Ryktesaker, uke 27

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 5. juli

15:49: United kan kapre overgangen til Thiago Alcantara, ifølge Sport Bild, i en sak videreformidlet av Manchester Evening News. Spanjolen skal visstnok være på vei til Liverpool, men nå har United altså slengt seg inn i kampen om Bayern-spilleren.

Midtbanespilleren er verdsatt til 48 millioner euro av Transfermarkt.

15:17: Manchester Evening News videreformidler en sak fra Ruhr Nachrichten. De skriver at Borussia Dortmund vil ha avklart situasjonen rundt Jadon Sanchos fremtid i begynnelsen av august.

Prisen skal ligge på rundt 120 millioner euro, og klubben er ikke villig til å forhandle om denne summen.

14:25. Marca melder at James Rodriguez kan bli solgt for 25 millioner euro i sommer. United har blitt linket til 28-åringen, men må kjempe med Everton, Wolves og Arsenal hvis de skal lokke colombianeren til Old Trafford.

09:36: Juan Mata ønsker seg bort denne sommeren, og Fenerbahce skal være blant klubbene som ønsker seg spanjolen. Det skriver Sunday Express, som videreformidler sitater fra Ahmet Ercanlar, som visstnok skal ha kilder i den tyrkiske klubben.

32-åringen har startet 20 kamper i alle turneringer denne sesongen, men virker å være langt unna Solskjærs førsteellever. Mata har kontrakt til 2021.

Lørdag 4. juli

08.56: Solide Paul Hirst i The Times har skrevet en sak om hva som har overbevist Jude Bellingham om å signere for Dortmund, og Hirst skriver at Uniteds hadde en god sjarmoffensiv for å overbevise Jude Bellingham, og at det ikke var så mye mer United kunne gjort for å imponere ham.

Bellingham skal ifølge artikkelen ha blitt tilbudt en femårsavtale med 54 000 pund per uke, noe som er vesentlig høyere enn det United skal ha tilbudt. United skal ha tilbudt mer enn vanlig for en 17-åring, men samtidig ikke i nærheten av Dortmunds tilbud. I tillegg skal Dortmund ha brukt Jadon Sancho for å overbevise Bellingham, og sannsynligvis har Sancho-eksempelet vært viktig, siden det ikke skal være pengene som motiverer Bellingham.

08.14: Det er ganske rolig på ryktefronten i dag, men vi tar med oss at pålitelige David Ornstein fra The Athletic sier at all nylig informasjon indikerer at Paul Pogba er komfortabel med å bli værende i Manchester United.

Dette matcher også informasjon fra flere andre journalister om franskmannen.

Fredag 3. juli

19.01: I den nyeste episoden av The Transfer Window Podcast (podkasten til Ian McGarry og Duncan Castles, og ingen av dem er vanligvis blant de aller mest treffsikre) hevdes det at Jadon Sancho i løpet av de siste to ukene har blitt enig om hovedtrekkene i en femårskontrakt med Manchester United.

Det skal være snakk om en avtale verdt 140 000 pund i uka, som i løpet av kontraktstiden øker til rundt 200 000 i uka, og spillerens agent håper fortsatt at United og Dortmund vil bli enige om en overgangssum. Castles tror det vil ta tid siden ting tyder på at det er en del avstand mellom klubbene, og sier ellers at Jack Grealish og Adama Traoré er andre offensive spillere United er interessert i, i alle fall om en ikke får tak i Sancho – men han har liten tro på at United vil ønske å gi det Wolverhampton ville krevd for Traoré.

18.58: Renato Maisani, en av de italienske journalistene til Goal, skriver at Inter-sjef Antonio Conte har latt seg imponere nok av Alexis Sánchez (som har hatt en sesong som har vært litt opp og ned, og ganske preget av en skade som holdt ham ute noen måneder) at de ønsker å ha ham neste sesong også, og at de vurderer å prøve å få i stand en permanent avtale.

