Ryktesaker, uke 14

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 5. april:

13.47: The Sun skriver at Champions League-spill er en vesentlig faktor når Jadon Sancho skal avgjøre sin neste destinasjon.

Femteplassen United har nå kan være nok til å sikre Champions League-spill (så lenge City-utestengelsen opprettholdes), men coronaviruset gjør at det meste er veldig usikkert akkurat nå.

Saken er skrevet av Dan King, som ikke er en av The Suns mest profilerte journalister.

12.42: Solskjærs plan skal, ifølge Joe Bernstein i Daily Mail, ha vært å se på hvordan Timothy Fosu-Mensahs retur fra skade utartet seg før en bestemmelse skulle bli tatt på en eventuell forlengelse av nederlenderens kontrakt. Det blir vanskeligere nå som situasjonen er som den er.

Ifølge avisa vet derfor nå ikke Fosu-Mensah om han har sparket sin siste ball for klubben, og 22-åringen må håpe at de som tar avgjørelsen ser nok i ham til å gi ham en ny sjanse.

Fosu-Mensah har i det minste fått vist seg litt frem på trening, og han har spilt to kamper for reservelaget denne sesongen etter at han returnerte fra skade i januar.

12.36: Alan Nixon i The Sun skriver at Bournemouth kan komme til å selge en rekke spillere i sommer – og flere spillere som har blitt koblet til United tidligere nevnes som mulige salgsobjekt.

De nevner at interessen for 22 år gamle David Brooks, som har vært ute med en alvorlig skade denne sesongen, kan fornyes, og nevner også Joshua King og Callum Wilson som spillere som kan ende opp med å bli solgt.

Det er ikke noen ny informasjon her om United-interesse, så dette er en sak basert på en potensiell strategiendring i Bournemouth.

09.41: FC Inter News (gjengitt på engelsk av Sport Witness) skriver at Alexis Sánchez allerede vet at det ikke blir en permanent overgang til Inter – akkurat det har andre kilder indikert tidligere også, men det som derimot er nytt i denne artikkelen, er at chileneren kobles til West Ham.

De melder nemlig at Hammers har vært i kontakt med Fernando Felicevich, spillerens agent, og at det også skal være interesse fra Bundesliga. 

Vi stiller oss vel litt tvilende til om West Ham vil ha råd til en stor nok del av spillerens lønn til at de ender opp med å signere ham, men tiden vil vise om noe er på gang der.

Lørdag 4. april:

16.44: Samuel Luckhurst skriver i Manchester Evening News at Tottenham-kilder avviser muligheten for at Manchester United vil kunne signere Harry Kane i nær fremtid.

Kilder tett på Kane skal ha sagt at kontraktslengden gjør det umulig å prise Kane bort. Kane er knyttet til Spurs til 2024, noe som gjør at Tottenham ikke blir truet av muligheten for at Kane heller kan ende opp med å forlate klubben gratis. Det gjør ikke eventuelle forhandlinger med Daniel Levy enklere, akkurat.

14.39: Innimellom må en jo lure litt på hva lokalavisa holder på med. I livesaken sin videreformidler de at The Athletic visstnok skriver at Arsenal vil vurdere et Jesse Lingard-bud, noe som kanskje ville vært noe overraskende med tanke på alt som har skjedd mellom Lingard og Arsenal, men da vi gikk innpå The Athletic-saken så kunne vi kjapt se at de ikke har skrevet det.

Det de har gjort er heller å se på mulige Lingard-destinasjoner, og basert på en endring i overgangsstrategi blir de nevnt som en mulig kjøper, men de skriver ikke at The Gunners faktisk kommer til å vurdere det basert på noe som helst slags informasjon. Den delen har Manchester Evening News bare diktet opp. Rare greier, fra en avis som kan bedre enn det der.

10.43: Odion Ighalo har svart på spørsmål fra Twitter-følgerne sine – blant annet om fremtiden sin. Les mer her.

09.54: Spanske Sport skriver at Barcelona håper å få inn en god slump med penger for Samuel Umtiti denne sommeren – de håper å få inn 50 millioner euro (44 mill. pund i dagens kurs).

Hittil er det ifølge avisa United, Chelsea og Arsenal som har vært mest interessert, og alle disse klubbene skal ha vært i kontakt med Umtitis agent, men det har ikke kommet noen offisielle bud. Umtiti har vunnet tilbake plassen på Barcelona-laget.

Trener Quique Setién liker hans ballferdigheter, men Barcelona som klubb vil satse på Clément Lenglet langsiktig, og Umtiti vil da ønske regelmessig fotball et annet sted.

Vi blir litt skeptiske når Sport begrunner interessen fra United, Chelsea og Arsenal med at alle disse lagene er ute etter en stopper som kan spille til venstre, siden det tross alt er Harry Maguires rolle.

Fredag 3. april:

11.54: United skal være interesserte i å hente inn en spiss, og Wolves-toppscorer Raúl Jiménez har blitt koblet til United.

