Ryktesaker, uke 15

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12. april

20.34: AS skriver at superagent Jorge Mendes har vært i kontakt med klubber i England og Italia, blant annet United og Juventus, i forsøket på å finne en ny klubb for James Rodríguez, som ikke er ønsket i Real Madrid av Zinedine Zidane.

Vi har ikke sett noen indikasjoner fra de mer treffsikre journalistene om at United er ute etter colombianeren.

17.17: På samme måte som The Sun (00.08 i dag) skriver italienske Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) om at Romas økonomiske utfordringer sørger for at det blir vanskelig for I Giallorossi å sikre seg Chris Smalling permanent.

Hvis Roma ikke kan få tak i Smalling, så er det ifølge avisa sannsynlig at de heller prøver seg på Liverpools Dejan Lovren, muligens på lån.

00.31: Daily Mails Joe Bernstein kjører hardt på med to (her og her) artikler om en mulig overgang til United for Harry Kane.

Tottenham-styreformann Daniel Levy skal ha blitt irritert av Harry Kanes kommentarer i det siste, og da snakker vi ikke en gang om kommentarene hvor han åpnet for å forlate Spurs om klubben ikke går i riktig retning, men om uttalelsene om eventuell fullføring av sesongen (Kane sa at han ikke ser noen fordeler med å spille til juli/august. Spurs ønsker sannsynligvis en løsning som går minst mulig ut over TV-avtaler og dermed økonomien.

De er nemlig kanskje den klubben som frykter coronaviruset mest, på grunn av nedbetalingen av det nye stadionanlegget. United er derimot en av klubbene som vil ha råd til å fortsette å investere.

Levy skal ifølge avisa ha latt kontaktpersoner i Manchester United få vite at Kane er tilgjengelig for riktig pris. Kilder sier at summen som ble oppgitt var 200 millioner pund. Prisen vil kunne være mulig å forhandle, sannsynligvis, spesielt på grunn av den spesielle situasjonen som er nå. Om det ikke blir verdensrekordsum for Kane, så vil nok uansett den britiske overgangsrekorden (Pogba) smadres.

United ser visstnok på Kane som den ideelle spissen til å få det beste ut av de andre angrepsspillerne, men det er vel ikke usannsynlig at pris kan bli avgjørende uansett, siden United har en rekke andre overgangsmål også.

Vi anbefaler en klype salt foreløpig, selv om denne saken har flere konkrete Kane/Levy-detaljer enn mange artikler tidligere har hatt.

00.08: The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak at Chris Smalling neppe får den permanente overgangen han ønsker seg – mye på grunn av økonomi.

Roma har økonomiske problemer på grunn av coronaviruset, og selv før det problemet kom det rapporter fra Italia om at det var mer sannsynlig at Smalling ville ende opp i Premier League igjen, det er klubber der også som har interesse for ham. The Sun skriver at Roma har førsteretten på han, men at det sannsynligvis altså ikke vil hjelpa den italienske hovedstadsklubben. Arsenal trekkes frem som en klubb som er interesserte i å hente Smalling.

Saken er skrevet av Daniel Cutts, som ikke er avisas vanlige United-korrespondent.

Lørdag 11. april

17.22: Ifølge Calciomercato (ikke den kilden vi har mest tillit til) så følger både United og Arsenal med på situasjonen rundt Bayerns Corentin Tolisso, mens Inter er klubben som blir koblet sterkest til 25-åringen.

Midtbanespilleren har 21 landskamper for Frankrike, og var blant annet med på å vinne VM i 2018.

10.56: United er tydeligvis interesserte i 16 år gamle midtbanespillere fra Birmingham (ref. Jude Bellingham-interessen), for United skal være en av klubbene som har fulgt litt med på Carney Chukwuemeka (som blir ansett som Aston Villas mest spennende tenåringstalent).

Det skriver Gregg Evans – en av journalistene som er best på Aston Villa-stoff – for The Athletic.

Liverpool og City skal også ha fulgt med på Chukwuemeka.

Aston Villas Christian Purslow (CEO) beskriver Chukwuemeka som «sannsynligvis den beste 16-åringen i England akkurat nå», og midtbanespilleren har blitt flyttet opp til Villas U23-lag.

00.04: James Robson (tidl. Manchester Evening News-journalist) skriver i Evening Standard at Ole Gunnar Solskjær er usikker på om United skal tilby Odion Ighalo en permanent avtale.

Han vil være tilgjengelig for rundt 15 millioner pund, noe som vil være en billigløsning i en sesong hvor United også er ute etter spillere som Jadon Sancho, Jack Grealish, James Maddison og Jude Bellingham.

Ighalo er uansett ikke den eneste potensielle spissløsningen – det er bare at de andre løsningene sannsynligvis er dyrere.

Robson skriver at Solskjær følger med på Erling Braut Haalands situasjon i Borrussia Dortmund, og at Moussa Dembélé og Timo Werner også vurderes. I tillegg til dette har United også fått med seg usikkerheten rundt Harry Kanes fremtid, etter at Spurs-spissen ga uttrykk for at han ikke vil bli værende i Spurs uavhengig av hvilken retning de går i.

