Ryktesaker uke 9

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 1. mars:

08.07: The Sun melder i en såkalt eksklusiv sak at Jack Grealish er Uniteds hovedmål for sommeren, og at vi er klare til å tilby Villa-spilleren 150 000 pund i uka.

United skal være forberedt på å betale opp mot 60 millioner pund for å sikre seg Grealish. Manchester City skal også være interesserte i Grealish, og følger med på situasjonen hans.

Saken er ikke skrevet av avisas United-mann, og vi ville nok tatt det hele med en klype salt.

Lørdag 29. februar:

16.24: Denne er egentlig noen dager gammel, men den gikk oss hus forbi siden den bare indirekte handler om Manchester United. Tyrkiske Fotospor (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Sheffield United prøvde å hente Trabzonspor-keeper Uğurcan Çakır i januar (de skal ha fått avslått et bud på 13 millioner euro), og at de kan gjøre et nytt forsøk i sommer.

Dette handler da selvsagt om at Sheffield United er usikre på om de får beholde Dean Henderson neste sesong.

Tidligere i februar skrev vi denne saken om Dean Hendersons fremtid, og valgene som etter hvert må bli tatt om keeperens fremtid.

10.41: Det har vært en rolig dag hittil på ryktefronten denne skuddårsdagen, men vi tar med oss noen uttalelser av og om Jack Grealish.

Manager Dean Smith ble på pressekonferansen spurt om en ligacupfinaletriumf vil gjøre det lettere å beholde Grealish.

– Jeg vet ikke. Det er et spørsmål vi må svare på i sommer. Åpenbart er det å overleve i denne ligaen sannsynligvis en av de viktigste tingene som kan hjelpe oss beholde Jack Grealish. Han ønsker å spille på det høyeste nivået og å vinne troféer. (…) Jacks fremtid kommer, som med alle de andre spillerne, an på hva som skjer de neste tre månedene.

I et intervju med Sky Sports kommer Grealish selv med uttalelser som av enkelte tolkes som et hint om at han kanskje kan bli værende i Aston Villa, men vi tenker vel at en ikke skal legge altfor mye i et sitat som dette i oppladningen til en ligacupfinale med klubben sin:

– Da jeg var ung var jeg kanskje litt umoden, men nå vet jeg hva jeg ønsker å gjøre i karrieren min: spille for Aston Villa, spille for England og vinne troféer. Det er målet.

Fredag 28. februar:

19.00: Napolis 28 år gamle midtstopper Kalidou Koulibaly skal være tilgjengelig for 85 millioner pund (100 millioner euro). Det er Sport Witnes som gjengir en sak fra Corriere dello Sport om dette.

Dette høres i beste fall ut som et klassisk forsøk fra klubben på å skape interesse rundt spilleren, og Paris Saint-Germain, Manchester United, Real Madrid, Barcelona og Manchester City nevnes som mulige alternativer. 

18.30: Ole Gunnar Solskjærs såkalte personlige speider, Simon Wells, kikket nærmere på Fiorentinas Federico Chiesa forrige helg. Den 22 år gamle kantspilleren er ifølge Daily Mail verdsatt til cirka 60 millioner pund.

08.14: Uniteds Nicky Butt har snakket med blant andre Manchester Evening News, og der ble Angel Gomes et tema. Ifølge avisa skal det i Gomes-campen være usikkerhet knyttet til hvor mange sjanser han vil få, og Gomes har ikke fått veldig mye spilletid – men det har blitt spekulert i at denne manglende spilletiden handler nettopp om spillerens kontraktssituasjon.

Butt ville ikke uttale seg for mye om akkurat dette, siden han kaller det «personlig», men han bekrefter i alle fall at det er en kontraktskonflikt.

– Jeg har fortsatt enorme forhåpninger til ham. Han har en kontraktskonflikt for øyeblikk, noe alle spillere har, og jeg involverer meg ikke i det, sa Butt.

