Ryktesaker, uke 26

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 28. juni

16:37: Borussia Dortmund-direktør Sebastian Kehl forteller at de ikke vil gi noen corona-rabatt på Jadon Sancho. Det skal han ha fortalt Sport1, i en sak som har blitt videreformidlet av Manchester Evening News. Han sier at dersom Sancho ber om å bli solgt, noe som ikke har skjedd ennå, blir klubbene nødt til å betale det Dortmund ber om. Det tviler han på at noen har råd til.

13:21: The Express melder at Jack Grealish kommer til å forlate Aston Villa etter sesongen uansett om Birmingham-laget holder seg i Premier League eller ikke. Avisen skriver at Grealish har funnet seg et hus i Nordvest-England før en eventuell overgang. 24-åringen er forventet å koste rundt 80 millioner pund.

09:57: United har tidligere blitt linket til franske Adrien Rabiot. Nå sier Juventus at midtbanespilleren ikke er til salgs. Franskmannen ble koblet til United i tiden da han forlot PSG, og ryktene har ikke lagt seg siden, men nå skal altså den italienske klubben være innstilt på å beholde Rabiot, ifølge Metro.

Lørdag 27. juni

15:33: Borussia Dortmund regner med å beholde Jadon Sancho også neste sesong, skriver Manchester Evening News. Dortmund er lystne på å få tilbake rundt 100 millioner euro for sin engelskmann. Ole Gunnar Solskjær har uttalt at han ikke vet hvor hardt klubben er rammet av coronakrisen, og dermed ikke vet hvor mye penger han har å rutte med i overgangsvinduet.

11:38: The Sun videreformidler en sak fra italienske TuttoMercato, som hevder at United og Tottenham begge skal være interesserte i Arkadiusz Milik. Napoli-spissen har ti mål på 17 kamper i Serie A denne sesongen, i tillegg til tre mål i Champions League. Polakken har en markedsverdi på rundt 32 millioner euro, ifølge Transfermarkt.

08:13: Birmingham-manager Pep Clotet sier at Jude Bellingham ikke har indikert hvilken klubb han vil velge i sommerens overgangsvindu, ifølge the Mirror. Den franske treneren skal ha snakket med 16-åringen for å forsikre seg om at hodet hans fortsatt er i «the second city», men vet altså ikke om engelskmannen vil til Dortmund, United eller et annet lag.

Fredag 26. juni

18.25: L’Equipe hevder at United er interessert i Arsenals Matteo Guendouzi. Skulle London-klubben la midtbanespilleren gå er det snakk om en pris på rundt 40 millioner euro. Det skal også være andre klubber som er lystne på franskmannen.

18.19: Skulle ikke United få tak i Jadon Sancho kan Jeremie Boga være et alternativ, ifølge ESPN. Sassuolo-spilleren vil spille i Europa neste sesong og det kan han forhåpentligvis få med Manchester United.

08.40: Bayern München skal tidligere ha vist en viss interesse for Jude Bellingham, men skal nå ha valgt ikke å følge opp interessen fordi den tyske seriemesteren er av den oppfatning av at Borussia Dortmund allerede har en avtale med Birminghams stortalent, skriver Christian Falk som er sportssjefen i den tyske avisen Bild.

Bellingham er en av spillerne som oftest har blitt linket til United det siste halvåret.

Torsdag 25. juni

07.00: Noen som begynner å bli litt lei alt som ikke er en endelig avklaring rundt Jadon Sancho? Vel, da bør du forberede deg på en lang sommer. Tyske Bild skriver at det akkurat nå er Manchester United eller å bli i Tyskland for den høyre kantspilleren som har scoret 17 mål og servert 17 målgivende i Bundesliga. Selv så håper Dortmund å overbevise Sancho om å bli ved å gi ham en ny superkontrakt, men hvis United byr 130 millioner euro så vil tyskerne selge. Sanchos kontrakt med tyskerne løper til 2022, men de håper å beholde ham ved å tilby ham en årslønn på ti millioner euro. Det forventes først aktivitet rundt Sancho i august.

Onsdag 24. juni

11.36: Ingenting særlig nytt her, men James Robson i Evening Standard skriver at Jadon Sancho og Jack Grealish fortsatt er øverst på Uniteds prioriteringsliste for det kommende overgangsvinduet.

En angriper på høyresiden er fortsatt det som vil prioriteres, med Sancho på toppen av Solskjærs ønskeliste.

08.01: Det er en ganske rolig ryktemorgen, med lite United-relatert stoff å trekke frem, så vi tar heller med oss en sak fra mandagen som vi gikk glipp av her:

Stephan Uersfeld, Tyskland-korrespondenten til ESPN, skrev nemlig at Dortmund har vunnet kampen om Birminghams Jude Bellingham.

Det skal være snakk om en overgangssum på rundt 20 millioner pund. Det har fra andre blitt meldt om at to andre klubber (sannsynligvis United og Chelsea, i så fall) også skal ha oppnådd enighet med Birmingham, men Dortmund har stort sett hele veien blitt sett på som favoritter til å hente supertalentet.

