Mandagens rykter

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Mandag 20. januar:

19.33: Tahith Chong skal ha blitt tilbudt en femårskontrakt av Inter, ifølge Tuttomercatoweb – ikke alltid sannhetens modigste voktere – her gjengitt av Football Italia.

Inter skal ha møtt nederlenderens agent, og avtalen skal være på 2 millioner euro per sesong (mulig økning basert på hvordan han presterer), mens agenten også vil få en sum på rundt 5 millioner euro.

Chong er på utgående kontrakt, og kan altså forlate United i sommer, men dette er uansett ikke den beste kilden.

19.24: Det er vel på tide med litt mer Bruno Fernandes her igjen:

Manchester Evening News skriver om saken, og de skriver at forhandlingene har gått i stå, og at United er forbløffet over at Sporting plutselig økte verdsettingen sin av den offensive midtbanespilleren 80 millioner euro (rundt 68 mill. pund) uten å forklare økningen. Kilder sier at avstanden mellom partene er stor, og at en ikke er i nærheten av noen løsning.

Sportings assistenttrener siteres av A Bola på at 25-åringen trener med Sporting som normalt, og er tilgjengelig, og at det ikke er noen følelse av at Fernandes skal forlate klubben.

Samtidig melder også Duncan Castles i sin podkast om at Sporting ikke har gitt opp å få i stand en avtale med United, og at de har tro på et kompromiss. De kan angivelig være klare til å akseptere et bud som garanterer 60 millioner euro/51 mill. pund (altså at det er summen utenom ekstraopsjoner).

15.45: I forbindelse med Rashford-skaden, har det blitt nevnt som mulighet å hente tilbake utlånte Alexiz Sanchez. Daily Mirror stopper denne tankesmien og melder mandag ettermiddag at en slik overgang ikke lar seg gjøre.

United må derfor lete etter andre løsninger for å få orden på sin spisskrise.

14.25: Manchester United skal forberede et bud på 50 millioner euro pluss bonuser for 23 år gamle Moussa Dembele, melder franske FootMercato, gjengitt av Sport Witness. 

Lyons president, Jean-Michel Aulas, skal tidligere ha sagt at han ikke er til salgs i januar, men ifølge Sport Witness skal samme president ha uttalt det samme med andre spillere som likevel har dratt fra klubben. 

14.20: Den portugisiske journalisten, Gonçalo Lopes, la ut en ny Twitter-melding angående Bruno Fernandes. Statusen er klar; Sporting Lisboa ønsker 60 millioner, men United er kun villig til å gi 50 millioner. 

Ingen av klubbene ser ut til å imøtekomme noe kompromiss.

13.15: Sport Witness har hentet et rykte fra italienske Gazzetta dello Sport som skriver at den uruguayanske midtbanespilleren Matias Vecino skal være linket til Manchester United. 

Vecino skal tidligere ha blitt koblet til både Tottenham og Everton, men med tanke på tidligere business hvor spillere som Lukaku, Sanchez og Young har gått til Inter, skal Milano-klubben være lystne på å heller forhandle med United.

Sport Witness melder videre om at prisen vil kunne ligge på rundt 20 millioner euro.

Vecino står forøvrig med 14 kamper for Inter denne sesongen.

12.00: Til deg som har lyst på et vagt Cavani-rykte. Oddschecker melder om en justering fra 20 til 4 i odds for at Edinson Cavani blir United-spiller i januar.

10.35: Ifølge Sky Sports skal Edinson Cavani ønske seg bort fra PSG, og har nå sendt en forespørsel til sportsdirektør Leonardo. Atletico Madrid skal ha vært i dialog med PSG, men Leonardo skal ikke ha vært fornøyd med budet fra spanjolene.

Solskjær sa etter søndagens kamp mot Liverpool, at de kanskje må se etter noen korttidsavtaler. Så er spørsmålet om det er Cavani Solskjær nå må bør gå for, etter at det tidligere ble kjent at Rashford sin skade var verre enn antatt. 

10.00: Forrige uke begynte ryktene å svirre rundt 16 år gamle Jude Bellingham. United skal være interessert i å hente Birmingham-spilleren for 25 millioner pund, men ifølge The Athletic-journalist David Ornstein skal spilleren selv være noe skeptisk til en overgang.

Bellingham skal nemlig være godt fornøyd med å ha tatt steget opp til seniornivået, og er derfor lite lysten på å bli plassert i U23-troppen til United.

07.00: Søndag rapporterte Sky Sports at samtalene mellom United og Sporting Lisboa om Bruno Fernandes kommer til å forsette denne uka – og Ole Gunnar Solskjær sa at grunnet skadesituasjonen så kunne United komme til å se på noen korttidsløsninger. Mandag skriver portugisiske Correio de Manha at Manchester City har kastet seg inn i kampen, og de skal være interessert i å gi cirka 100 millioner euro i sommer – noe som i så fall også betyr at Sporting beholder spilleren ut sesongen.

Så gjentar vi som alltid – husk at portugisisk presse ofte brukes av klubb/agent/spiller til å fremme deres interesser, og mandagens sak i Correio de Manha er en ganske typisk sak for å skape press mot f.eks United i denne saken.