Det nevnes en mulig overgangssum på 20 millioner euro (cirka 18 mill. pund i dagens kurs)

Lånene for Smalling og Sánchez ble nylig fornyet ut sesongen, men det inkluderte ikke sluttspillet i Europa League (annet enn kampen mot Getafe). United ønsker angivelig ikke at Sánchez skal bli skadet, og at det skal gjøre det vanskeligere å få ham ut av klubben, men Inter håper fortsatt på å få United til å snu om dette.

Det finnes nok en del kilder vi ville stolt mer på, så vi tar det med en klype salt.

13.45: ESPN skal ha fått fortalt at Paul Pogba har det bra i United. I tillegg skal forholde med Ole Gunnar Solskjær være veldig fint. Avisen skriver med andre ord at alt ligger til rette for at franskmannen skal signere ny kontrakt med United.

09.30: Vi nevner også kjapt at Leroy Sané er klar for Bayern München:

08.16: Dean Henderson skal ha gitt United beskjed om at han ikke vil vente i evigheter på å bli klubbens førstekeeper. Chelsea lusker i buskene med tanke på å snappe opp keeperen. Det er The Express som skriver dette.

08.11: Speidere fra Manchester United, Liverpool, Manchester City og Everton vil være på plass i den tyske cupfinalen mellom Bayer Leverkusen og Bayern München på søndag. Grunnen skal være den lynraske venstrekanten Leon Bailey. Sky Sports skriver at vingen vil være mulig å hente for en prislapp mellom 20 og 30 millioner pund.

08.00: En av sommerens store overgangssagaer nærmer seg slutten. Det kan se ut til at Dortmund og Birmingham er enige om en overgang for Jude Bellingham. Både transferguroen Fabrizio Romano og BILD-sjef Christian Falk melder dette. United har ligget langflate etter 17-åringen en god stund, men nå forsvinner han etter alle solemerker til Tyskland. Dette styrker selvsagt ryktene om at Jadon Sancho er på vei til United.

Torsdag 2. juli

20.24: Ifølge The Sun vurderer United å sende Eric Bailly på lån neste sesong. Valencia skal være klubben som er interessert. Bailly er bak både Victor Lindelöf og Harry Maguire i midtstopperkøen hos United. Så vet vi at det er The Sun som skriver dette og tar det med en klype salt.

13.51: Mundo Deportivo har en sak om Antoine Griezmann, og der nevnes det i forbifarten at United og City skal ha forhørt seg om franskmannen.

Det nevnes ikke når dette skjedde, og det er vel heller ingenting i artikkelen som får det til å tyde på at 29-åringen er på vei til Premier League.

08.07: Pep Guardiola siteres på at en City-retur ikke er aktuelt for Jadon Sancho.

– Nei, nei, nei. Han bestemte seg for å dra, hvorfor skulle han bestemme seg for å komme tilbake? (…) Da han bestemte seg for å dra til Dortmund, så er det ikke fordi han kommer til å bestemme seg for å returnere ett år [tre år, red.anm.] senere. Det ville ikke gitt mening. Han ønsket ikke å være her, så det er derfor han ikke ønsker å komme tilbake hit.

Onsdag 1. juli

21:30: Den belgiske journalisten Kristof Terreur melder at Largie Ramazani, som forlot United etter at kontrakten hans gikk ut i natt, er på vei til UD Almería. Klubben spiller på andre nivå i det spanske divisjonssystemet.

Den belgiske kantspilleren scoret ni mål og hadde to målgivende denne sesongen på Uniteds U23-lag. Han fikk også ett innhopp i Europa League, borte mot Astana.

15.00: Bukayo Saka har tidligere blitt koblet til United, men nå har 18-åringen signert en ny kontrakt med Arsenal. Dermed kan vi stryke Saka fra denne ryktespalten enn så lenge.

08.03: Valencia-spiller Ferran Torres har blitt linket til både Borussia Dortmund og Manchester United, men ifølge radiostasjonen Onda Cero er det Juventus som er nærmest å signere stjerneskuddet. Torres har en utkjøpsklausul på 87 millioner pund. Juventus skal ha startet samtaler med spillerens representanter.