Torsdag 27. februar:

13.55: Manchester United følger nøye med på Timo Werners situasjon i RB Leipzig, melder The Athletic.

United skal ha gjort et fremstøt, men Werner skal visstnok vente på å se om Liverpool vil benytte seg av utkjøpsklausulen til Werner som skal ligge på kun 30 millioner pund, skal vi tro tyske Sport1.

Utkjøpsklausulen til Werner utløper i april.

11.00: Manchester United kan komme til å selge David de Gea i sommer og satse på Dean Henderson som førstekeeper, melder Goal.

Spanjolen signerte en ny kontrakt med United i høst som binder ham til United frem til 2023, men det påpekes at Uniteds overgangsbudsjett har blitt redusert som følge av fraværet av Champions League-fotball og at det er grunnen til at United vurderer å selge De Gea for å skaffe kapital til å hente andre spillere.

Goal påpeker imidlertid at De Geas situasjon kan avhenge av Paul Pogbas fremtid og at et eventuelt salg av franskmannen kan gjøre at United i stedet beholder De Gea.

Saken virker veldig spekulativ, og vi tar den med en klype salt.

Onsdag 26. februar:

11.30: Manchester Untieds interesse for Borussia Dortmunds Jadon Sancho er reell, og tross interesse fra flere andre klubber skal det være United som ligger i førersetet for underskriften til den fotrappe englenderen. Det er PLC’s Transfer Window Podcast (via MEN) som melder dette. Ryktet nytes nok derfor best med en klype salt.

08.30: Daily Star støtter det vi leste fra Calciomercato.com på mandag og skriver at Inter ikke skal ønske å gjøre overgangen for Alexis Sánchez permanent når låneoppholdet hans er over.

08.20: Tirsdagens 10.55-rykte forteller om en United-interesse for Jonathan David. Nå har Gent-spillerens agent gjort et intervju med HLN hvor han forteller at klienten hans er klar for det neste steget, men at en overgang til en så stor klubb som United kanskje er å bite over for mye akkurat nå.

08.10: Manchester United ønsker å signere Jack Grealish før sommervinduet offisielt åpner, skriver Express (som ikke topper troverdighetsskalaen). Solskjær ønsker ifølge avisen å være ferdig med forhandlingene før mars er omme. To spillere det ikke ser så lyst ut for er Jesse Lingard og Andreas Pereira, som begge skal være på vei vekk fra Manchester United.

Les også hvorfor Solskjær ikke hadde med verken Lingard eller Pereira i 18-mannstroppen mot Watford.

Tirsdag 25. februar:

15.20: Italienske Corriere dello Sport skriver at United er klar til å forsøke å fornye Chris Smallings kontrakt, slik at salgsverdien hans i overgangsmarkedet øker. Det er én av grunnene til at Smallings agent er ventet i Italia en av de neste dagene, for å undersøke muligheter. Det er fra før av kjent at Roma sliter med å kunne kjøpe Smalling hvis de ikke når Champions League, og en mulighet, ifølge Corriere dello Sport, er derfor at det blir et nytt lån dit etter sesongen. Det er Sport Witness som har sett på saken i Corriere dello Sport.

Les hva Chris Smalling sier om Roma-oppholdet så langt her.

12.30: Det unge talentet Largie Ramazani skal ha takket nei til Uniteds foreløpige kontraktsforslag. Det melder Jonathan Shrager, som jevnlig og over tid er den som korrekt har lekket Uniteds lagoppstillinger før kamp. Han virker altså å ha inside informasjon i United.

12.10: Manchester Evening News’ Samuel Luckhurst skriver at han sitter på informasjon om at United nå er mer interessert enn før i å kjøpe Jack Grealish. United skal se fordelen ved muligens få mesteparten av dette på plass både før han debuterer for England og kanskje også spiller for England i fotball-EM. Som «vanlig» i MENs eksklusive saker er det ikke alltid så veldig mye nytt, og saken handler egentlig kun om at United nå skal være mer interessert i en spiller de fleste hele tiden har trodd at de er interessert i. 24 år gamle Grealish kan bekle alle roller fremover i banen.

