Ryktesaker, uke 47

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 24. november

15.48: Vanligvis velinformerte David Ornstein skriver for The Athletic at Jadon Sancho føler seg ydmyket og utpekt som syndebukk i Borussia Dortmund, etter noen situasjoner hvor han har blitt vraket eller byttet ut tidlig. Sancho føler, etter fire målgivende og sju målgivende på 16 kamper, at han får en urettferdig mengde av skylda for Dortmunds varierende prestasjoner.

Barcelona, Liverpool, United og Real Madrid skal være hovedalternativene for Sancho, mens gamleklubben City har blitt bedt om å bli informert. Det skal ikke ha vært samtaler med Chelsea, klubben Sancho vokste opp som fan av. 19-åringen skal ikke ha uttrykt noen preferanse for hvor han skal, og han skal være kjent for å være opptatt av å ta seg tid til å ta det riktige valget for karrieren.

00.31: Italienske Il Messaggero hevder at United eller PSG vil være villige til å bruke mer enn 60 millioner euro (51,5 millioner pund) for å sikre seg Roma-midtbanespiller Nicolò Zaniolo, og at det i disse FFP-tider vil være vanskelig for Roma å avslå slike bud. Avisa beskriver det som at 20-åringen har fortryllet fotballverdenen, og at United så ham i aksjon for landslaget nettopp da han scoret to mål mot Armenia, og at PSGs Leonardo sørger for å følge godt med på ham også.

00.24: Ole Gunnar Solskjær har snakket om mulige januaroverganger på den sperrede delen av pressekonferansen før Sheffield United-kampen. Les sitater fra ham her.

Lørdag 23. november

09.16: Spanske Mundo Deportivo skriver at United er Gareth Bales beste alternativ om det skal bli en retur til engelsk fotball. Gamleklubben Tottenham skal i mindre grad være et alternativ etter at Mourinho kom til klubben.

Avisa nevner videre, så vidt vi skjønner uten å late som om dette er egen info de sitter på, at det har blitt nevnt at han kan bli brukt som en del av en Paul Pogba-overgang.

Fredag 22. november

08.10: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og hans nettverk av speidere jobber med å finsikte spisser til januarvinduet åpner. Solskjær skal ha hatt møter med rekrutteringsavdelingen sin for å komme opp med en liste på tre kandidater og Erling Braut Haaland skal være en av spillerne som er høyaktuell for denne listen, skriver Evening Standards James Robson.

Torsdag 21. november

14:20: The Athletic-journalist Phil Hay skrev på tirsdag at Liverpool har en genuin interesse i Leeds-spiller Ben White, og at Manchester United har speidet på ham over en periode.

14.00: Mark Ogden i ESPN forteller at kilder har fortalt at Nemanja Matic kan forsvinne allerede i januar. Klubbene som skal være interesserte i serberen er Atletico Madrid og AC Milan. Italienerne fikk et bud på 31-åringen avslått i sommer, og skal være fysne på å forsøke seg igjen.

Tidligere har også Tottenham, ikke så overraskende, blitt linket til midtbanespilleren.

08.45: Som de fleste har fått med seg, har José Mourinho tatt over som manager for Tottenham. Det de fleste har forventet i kjølevannet av nyheten er nå et faktum: Nemanja Matic ryktes til Tottenham. Det er Independent som melder om interessen for serberen fra hovedstadsklubben og Mourinho.

08.10: Ikke en dag går forbi uten en dose Erling Braut Haaland. Markus Krosche som er sportsdirektør i RB Leipzig (må ikke forveksles med Haalands klubb, RB Salzburg) har gitt uttrykk for sin beundring for spilleren i tyske Bild. Tidligere har hele 17 spillere gått fra RB Salzburg til RB Leipzig – som begge er eies helt eller delvis av Red Bull.

Det kan bety trøbbel for alle som ønsker å se den høyreiste nordmannen i Manchester United i nær fremtid.

Onsdag 20. november

16.42: Det er ikke utenkelig at United vil være på jakt etter angrepsspillere i januar, og Solskjær har tidligere gitt uttrykk for at han egentlig mener United har litt for få å velge mellom offensivt, etter at United ikke klarte å erstatte Romelu Lukaku.

Mario Mandzukic skal ha vært nær en overgang i sommer, og kroaten kobles fortsatt til United som en erfaren spiller som muligens kan bidra med noe på kort sikt, men nå linkes United også til en annen veteranspiss.

Edin Dzeko hadde noen brukbare år i Manchester City, før han de siste årene har bøttet inn med mål for Roma, og Mark Ogden (som følger United tett) skriver for ESPN at vurderer et januarbud, og at Solskjær er lysten på å hente inn en etablert målscorer. Dzeko skal være over Mandzukic på ønskelista.

Kilder har fortalt ESPN at Ed Woodward, til tross for en generell strategiendring etter at Solskjær tok over, skal være klar for å sanksjonere en overgang for en erfaren spiss på grunn av de mulige kortsiktige effektene av en slik overgang.