Tirsdag 30. juni

16:28: Tidligere skrev vi at Angel Gomes er linket til Chelsea. Nå skriver Manchester Evening News at Chelsea-trener Frank Lampard har avvist dette. Ifølge avisen ble han spurt om å utdype sine tanker rundt å signere Gomes. Da skal Lampard ha sagt følgende:

– Jeg kan si så mye som at det aldri har blitt nevnt for meg, så det er det.

Den tidligere midtbanespilleren sa også at han heller ikke visste om samtaler mellom sin klubb og West Ham-spiller Declan Rice, som tidligere har blitt linket til United.

14.39: Sky Sports skriver at seniorfigurer i United har fortalt dem at klubben ikke er villig til å gi mer enn 50 millioner pund for Jadon Sancho denne sommeren.

Det er selvsagt ikke utenkelig at avstanden er stor mellom United og Dortmund, men det høres vel kanskje også litt ut som en del av en forhandlingstaktikk.

Dortmund krever ifølge Sky Sports mer enn 100 millioner pund for spilleren, noe Old Trafford-kildene mener ikke reflekterer pandemisituasjonen skikkelig.

Sky Sports skriver også at Jude Bellingham potensielt kan spille en nøkkelrolle i forhandlingene, og at det øker sjansen for at klubbene kan bli enige om at Sancho drar til Old Trafford, og Bellingham til Dortmund. Det har tidligere blitt meldt fra andre kilder (bl.a. ESPNs Bundesliga-korrespondent) at Bellingham har bestemt seg for Dortmund.

09.06: Miguel Delaney i The Independent skriver litt om hvor det skal være interesse for Angel Gomes, som trolig forlater klubben.

Ifølge Delaney har Gomes fått et godt tilbud fra Chelsea (med superagent Pini Zahavi involvert i diskusjonene), men Gomes har også tilbud fra Tyskland, Spania, Italia og Portugal, og Hamburg, Valencia og Benfica skal være blant de som leder an i jakten.

00.29: Jack Grealish blir koblet mye til United, men Mike McGrath i Daily Telegraph skriver at Grealish også vil være i Manchester Citys tanker om de får solgt Leroy Sané for en god pris til Bayern München. City kommer for øvrig heller til å la kontrakten til tyskeren gå ut enn å akseptere en avtale under markedsverdien, hevdes det i artikkelen.

Mandag 29. juni

19.43: Den spennende høyrebacken Marc Jurado, som er ventet å signere for United, bekrefter at han forlater Barcelona og La Masia for å bli United-spiller.

I mai skrev vi om 16-åringens ventede United-overgang i denne saken.

17.52: Ingen blir vel særlig overrasket av dette, men Dean Henderson-låneforlengelsen med Sheffield United har nå omsider blitt offisielt bekreftet. Han blir dermed på Bramall Lane ut sesongen. Les mer i egen sak her.

16.47: Ajax-trener Erik ten Hag har blitt intervjuet av Amsterdam-avisa Het Parool, og der snakker han om spillere som kan forsvinne fra Ajax – blant annet snakker han om Donny van de Beek, som har blitt koblet til United, og det har for så vidt André Onana også.

– Markedsverdien av spillere vil gå litt ned, men ikke med mye. Basert på prestasjoner og ambisjonene, så er det noen av spillerne våre som også ønsker å dra til utlandet. Avtaler [mellom Ajax og spiller] er på plass med André Onana, Donny van de Beek og Nicolás Tagliafico, men det må være et skikkelig marked for det.

– For Onana og Van de Beek kan enda et år i Ajax helt klart også være en mulighet, mens det er litt annerledes for Tagliafico på grunn av alderen hans.

08.25: Inter og Manchester United har så langt ikke blitt enige om en forlengelse av utlånsavtalen for Alexis Sánchez som er nødvendig for at chileneren kan bli på San Siro ut sesongen.

Inter Milan-direktør Beppe Marotta bekrefter til Sky Sports at klubbene ikke har kommet til enighet om en avtale angående Sánchez, men sier det er dialog mellom klubbene. Marotta opplyser også at klubben heller ikke har kommet til enighet med henholdsvis Chelsea og Bayern München for låneavtalene for Victor Moses og Ivan Perisic.