10.55: Belgiske HLN skriver tirsdag at United speider jevnlig på Gent-spissen Jonathan David. Den 20 år gamle kanadieren har scoret 29 mål på 37 kamper denne sesongen, og er toppscorer i Belgia for et Gent-lag som fortsatt henger med i Europa League (tapte 1-0 borte mot Roma i 16-delsfinalen).

07.00: Agenten til Nemanja Matic fortsetter med å lete etter en ny klubb for serberen, skriver Calciomercato. AC Milan skal ha sagt umiddelbart nei, grunnet lønnskravet, Juventus jobber foreløpig ikke mot midtbanen for sommervinduet og Inter er ventet å se etter andre typer spillere.

06.55: Jadon Sancho kan komme til å bli i Dortmund også etter sommeren, selv om han kobles sterkt blant annet til United. Det skriver tyske Ruhr Nachrichten. Tidligere har det vært skrevet at det er sannsynlig at kantspilleren forlater Tyskland, og med en prislapp på 100 millioner eller mer så er United et av få lag som faktisk er en sannsynlig ny arbeidsgiver.

Mandag 24. februar:

20.00: United speider litt ekstra på Martin Ødegaard? Vel, nettsiden real-sociedad.diariovasco.com skriver at en agent fra Nederland tok notater på Martin Ødegaard og ga tommelen opp for Alexander Isak under Real Sociedads kamp i helga. Bildet i artikkelen likner også veldig mye på nederlandske Marcel Bout, som er Uniteds globale sjefsspeider, noe Twitter-brukeren Scouts in Attendance var først til å bemerke.

Norske Ødegaard er jo eid av Real Madrid, en klubb hvor trener Zinedine Zidane lenge har ønsket seg Paul Pogba fra United.

14.44: Calciomercato.com er ikke kilden vi stoler aller mest på, men om vi skal tro deres artikkel om Alexis Sánchez, så virker det ikke så veldig sannsynlig at hans fremtid er i Inter når sesongen er over.

Skadene og ujevne prestasjoner gjør at det er svært tvilsomt at Antonio Conte og Inter kjøper spilleren, skriver de videre. Enten må prestasjonene forandre seg dramatisk, eller så må prisen reduseres kraftig. Inter kommer til å bestemme seg i slutten av april.

10.59: Roma-manager Fonseca har uttalt seg om Chris Smallings fremtid. Les om det i utlånssaken vår.

09.09: De polske 16-åringene Radoslaw Sewerys og Mateusz Lipp skal på prøvespill i Manchester United i mars. Det bekrefter deres respektive klubber, ifølge Manchester Evening News.

Sewerys er en forsvarsspiller som allerede har vært i kamptroppene til toppdivisjonslaget Korona Kielce, og skal være i United fra 8. mars til 15. mars. Lipp (som også skal være en forsvarsspiller) spiller i Ruch Chorzów, og skal tidligere også ha vært på prøvespill for Arsenal og Sampdoria.

08.11: Italienske Tuttosport (her videreformidlet av ESPN) skriver at Anthony Martial er en av Inters mulige kandidater til å erstatte Lautaro Martínez hvis argentineren selges.

Pierre-Emerick Aubameyang og Martial skal angivelig toppe lista.

Inter-interesse for United-spillere er kanskje en enkel kobling for tida, og det er lett å tenke at Tuttosport kan ha konkludert enkelt med at Conte sannsynligvis vil se mot engelsk fotball, men Conte har vel ikke akkurat gitt oss noen grunn til å ikke tro på ryktet heller! Vi ville nok uansett tatt det med en liten klype salt, i alle fall.