter til å signere 22-åringen i sommer på grunn av at han vil foretrekke å dra til Camp Nou for å spille sammen med landslagskollega Lionel Messi i klubbfotballen også.

Det nevnes også at han skal ha en utkjøpsklausul på 111 millioner euro, det vil si 94 millioner pund i dagens kurs.

13.10: Dette er et rykte vi tar med et lastebillass med salt, men den italienske avisen Gazzetto dello Sport melder at United er blant klubbene som eventuelt kan gå for Lionel Messi dersom argentineren ikke ønsker å forlenge kontrakten med Barcelona som utløper etter denne sesongen.

Manchester City, Juventus og PSG nevnes som andre mulige destinasjoner.

Det skal sies at saken i all hovedsak virker å være mer spekulering om hvilke klubber det eventuelt kunne blitt, og ikke at de har noe som helst konkret informasjon om klubber som vurderer å hente argentineren.

08.45: Tidligere i uken meldte Mirror at Manchester United har Aston Villas Jack Grealish øverst på ønskelisten før sommervinduet åpner. Nå kan det vise seg at United vil få kamp om signaturen til Grealish, melder The Sun.

Både Real Madrid og Barcelona skal også være interessert i Villa-spilleren som trolig vil koste over 60 millioner pund om han forlater klubben.

Onsdag 5. februar:

17.15: The Sun skriver at det ligger an til kamp mellom Chelsea og United for å få kloa i Jadon Sancho til sommeren, unggutten som er ventet å koste 100 millioner pund (eller mer).

16.30: Joshua King, som kunne endt i United forrige fredag, er klar til å forlate Bournemouth i sommer, ett år før kontrakten hans med klubben utløper. Saken er skrevet av Daily Telegraphs Mike McGrath, mannen som var den som først i verden koblet King til United forrige uke, nærmere bestemt torsdag kveld.

08.19: The Sun skriver at United forventer at Sergio Romero og Lee Grant begge kommer til å forlate klubben i sommer.

Argentineren skal være lykkelig i United, men skal nå være desperat etter å spille regelmessig, og planlegger samtaler om rollen sin i klubben allerede denne måneden. Lee Grants kontrakt går ut i sommer, og det har ikke vært noen samtaler om å forlenge oppholdet hans.

United har foreløpig ikke bestemt seg for om de ønsker å hente tilbake Dean Henderson neste sesong, eller om de ønsker å sende ham ut igjen på lån.

Tirsdag 4. februar:

19.44: United kommer til å prioritere å prøve å hente Jack Grealish i sommer, hevder Daily Mirror i det de kaller en exclusive. Grealish har, ikke overraskende for noen som så ham i fjorårssesongen, hatt en meget god sesong for et Villa-lag som ikke helt matcher hans kvaliteter, og står med ni scoringer og fem målgivende pasninger.

United var også interesserte i Leicesters James Maddison, som Grealish og Villa slo i ligacupsemifinalen, men Maddison skal nå være nær en ny kontrakt, ifølge avisa.

James Nursey, som skriver mye om Midlands-fotballen, er mannen som står bak artikkelen. Vi ville uansett tatt et forbehold her siden Nursey ikke er kjent som den aller mest treffsikre.

15.30: – Jeg aner ikke. Det sa Glenn Murray til TalkSPORT da han ble konfrontert med at United også vurderte ham i januar. Så får alle selv vurdere om de da tror at dette kunne skjedd eller ikke. (se også 18.15 mandag)

14.15: Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at Paul Pogba fortsatt vil bort fra United i sommer. Kilder i garderoben skal ha fortalt avisa at Pogbas «hode» ikke helt er i United, men blant lagkameratene er han fortsatt så populær at de stiller seg forståelsesfulle til det.

14.00: Edinson Cavanis mor (!!) sier til spanske AS at hvis den 32 år gamle spissen hadde vært opptatt av penger «så hadde han gått til United, Chelsea eller Inter Miami, som ga ham viktige tilbud».

Robin van Persie hadde forresten hentet Cavani til United i sommer hvis han hadde hatt muligheten.

07.05: Gareth Bale kobles jevnlig til United, men agenten forventer at det blir Kina eller USA og ikke Premier League som blir ligaen han reiser til når han drar fra Real Madrid.

07.00: Leicester-stjernen James Maddison, som har vært hyppig lenket til United, skal være nær å skrive under på en ny kontrakt med klubben, skriver Daily Telegraph.

Mandag 3. februar:

18.15: United skal mot slutten av overgangsvinduet også ha vurdert Brightons veteranspiss, Glenn Murray. Det skriver Daily Mail. Dette skjedde i prosessen før de lånte Odion Ighalo.

15.46: Jesse Lingards siste år har ikke akkurat vært imponerende, og det har blitt spekulert i at Ole Gunnar Solskjær kan komme til å kvitte seg med den offensive midtbanespilleren.

ESPN skriver at Atlético Madrid og Roma i så fall vil ligge best an til å signere ham.

13.43: Ifølge David Ornstein (The Athletic) er Joshua King irritert etter at United-overgangen ikke ble noe av på deadline day – og frustrasjonen hans skal være rettet mot United som ikke kom tilbake med et tredje bud, og ikke med Bournemouth som avslo de to første forsøkene.

United ønsket seg helst et lån, men la inn noen bud likevel, uten å få de akseptert. Bournemouth ville visstnok akseptert et bud på 30 millioner pund – og når det er snakk om en slik sum så er det kanskje ikke helt uforståelig at United heller gikk for en billigere løsning.

12.11: Vi tar denne her: Odion Ighalo har ikke blitt offisielt presentert som United-spiller ennå selv om overgangen har blitt bekreftet – kanskje skjer det i dag? Manchester Evening News har uansett bilde av nigerianeren på spillerhotellet The Lowry.

08.16: Franske Boubakary Soumaré har blitt koblet til Manchester United innimellom, men helt på slutten av januarvinduet ble Lille-stortalentet også koblet til Newcastle – men det ble rapportert at han ikke ønsket å signere for geordiene.

Franske Le10sport skriver at Soumaré avslo fordi han håper at han heller kan ende opp i enten Manchester United eller Liverpool. De skriver videre at begge de to klubbene følger ham tett, men at ingen har kommet med konkrete tilbud ennå.