Spanske Marca (her gjengitt av Daily Mail) har snakket med Jiménez, og i det intervjuet kommer det frem at han ikke har noen utkjøpsklausul, og at 28-åringen eventuelt blir en dyr mann.

– De [Wolves] kjøpte meg for 40 millioner euro (35 millioner pund i dagens kurs), og de kommer ikke til å selge meg for mindre. Det er ingen utkjøpsklausul, siteres han på.

Han gir også uttrykk for at han nå ser på Wolves som en toppklubb, og at det slik sett ikke er nødvendig å flytte på seg for å være i en av de beste klubbene.

08.03: I mandagens Bild-sak om Jude Bellingham, hvor de skrev at Dortmund bare manglet ungguttens signatur, så skrev de at det også gjaldt PSG-back Thomas Meunier.

Franske Le Foot (her gjengitt på engelsk hos Sport Witness) skriver at Manchester United følger med på Meuniers situasjon i PSG, mens AC Milan også har bedt om informasjon.

Tirsdag skrev vi om at United ble koblet til den allsidige Napoli-backen Giovanni Di Lorenzo, og Meunier er også en høyreback som kan spille i andre posisjoner – han kan spille høyreving også om det trengs.

Det trenger selvsagt ikke å bety at det nødvendigvis stemmer at United ser etter høyrebacker, for det har vanligvis ikke blitt nevnt når journalistene tett på klubben har skrevet hvilke posisjoner United er ute etter å forsterke seg i.

Torsdag 2. april:

11.30: Sport Witness siterer Corriere dello Sport på at United skal være en av klubbene som har Fiorentina-stopper Nikola Milenković som ett av alternativene når de skal styrke stopperposisjonen sin. I saken understrekes det imidlertid at den italienske klubben ikke ønsker å selge 22-åringen.

07.10: Sjokk, sjokk: Nå skriver spanske AS United ikke er villig til å betale Atletico Madrid 150 millioner euro for Saul Niguez. Det ska være kilder som forteller dette. I stedet skal United kun være villig til å strekke seg til 80 millioner. Saul står visstnok høyt på Uniteds blokk fordi Paul Pogba kan forsvinne, men avisen understreker at spilleren verdsettes høyt i Atletico, der han har spilt 37 av 38 kamper denne sesongen. I den ene han ikke spilte så var han suspendert.

Onsdag 1. april:

15.30: United er klare til å utfordre også Real Madrid om Erling Braut Haaland den dagen han eventuelt vil videre fra Dortmund. Det har kilder sagt til ESPNs troverdige United-journalist, Rob Dawson. Dortmund tror uansett at de vil kunne beholde nordmannen i enda en sesong.

12.29: Harry Kane har blitt koblet til United i det siste, og han har attpåtil indikert at en overgang bort fra Tottenham kan være mulig om ikke London-klubben går i det han omtaler som «riktig retning».

Manchester Evening News skriver nå at United har et realistisk syn på det hele, og ser på både Jadon Sancho og Jack Grealish som mer oppnåelige overgangsmål akkurat nå.

Ifølge Daily Mails Sami Mokbel (og vi har sett det fra flere også) verdsetter Spurs Kane til 200 millioner pund.

07.44: United kobles til Matthijs de Ligt igjen, og ikke bare av de mest tabloide avisene heller. Vi har skrevet mer om disse ryktene i denne saken, hvor vi også har omtalt lokalavisas skepsis.

07.26: Cristiano Ronaldo kobles til Manchester United igjen – men vi vil advare om å ta det hele for seriøst.

Manchester Evening News og Daily Express er blant avisene som videreformidler at den italienske avisa Il Messaggero skriver at Ronaldo kan komme til å reise fra Juventus om den italienske serielederen ikke klarer å håndtere hans finansielle krav når coronakrisen etter hvert er over, og det spekuleres i at United har fått høre dette, og potensielt kan fristes til å gjøre et forsøk på å signere Ronaldo i sommer hvis han blir tilgjengelig.

Vi har ikke funnet den spesifikke Il Messaggero-artikkelen som angivelig påstår akkurat dette, men uansett fremstår det hele veldig spekulativt.

Juventus-spillerne skal allerede ha gått med på en kraftig lønnsreduksjon som vil spare klubben for store summer i løpet av coronaviruskrisen.

Tirsdag 31. mars:

21.41: United og Everton følger nøye med på Lille-spiller Jonathan Ikoné, ifølge franske Le Foot.

Lille har ingen planer om å la Ikoné gå billig, for da Lyon prøvde seg sist sommer, så ønsket Lille å få 70 millioner euro (62,5 mill. pund) for spilleren.

Sevilla skal også være en av klubbene som er lystne på Ikoné – som omtaler flere steder som spiss, men som ser ut til å ha spilt hovedsaklig i en offensiv midtbanerolle, hvor han beveger seg en del ut på sidene, spesielt mot høyrekanten.

Ikoné er 22 år, og har fire A-landslagskamper for Frankrike. Han scoret i landslagsdebuten da han kom inn på slutten mot Albania.