Dortmund er ventet å annonsere overgangen i løpet av noen dager. Kanskje venter de til 29. juni, som er 17-årsdagen til Bellingham, slik at det blir annonsert i forbindelse med at han kan signere en profesjonell kontrakt med Dortmund?

Tirsdag 23. juni

19:47: Sport Witness videreformidler en sak fra RMC Sport, som hevder at United følger nøye med på Monacos Benoît Badiashile. Monegaskerne skal ønske seg over 15 millioner euro for den 19-årige midtstopperen. Den 194 centimeter høye forsvarsspilleren har spilt 16 kamper i Ligue 1 denne sesongen, og har 15 kamper for U19-landslaget til Frankrike.

17:28: I forrige ukes ryktespalte skrev vi om unggutten Dion McGhee, og at klubben vil la kontrakten hans gå ut etter sesongen. Likevel skal det ikke mangle på tilbud for 19-åringen. Manchester Evening News skriver at nederlandske AZ Alkmaar, skotske Rangers og PL-klubb West Ham skal lede an i kappløpet om midtbanespilleren.

14.20: Det er tydeligvis Daily Mail som står for ryktene i dag. Nå skriver de at United vil vente med å prøve seg på Jadon Sancho til prisen blir satt ned. Dortmund vil ha 100 millioner pund for kantspilleren, men skal ikke ha mottatt noe konkret bud enda. Real Madrid, Liverpool og Manchester City har også Sancho på radaren sin.

08.02: Mer fra Real Valladolid. Tidligere Brasil-spiller Ronaldo, sier at den spanske klubben vil ha dørene åpen for Alexis Sánchez dersom chileneren ikke lykkes i Inter, ifølge Daily Mail. Den tidligere storspilleren eier 80 prosent av klubben.

07.58: Everton skal være interessert i Real Valladolids Mohammed Salisu. United og Southampton følger også med på midtstopperen som har en utkjøpsklausul på rundt elleve millioner pund. Det er Daily Mail som skriver dette.

Mandag 22. juni

21:40: Birmingham Mail skriver at Juventus har kastet seg inn i kampen om Wolverhamptons Raul Jimenez. Meksikaneren har blitt lenket til blant andre United i løpet av de siste ukene.

19:32: Jadon Sancho anstrenger seg ikke for å legge lokk på United-ryktene. Manchester Evening News skriver at lynvingen trykket «like» på en tweet som hevdet at Sancho alt har hodet i Manchester. Dette skal nå være fjernet fra Twitter-profilen til Sancho, uten at dette har lagt noen som helst demper på ryktene.

18:50: Manchester Evening News viderebringer en sak fra argentinske El Dia. De skriver at United har satt en prislapp på 12 millioner pund på Marcos Rojo. Argentineren er på utlån hos Estudiantes i hjemlandet. De skal være interesserte i å beholde forsvarsspilleren, men er ikke villige til å betale summen United ber om.

16:34: Jude Bellingham forventer en overgang bort fra Birmingham City i det neste overgangsvinduet. Det skriver Manchester Evening News. Kampen om 16-åringen står nå mellom Manchester United og Borussia Dortmund, og unge Bellingham skal visstnok ønske seg til Tyskland.

Klubben som til slutt ender med midtbanespilleren må uansett belage seg på å betale en overgangssum på omkring 30 millioner pund.

14.41: Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News skriver at Manchester United er villige til å tilby Dean Henderson en ny og forbedret kontrakt, men at keeperen bare er villig til å forlenge hvis han loves førstekeeperplassen i United.

Henderson oversvømmes ifølge avisa med tilbud, men Henderson forventer ikke at United selger ham siden det også kan være en mulighet at han blir førstekeeper allerede neste sesong.

Han skal i alle fall være fast bestemt på at han ikke skal bli i United bare for å bli i United, og han skal ved tidligere kontraktsfornyelser bevisst ha signert kortere kontrakter. Hendersons nåværende kontrakt går ut sommeren 2022, men har en forlengelsesopsjon til 2023.

Ellers har Chris Wilder uttalt at han forventer at det formelle ved forlengingen av det nåværende lånet (altså ut sesongen) kommer til å gå i orden snart, slik at Sheffield United har 23-åringen med under sesonginnspurten.

08.36: Den Roma-baserte radiokanalen Tele Radio Stereo (gjengitt flere steder, blant annet her og her, men vi er usikre på troverdigheten selv om det i det minste passer bra med tidligere info) hevder at Roma nærmer seg en avtale med Manchester United for å forlenge Chris Smallings lån enda en sesong.

Det skal i så fall være en avtale med forpliktelse om kjøp neste sommer, hvor Roma må ut med 17-18 millioner euro (mellom 15,4 og 16,3 mill. pund).

Det vil i praksis være en permanent overgang med betalingen spredd utover, selv om det formelt sett altså vil være et lån. Romas økonomiske utfordringer har tidligere blitt meldt å være grunnen til at en slik avtale kan være aktuell.