Ryktesaker, uke 8

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 23. februar:

08.10: Ifølge Express skal Manchester United være klar på å legge inn et bud på 50 mill. pund for Diogo Jota i sommer.

Samme avis skriver at United hadde speidere på plass torsdag kveld, da portugiseren scoret hattrick mot Espanyol.

23-åringen har scoret 12 mål for Wolverhampton denne sesongen, hvorav ni av målene har kommet i Europa League.

08.07: Manchester United vil få kamp om å få hente Jude Bellingham (16) i sommer. Ifølge Daily Star har Liverpool kastet seg inn i kampen om å få hente Birmingham-spilleren.

Prisen for midtbanetalentet skal ligge på rundt 30 mill. pund.

07.58: Jack Grealish blir stadig nevnt i forbindelse med sommerens overgangsvindu hvor flere storklubber visstnok skal være interessert i å hente Villa-spilleren.

Det blir skrevet store ord om ham fortiden og ifølge Star and Express tar 24-åringen disse ordene med en klype salt.

Lørdag 22. februar:

19.30: Spanske Marca melder at Real Madrid er villig til å slippe interessen for Paul Pogba, og isteden flytte oppmerksomheten mot 17 år gamle Eduardo Camavinga fra Rennes.

09.21: The Mirror skriver at Massimo Allegri skal ønske seg en ny jobb innen september.

Manchester United skal være en av klubbene som overvåker situasjonen rundt den tidligere Juventus- og Milan-manageren.

09.17: Tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann mener tiden er inne for Timo Werner til å skifte beite, men tror at Manchester United og Chelsea er bedre alternativer å velge fremfor Liverpool. Dette melder Goal.

09.15: Manchester United skal være interessert i å hente Diogo Jota melder italienske Calciomercato.

Den portugisiske angrepsspilleren holder til i Wolverhampton og har kontrakt ut til 2022.

Fredag 21. februar:

08.50: Vi tar med oss at Manchester Evening News skriver at United var interessert i Christian Eriksen i januar. Dansken endte som vi alle vet i Inter.

08.45: Ikke så mye å melde om i dag. Ifølge lokalavisen Bristol Post skal Manchester United ha bestemt seg for at 17-årige Kai Corbett blir for dyr å hente til akademiet. Corbett spiller i West Ham, og har vært på prøvespill i både United og Bristol City.

Torsdag 20. februar:

12.30: Den italienske journalisten Nicolo Schira hevder at Juventus vil komme til å by Manchester United et sted mellom 42 og 50 mill. pund + Aaron Ramsey for Paul Pogba når sommervinduet åpner. Manchester Evening News rapporterer om dette.

Schira er en journalist vi i utganspunktet ikke stoler på. Hans troverdighet har blitt kritisert hardt av britiske aviser tidligere.

09.00: I siste episode av sin podkast, The Transfer Window, forteller Duncan Castles, Ian McGarry og Graham Hunter at Mino Raiola har slitt med å finne en kjøpende klubb for Paul Pogba, noe han skal ha brukt de siste ukene på. Problemet skal være at spilleren ikke har fått vist seg frem/spilt fotball den siste tiden, og at inneværende sesong har fått frem noen av holdningsproblemene til spilleren. De forteller at United ønsker 100 mill. euro for spilleren, men at det er vanskelig å se for seg en klubb som kan være villig til å betale den summen for franskmannen. 

08.10: Juventus har lenge vært en av klubbene det snakkes om som en potensiell kjøpende klubb når det kommer til Paul Pogba. Nå melder italienske Tuttosport at prisen United ønsker for franskmannen ikke er noe Juve er villige til å betale, og at de heller retter blikket mot Bayern Munchens Thiago Alcantara.

i 08.11-oppdateringen på tirsdag kunne vi lese at Real Madrid – av mange sett på som det mest sannsynlige stoppestedet for Pogba – ikke ønsker å betale mer enn 50 mill. pund for ham, men at United likevel ser på et salg som den beste løsningen.

08.00: Salomón Rondón var en av flere angrepsspillere som var linket til Manchester United mot slutten av januarvinduet. Odion Ighalo var spilleren som kom inn, men det kunne vært Rondón. Iallfall ifølge ham selv. Til spanske AS (her gjengitt av Daily Star) forteller Dalian-spilleren at «det var noe der. Det var ikke bare røyk. Ryktene var veldig sterke. Til slutt gikk det ikke, og nå har jeg fokus på Dalian».

Onsdag 19. februar:

21.30: Flere journalister har meldt om United-interesse for Inters Lautaro Martinez, men også Barcelona skal ønske seg spissens tjenester. Argentineren skal angivelig erstatte Luis Suarez. Det som dog kan bli et problem for Barcelona er hvordan de ønsker å betale for 22-åringen. Den spanske giganten skal ønske en løsning der de delbetaler for spilleren over tid, noe Inter virkelig ikke skal være interesserte i. Det kan gi Manchester United en fordel.

Martinez har en utkjøpsklausul på 111 mill. euro (92,7 mill. pund). Barca kan finne på å betale mer enn det, men over en lengre periode, noe Inter som sagt ikke skal være lystne på. Det er Calciomercato som melder dette.