17.37: United skal ha tatt kontakt med Napoli-back Giovanni Di Lorenzos agent. Det skriver Calcio Napoli 24 (også gjengitt her av Sport Witness, som ved flere anledninger har brukt dette nettstedet i forbindelse med Napoli-nytt, så det er vel ikke den aller verste kilden for Napoli-stoff).

Han har vært en viktig mann for Napoli under både Ancelotti og Gattuso, og har en kontrakt som går ut i 2024. Han kom på billigsalg (8 millioner euro) fra Empoli sist sommer.

Di Lorenzo er i utgangspunktet høyreback, men skal også ha spilt både som stopper og venstreback for Napoli denne sesongen. Som Sport Witness påpeker hjelper denne allsidigheten, men egentlig vil en slik overgang mest gi mening hvis spillere som Diogo Dalot og Timothy Fosu-Mensah forsvinner ut av klubben i det neste overgangsvinduet.

16.26: Daily Express har en sak om at United ifølge «rapporter» er veldig interesserte i Coutinho.

Det er lite som tyder på at Coutinho har planer om å reise til United, og det er vel omtrent like lite som tyder på at han er et reelt overgangsmål for United. Daily Express er ikke seriøse nok til å skrive hvilke «rapporter» de snakker om her, men vi har tidligere omtrent utelukkende sett det fra kilder vi ikke har noe tro på.

Med andre ord: dette ryktet er neppe verdt å bry seg om.

12.50: Manchester United skal ha hatt samtaler med agenten til Jadon Sancho. Det melder journalisten Fabrizio Romano som blant annet skriver for den engelske avisen The Guardian.

Romano melder at Borussia Dortmund så langt ikke har mottatt noe bud på 20-åringen, og at den tyske storklubben står fast på at de ikke vil selge ham for mindre enn 110 millioner euro.

10.15: Inter vil ikke benytte seg av opsjonen på å kjøpe Alexis Sánchez når låneavtalen med Manchester United går ut. Det skriver Mike McGrath i The Telegraph.

Chileneren har kontrakt med United frem til 2022, og vil trolig returnere til Manchester før United tar en avgjørelse om hva som vil skje videre med angrepsspilleren som har fått store deler av de siste to sesongene ødelagt på grunn av skader.

09.15: Manchester United har lenge vært interessert i Aston Villas Jack Grealish, men kan nå komme til å rette oppmerksomheten mot Leicesters James Maddison i stedet, skriver Daily Star.

Avisen skriver at United skal ha fått kalde føtter med tanke på en overgang på rundt 70 millioner pund etter at Grealish skal ha dratt på fest til en kamerat kort tid etter at han ba alle holde seg hjemme for å hindre spredningen av coronaviruset.

Aston Villa-kapteinen ble også avbildet ved siden av en Range Rover som hadde krasjet inn i flere biler i en gate i Birmingham, men det er foreløpig ikke bekreftet om Grealish faktisk kjørte bilen.

Også David McDonnell i The Mirror, som følger United tett, skriver at episoden kan få konsekvenser for overgangen og at verken Ole Gunnar Solskjær eller England-manager Gareth Southgate vil bli videre imponert av opptrinnet.

Mandag 30. mars:

17.02: Ifølge Bild ønsker Jude Bellingham å bli Dortmund-spiller, og bare signaturen mangler. En overgang regnes som nesten helt sikker, mener avisa. Det samme gjelder for øvrig Thomas Meunier.

I engelske rapporter fremstår det som at både United og potensielt også Chelsea har en mulighet til å klare å signere supertalentet, men tyske medier har virket ganske klare på at Dortmund blir Bellinghams destinasjon.

LES OGSÅ: Besøkte Carrington: Slik vurderes han av egne fans
LES OGSÅ: 16-åring kobles til United: – Knapt noen i engelsk fotball som er mer spennende

08.05: Det er kanskje ikke direkte United-relatert, i alle fall ikke i denne omgang, men Harry Kanes uttalelser om at at han ikke utelukker å forlate Tottenham vekker stor interesse i Storbritannia.

I et intervju med Sky Sports Jamie Redknapp sier Tottenham-spissen at han ikke utelukker et klubbytte dersom Tottenham som klubb ikke utvikler seg i det han kaller «riktig retning».

– Jeg får ofte spørsmål om dette. Det er en av de tingene der jeg ikke kan si verken ja eller nei. Jeg elsker Spurs, men om jeg ikke føle at vi utvikler oss som lag og går i riktig retning så vil ikke jeg bli bare for å bli. Jeg er en ambisiøs spiller, sier Kane.

00.10: – United planlegger for livet uten Paul Pogba, og en avtale for Atletico Madrids Saul Niguez skal være nærmere enn noensinne.

Det skriver Daily Stars fotballsjef Jeremy Cross mandag. Avisen hevder at Niguez blir Uniteds nye rekordkjøp, i en avtale som vil koste United 135 millioner pund. Den 25 år gamle sentrale midtbanespilleren har lenge vært på Uniteds radar, og var god da den spanske klubben slo ut Liverpool fra Champions League tidligere i mars.