– Det blir en interessant avgjørelse å ta

Chris Smalling om fremtiden.

Han er leid ut til Roma i hele inneværende sesong, og har stort sett ikke fått annet enn ros. I helga skjedde det igjen, etter at Roma feide Lecce av banen med 4-0.

– Jeg vil gjerne at Chris skal bli værende. Vi er i samtaler. Jeg vet ikke om det er mulig på grunn av Manchester Uniteds situasjon, men jeg vil veldig gjerne at Chris blir her med oss siden han er veldig viktig, sa Roma-manager Paulo Fonseca da.

Les også: Ble hyllet av Roma-sjefen

– Har fått kjenne på kjærligheten her

Smalling selv har aldri lagt skjul på at han trives i Italia.

– Det var skummelt da jeg kom hit siden jeg ikke ante hva som ventet. Det var et nytt land og en ny erfaring, men med måten jeg har funnet meg til rette på, kjærligheten jeg har fått kjenne på, spesielt fra Roma-fansen, så blir det en interessant avgjørelse å ta, sier han til Sky Sports.

30-åringen har kontrakt med United frem til sommeren 2022, og United har også ett års opsjon om de skulle ønske det.

Samtidig virker Harry Maguire, Victor Lindelöf, Eric Bailly og også Axel Tuanzebe foran Smalling i køen, om han skulle ønske seg hjem igjen til United.

Kanskje vil det derfor være bedre for Smalling å fortsette karrieren i Serie A – hvis United kommer til enighet med én av de flere interesserte klubbene.

Tidligere er det blitt spekulert i en mulig overgangssum på cirka 20 millioner euro.

– Noen av spillerne her fortalte meg at hvis man starter bra så vil man virkelig få kjenne på kjærligheten fra denne byen. Det har også skjedd med meg og familien min, og jeg håper virkelig at det varer.

Ærlig samtale med Solskjær

United inkluderte aldri en klausul i utlånsavtalen som ga dem muligheten til å hente Smalling tilbake i løpet av sesongen, men uten at det overrasket ham.

– Nei, egentlig ikke. Det var mer at da jeg snakket med dem (United) så var det at «La oss håpe vi begge får en bra sesong, og så tar vi en samtale om fremtiden ved sesongslutt». Det har vært planen siden sesongstart, og det er vel det vi får gjøre også.

– De siste sesongene så har jeg vært vant til å spille de fleste kampene, og jeg snakket med Ole Gunnar (før jeg dro hit). Vi snakket ærlig sammen, og Roma ble det beste alternativet for meg, sier han.