15.33: Sky Sports’ Kaveh Solhekol har skrevet en tekst om flere mulige overganger, og hans spådom er at Jadon Sancho ender i Liverpool. Han gjentar det som tidligere har blitt hevdet om at United skal ha tro på at de kan sikre seg Dortmund-vingen i sommer, og at Dortmund kommer til å la ham gå for 120 millioner pund.

Videre skriver Solhekol om at Lyons Moussa Dembélé ønsker å signere for Manchester United, og at 23-åringen kommer til å få lov av Lyon å forlate klubben denne sommeren. Lyon ville ikke la spissen dra i januar siden de fortsatt er med i Champions League. Chelsea skal ha prøvd å signere Dembélé i januar, og de var villige til å betale opp mot 40 millioner pund. Manchester City, Newcastle og West Ham skal også ha sett på ham, mens Tottenham også er ute etter en spiss i sommer.

08.11: Mer Paul Pogba: Rob Dawson i ESPN skriver at franskmannen forventes å bli solgt, men at United er fast bestemte på å ikke la ham gå på billigsalg. United skal være forberedt på å holde seg til summen de mener han er verdt, nemlig mer enn 150 millioner pund.

Samtidig skriver Chris Wheeler fra Daily Mail (også han en journalist som følger United tett) at United kan tvinges til å måtte godta et solid tap på Pogba, siden Real Madrid ikke verdsetter ham høyere enn 50 millioner pund. Det skal også være en aksept både i klubben og hos folkene rundt Pogba at det vil være i alles interesse at midtbanespilleren selges.

At spillerens kontrakt går ut sommeren 2021 skal være med på å påvirke verdien. United kan forlenge den kontrakten ytterligere til 2022, gjennom en forlengelsesopsjon, men likevel skal det være en følelse av at United vil ha gjort det godt om de klarer å få tilbake de 89 millionene (i pund) som han kostet i 2016.

Tirsdag 18. februar:

22.24: James Robson i Evening Standard skriver at ′det snakkes mer′ om at Paul Pogba har spilt sin siste kamp for Manchester United.

Om ikke United får det de ønsker for franskmannen skal et salg på alt over £89 mill. likevel hjelpe på sommerens budsjett. Ifølge samme avis skal det være en spiss, en høyre ving og en spiller som kan bekle 10er-rollen som står øverst på ønskelisten til Solskjær. 

22.00: The Athletic-journalist Laurie Whitwell skriver ifølge hans kilder at Jack Grealish skal være Manchester Uniteds førsteprioritet med tanke på sommerens overgangsvindu.

Whitwell skriver videre i sin Twitter-melding at 24-åringen kan koste 80 millioner pund, og at også City skal være interessert i Villa-stjernen.

Disse ryktene har blitt servert ved tidligere anledninger, og vi minner om å ta disse ryktene med en klype salt.

 

14.15: The Independents Tom Kershaw skriver at United sterkt vurderer Ralf Ragnick og Antero Henrique som såkalte tekniske direktører i klubben.

Avisen skriver at samtalene med Henrique, som var i Porto i 26 år og sist var sportsdirektør i Paris St. Germain frem til i fjor sommer, skal ha kommet til et såkalt avansert nivå, mens mange i United-systemet visstnok skal foretrekke Ragnick, som nå er sportssjef i Red Bull.

Den nye tekniske direktøren er ventet å spille en sentral rolle i hele Uniteds satsing, og vil altså ikke bare være en person som jobber med spillerkjøp (og salg).

08.10: United og flere andre klubber skal være interessert i Lilles midtbanespiller, Boubakary Soumare, men i helga ble spilleren vraket til toppkampen mot Marseille grunnet en uenighet med klubben. Nøyaktig hva som er problemer sa ikke manageren, men dette skjedde altså tidlig etter at januarvinduet stengte og kan kanskje gjøre en sommerovergang mer sannsynlig.

08.00: Tottenham og Everton skal nå også være interessert i Chris Smalling. Det skriver italienske Corriere dello Sport. I saken heter det at United skal ha økt sitt priskrav til 20 millioner euro, men at prisen kan øke videre utover i sesongen. Roma, der Smalling er utleid, er også et alternativ, men hvis de ender utenfor topp fire kan totalpakken for Smalling bli for dyr for dem – selv om United-stopperen visstnok elsker livet i Roma.

Mandag 17. februar:

11.15: Todd Cantwell har tidligere blitt koblet til Manchester United for en eventuell overgang i sommer.

Ifølge Daily Mail skal nå Liverpool ha meldt seg inn i kampen for å få kloa i 21-åringen og leder racet ifølge samme avis. Tidligere har også Tottenahm og Manchester City vist interesse for Norwich-spilleren.

08.20: Inter Milan skal ikke ha fått nok av å ha flere United-spillere i stallen. The Sun skriver at Milano-klubben fortsatt skal være i samtaler med nederlandske Tahith Chong som vil stå uten kontrakt etter sommeren.

Samme avis referer til Tuttosport som hevder at Inter vil sende Chong videre ut på lån for å gi 20-åringen førstelagserfaring.

Inter Milan har i løpet av januar og fjorårets sommervindu hentet både Romelu Lukaku og Ashley Young, samt Alexís Sánchez på lån.