Fredag 10. april

19.38: Den talentfulle 15-åringen James Graham var i mars på prøvespill i United, og ifølge The Scottish Sun ønsker United å ta en ny titt på Ross County-spilleren når det blir mulig igjen.

Celtic og Wolves skal også være interesserte i den talentfulle spissen, og han var også innom Liverpool-akademiet i oktober.

11.22: At United ønsker å hente Jadon Sancho er ikke akkurat en hemmelighet, og Laurie Whitwell skriver for seriøse The Athletic at Sancho skal være veldig åpen for å dra til Old Trafford. Han har venner i Manchester etter sin tid i Manchester City-akademiet. Liverpool og Chelsea, to andre klubber som innimellom blir koblet til Sancho, skal ikke være like tilbøyelige til å betale det som er nødvendig for spilleren som nylig fylte 20 år.

11.21: Odion Ighalo har uttalt seg om fremtiden sin, uten å røpe så altfor mye. Les mer i egen sak her.

00.01: Rob Dawson i ESPN skriver at United undersøker mulighetene rundt Odion Ighalos fremtid. FIFA har gitt klarsignal til at kontrakter som avsluttes denne sommeren kan forlenges til sesongen er fullført, men det skal være bekymring på Old Trafford om det er mulig i Ighalos tilfelle, siden Shanghai Shenhua sannsynligvis ønsker at Ighalo skal returnere til den kinesiske superligaen starter (forsinket).

United vurderer derfor (til tross for hva FIFA meldte) om de enten skal prøve å reforhandle låneavtalen, eller eventuelt om de skal prøve å kjøpe ham permanent. Et tredje valg er å la Ighalo reise tilbake til Kina, til tross for risikoen for at United ikke vil ha nok angrepsspillere – dette er altså neppe løsningen Ole Gunnar Solskjær foretrekker.

Torsdag 9. april

16.36: Spanske AS har noen artikler som handler om Real Madrid og Manchester United. Tomás Roncero skriver at James Rodríguez er på vei bort fra Real Madrid, og at det mest sannsynlige er at 28-åringen havner i Italia eller England. Manchester United skal ifølge avisa være en av de interesserte klubbene, og han kan ende opp med å reise motsatt vei av Paul Pogba (i så fall går vi ut fra at det ikke ville vært en ren byttehandel, akkurat).

Vi stiller oss noe skeptiske til det ryktet, all den tid vi har sett lite snakk fra treffsikkert hold om colombianeren.

Ellers skriver Roncero-kollega Marco Ruiz også om Paul Pogba. Han skriver at Paul Pogba er den eneste spilleren som passer det Zinedine Zidane er ute etter av forsterkninger til midtbanen, og at Pogbas Real Madrid-drøm fortsatt lever, men at spørsmålet er om Real Madrid vil ha råd.

08.56: United og City er blant klubbene som følger med på den høyreiste Swansea-midtstopperen Joe Rodon, ifølge Wales Online, som vanligvis har god kontroll på Swansea.

22-åringen har fire A-landslagskamper for Wales, og blir sett på som en svært spennende spiller. Hans ferdigheter med ball gjør at han har blitt sammenlignet med John Stones. Han er kanskje ikke like god med ball, men avisa skriver at de som har sett han på nært hold tror han fort kan bli enda bedre.

Swansea trenger sannsynligvis å selge spillere i det kommende overgangsvinduet for å få inn penger, og Wales Online skriver at Rodon uansett ser ut til å være altfor god for Championship.

Onsdag 8. april

19.30: Dortmund verdsetter fortsatt Jadon Sancho til 130 millioner euro, skriver The Times-journalist Tom Roddy. Det understrekes at Sancho nok vil ønske seg Champions League-fotball, at vennene hans tror på Premier League-retur, at han er god venn med Jesse Lingard og Marcus Rashford, men at representantene hans kan se for seg La Liga-spill.

18.15: Lokalpressen i Napoli skriver at United skal være klare til å by 90 millioner euro for midtstopper Kalidou Koulibaly (28), og at klubben allerede har kontaktet agenten hans. Det er Sport Witness som gjengir en sak fra Cronache di Napoli som er gjengitt hos Arena Napoli, før den altså ble sett av dem.

17.40: Ole Gunnar Solskjær snakket onsdag med Sky Sports om overgangsvinduet, og i etterkant av det skriver The Telegraphs United-journalist James Ducker at Jack Grealish, Jude Bellingham og Jadon Sancho fortsatt er blant Uniteds fremste overgangsmål.

12.49: En sak vi gikk glipp av for noen dager siden var at Foot Mercato hevder at United ønsker å hente Sergej Milinkovic-Savic, og at klubben har hatt de første diskusjonene med folkene rundt spilleren. Ifølge nettstedet ser United på ham som er en perfekt mann å hente inn om Paul Pogba forlater klubben.

Serberen har vært en viktig mann i Lazios gode sesong. Før coronaviruset førte til fotballpause lå Lazio rett bak Juventus i den italienske ligaen, og flere poeng fremfor Inter.