13.50: Denne krasjer med Evening Standard-sak (se kl. 06.50). Tyske BILD skriver at Erling Braut Haaland i kontrakten sin kan ha en klausul om at prisen, ved et salg sommeren 2020, skal ligge på rundt 30 millioner euro. Ikke mer. Så finnes det nok sikrere kilder enn Bild, men man skal ikke helt kimse av tyske kilder i saken siden de har kontakter inn i RB Leipzig som altså er nære Red Bull Salzburg, som Haaland altså spiller for nå.

06.55: Dean Henderson blir kanskje ikke Uniteds keeper senere i karrieren, siden Bayern Münchens har han som en mulig erstatter for Manuel Neuer. Daily Mail skriver i alle fall at han er på tyskernes radar, som en mulig erstatter for sin keeperveteran.

06.50: 100 millioner euro. Det er prisen Red Bull Salzburg skal ha satt på Erling Braut Haaland. Det er James Robson i Evening Standard som skriver dette. Evertons Richarlison skal være et alternativ til Haaland for United.

Tirsdag 19. november

16.12: Vi nevnte dette i ryktespalten forrige uke, men United skal være interessert i Parmas Dejan Kulusevski. 19-åringen fra Sverige har scoret to mål og levert fem assist denne sesongen. Arsenal og Southampton følger også spilleren tett ifølge Forza Italian Football.

12.25:Denis (Zakaria) kommer ikke til å forlate Borussia (Mönchengladbach) i vinter. Et klubbskifte er helt uaktuelt, sier agenten – om midtbanespilleren som har blitt koblet til United tidligere i høst.

12.15: De er langt i fra de første som skriver det, men Manchester Evening News’ Samuel Luckhurst skriver nå at United ikke kommer til å hente spillere i januar som ikke er tiltenkt en rolle i klubbens langtidssatsing. Det kan kanskje bety at alle ryktene rundt et fremstøt mot 34 år gamle Mario Mandzukic er feil. I saken gjentas det også at Nemanja Matic er åpen for å dra i januar, og det kan innvilges hvis United får på plass en erstatter.

10.00: Vi er meget usikre på hvor nytt dette er, men Erling Braut Haaland følger altså både Manchester United og Marcus Rashford på Twitter. Det er steder det presenteres som om dette er nytt, men det kan ikke vi si noe med sikkerhet om. Vi velger imidlertid å nevne det, i tilfelle konspirasjonsteoretikerne blant dere trenger ny informasjon…

07.55: Tottenham og Manchester United følger med på Leipzig-trener Julian Nagelsmann, skriver The Times, i en sak som hovedsaklig handler om at det fra Tottenhams side nå handler mer om når den argentinske manageren drar, ikke om han faktisk kommer til å gjøre det.

07.50: United ser ut til å få det perfekt med Chris Smalling. Stopperen har imponert for Roma, som ifølge rapportene ønsker å kjøpe ham, men United ønsker 15 millioner pund – noe hovedstadslaget foreløpig ikke har villet gi. Nå skal imidlertid både Juventus og Inter også være interessert. Det er Corriere della Sera som skriver dette, i en sak gjengitt av The Sun. Flere interessenter betyr sjelden mindre penger til selgende klubb, så dette passer nok perfekt for United og Ed Woodward – hvis det stemmer.

07.40: Bruno Fernandes til United? Omsider? Vel, portugisisk presse står ikke høyt på troverdighetslistene, men O Jogo skriver at Sporting Lisboa trenger penger for å kvitte seg med gjeld og heller før enn veldig sent, faktisk 65 millioner euro, og det er jo cirka det Bruno Fernandes ville gitt dem av penger hvis han selges, for eksempel i januar.

07.30:Paul Pogba vil foretrekke en overgang til Juventus, men vil ikke si nei til Real Madrid. Det skriver italienske Tuttosport, som hevder at en mulig første diskusjon med United kan skje snarlig – siden United jo skal være interessert i Juventus-spiss Mario Mandzukic, og i lengre tid har vært i kontakt med hans agent. Den kroatiske spissveteranen drømmer om å dra videre fra Juventus, der han er ute i kulden, til United, og Juventus vil altså forsøke å bruke den kontakten til å diskutere en mulig sommerovergang for Pogba.

Mandag 18. november

16.35: David Ornstein i seriøse The Athletic holdt mandag en Q&A om overganger – ikke overraskende fikk han spørsmål om Erling Braut Haaland. Ornstein kunne fortelle at kilder har informert ham om at Haalands far, Alf-Inge, har vært på besøk på Carrington, men at Ornstein selv ikke kan bekrefte at det er sant.

16.30: Sky Sports skriver i dag at Manchester United vurderer et bud på Reading-spiller Danny Loader. 20-åringens kontrakt går ut til sommeren, og forhandlingene med klubben om en forlengelse skal ha stoppet opp. Er dette en mann man kan få tak i når januarvinduet åpner mon tro?

08.20: Hvilke spillere er det Manchester United er ute etter? I denne artikkelen kan du lese alt om de tolv det skrives mest om!

08.15: Inter-stopper Milan Skriniar skal ha vært i kikkerten til United tidligere. Ifølge Corriere dello Sport er Real Madrid og Barcelona nå også interessert.

08.10: Det er en stund siden, men tidligere i høst ble Ivan Rakitic koblet til Manchester United. Spanske Sport skriver i dag at Barcelona har avslått et bud på 15 millioner euro fra en klubb i Premier League.