– Jeg er sikker på at vi kan få gjennomført de overgangene vi ønsker

Ole Gunnar Solskjær har snakket om overgangsmarkedet, Paul Pogba, Marcus Rashford og Uniteds muligheter når fotballen kan starte opp igjen.

Ole Gunnar Solskjær har tatt en prat med Sky Sports-duoen Gary Neville og Geoff Shreeves, der det blant annet ble snakk om hva som skjer når fotballen etter hvert er tilbake, og overgangsmarkedet.

– Fotballen kommer til å komme tilbake til normalen på et eller annet tidspunkt, og det er veldig viktig at vi er klare når det skjer. 

– Vi ønsker å være best i alt, og selvsagt har vi nå en tid til å bruke mer tid [på bestemte ting] – vi diskuterer spillere, diskuterer planer, evaluerer hva vi trenger. Vi trenerne har selvsagt sett og evaluert kamper og diskutert det på videosamtaler.

Solskjær ble videre spurt om United potensielt kan utnytte situasjonen i overgangsmarkedet (når det på et eller annet tidspunkt åpner).

– Hvem vet hvordan overgangsmarkedet kommer til å reagere på dette? Hvem vet hvilke klubber som trenger å selge spillere? Det kan være at det vil være en situasjon der som vi kan utnytte, og jeg vet at vi i Manchester United er en av de største klubbene som har det best finansielt.

– Jeg er sikker på at vi er kapable, når vi kommer oss tilbake til normalen, til å få gjennomført de overgangene vi ønsker. (…) Men ja, vi planlegger, vi diskuterer hva vi må gjøre, og hva vi kan gjøre, og jeg må si at klubben har vært veldig bra [som i: støttende, journ.anm.] hittil.

VIKTIG SIGNERING: Bruno Fernandes, her sammen med Ole Gunnar Solskjær.

Kan spille en større rolle enn ventet

Fotballen virker triviell i en tid som dette, men det er ikke til å komme bort fra at coronaviruset har vært negativt for fotballen også.

Samtidig kan det, for Uniteds del, også ha enkelte positive ting ved seg.

For eksempel påpeker Solskjær at Pogba og Rashford har en sjanse til å spille en større rolle enn de kanskje hadde trodd og håpet på.

– Paul og Marcus har vært ute, og nå har vi fortsatt kamper igjen, og jeg tror alle i ligaen vil starte igjen mer eller mindre på samme nivå. Kanskje har de mer motivasjon til å holde seg i gang nå, siden de kan se at når de er tilbake så vil de kanskje være på samme nivå eller til og med et bedre nivå fysisk.

– På en måte har de en mulighet her til å spille en større rolle i denne sesongen enn de hadde håpet på. Og de er viktige spillere for oss, noen av de viktigste spillerne.

VIKTIGE: Marcus Rashford og Paul Pogba.

Optimistisk Solskjær

Solskjær snakket også litt om spillernes fokus etter pauser fra kamper.

– Jeg har alltid blitt imponert av spillerne når vi har hatt pauser. Da vi kom tilbake fra pre-season var de virkelig fokuserte. Vi har hatt pausen midt i sesongen nå, og vi gjorde noen taktiske ting i Marbella den uka, og de kom tilbake fokuserte.

United-sjefen har tro på at United kan utrette gode ting når fotballen er tilbake.

– Jeg er sikker på at vi kan få en god start og klatre opp den tabellen om vi gjør de riktige tingene. Vi har også gode sjanser i FA-cupen og Europa League, om det blir gjennomført.

OPTIMISTISK: Ole Gunnar Solskjær.