Sport Witness har tidligere skrevet om Foot Mercato at de har enkelte gode kontakter, så om ikke annet så er det ikke blant verstingene når det gjelder fotballrykter, men det er vel uansett heller lite som tyder på at Milinkovic-Savic er spesielt nær en United-overgang. Det er vel ikke utenkelig at denne informasjonen kommer fra 25-åringens agent.

08.13: United sliter tungt med å finne en kjøper for Alexis Sánchez, ifølge James Robson i Evening Standard.

Grunnen er selvsagt 31-åringens skyhøye lønn (kombinert med ikke spesielt imponerende prestasjoner). Hans foretrukne løsning skal være en permanent overgang til Inter, men det virker lite sannsynlig etter en sesong hvor han har gått glipp av mye på grunn av skade (dette matcher informasjonen som tidligere har vært i italienske medier).

Hvis United ikke betaler i dyre dommer for å kjøpe Sánchez ut av kontrakten, så kan det være at et nytt lån vil være den beste løsningen for United, skriver avisa videre.

Tirsdag 7. april

23.00: Borussia Dortmund skal ha innsett at Jadon Sancho vil forsvinne i sommer og har allerede startet forhandlinger om Valencias høyrekant Ferran som de ønsker skal erstatte den unge engelskmannen, skriver Mirror.

09.20: The Suns Neil O’Riordian skriver at United fortsatt følger med på utviklingen til Stoke-stopper Nathan Collins. Det er imidlertid Chelsea som skal ligge best an i kampen om 18-åringen. Unggutten har fått begrenset med spilletid for Stoke i en vanskelig Championship-sesong for dem, men Arsenal skal også være interessert.

07.10: United, Liverpool, Juventus, City, Ajax, Atletico Madrid og Dortmund skal alle ha kontaktet Valencia angående Ferran Torres. Det melder Goals Kerry Hau. 20 år gamle Torres kan bekle høyre kantposisjon, som Jadon Sancho også har vært ønsket til.

07.00: Evening Standards United-journalist, James Robson, har (enda en gang) skrevet en sak med bortimot samme innhold som en del ganger før, en sak som oppsummerer Uniteds overgangsjakt. Der står det at United leter etter spillere som er «ydmyke, arrogante og med X-faktor», og at United blir stadig mer sikre på å få kloa i Jadon Sancho. Ellers handler det igjen om at det er en sentral midtbanespiller, høyre kant og spiss det letes etter. Grealish, Maddison, Bellingham, van de Beek, Werner, Dembele og Ighalo nevnes – sammen med Koulibaly og de Ligt som stopper-alternativer, siden de alltid har vært interessante i den posisjonen.

06.50: Metros Sean Kearns hadde en såkalt eksklusiv sak søndag om at Jesse Lingard har bestemt seg for å bli i United for å kjempe om en plass på laget. Uansett sant eller ikke så er ikke Metro førstevalget (eller andrevalget eller tredjevalget eller fjerdevalget eller…) når man skal velge kilder å stole på. Lingards kontrakt går ut sommeren 2021.

Mandag 6. april

17.10: Spanske Sport skrev i helga at Jadon Sancho skal ha bestemt seg for United, og dermed skal Chelsea ha endret sin overgangsstrategi, som nå innebærer å få tak i mer rutinerte spillere, som Barcelonas Philippe Coutinho, til å spille bak en ung Tammy Abraham på topp.

17.00: Jadon Sancho skal visstnok være veldig interessert i rollen som en av de største stjernene i et United-prosjekt som skal forsøke å kjempe seg helt tilbake til toppen av engelsk og internasjonal fotball.

11.15: Til tross for at Manchester United fikk et kraftig oppsving i resultatene etter at Bruno Fernandes og Odion Ighalo kom til klubben, skal Paul Pogba fremdeles ønske seg bort.

Det skriver den franske avisen L’Equipe i en sak gjengitt av Manchester Evening News

Den franske avisen skriver at det er Real Madrid som er det klare førstevalget og at franksmannen kan benytte seg av artikkel 17 i FIFAs overgangsbestemmelser som tilsier at han kan kjøpe seg ut av sin egen kontrakt med United.

Dette kan Pogba i følge L’Equipe gjøre fordi han har fullført de første tre årene av sin kontrakt og vil kun ha to år igjen av kontrakten med United (om klubben velger å benytte seg av opsjonen på å forlenge den med ytterligere ett år).

09.10: Inter vil ikke benytte seg av opsjonen til å kjøpe Alexis Sánchez når låneoppholdet til chileneren er over i sommer. Manchester United skal være svært lystne på å selge chileneren og nå kan Sánchez være aktuell for West Ham.

Sport Witness skriver, med FC Inter News (på italiensk) som kilde at West Ham har tatt kontakt med Sánchez sin agent Fernando Felicevich med tanke på en mulig overgang i sommer.

West Ham vil ikke være i stand til å matche Sánchez sin høye ukelønn i Manchester United og kontakten fra West Ham skal i første omgang dreie seg om en henvendelse for å se på muligheten om Sánchez er villig til å gå ned i lønn for å komme til klubben.