Ryktesaker, uke 49

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 8. desember

19.40: Ole Gunnar Solskjær har sagt at dersom den rette spilleren blir tilgjengelig i januar, kommer United til å prøve å kjøpe ham. Notorisk upålitelige Express skriver at den spilleren kan være Barcelonas Arturo Vidal. 32-åringen, som bare har startet tre kamper denne sesongen, kom til klubben i 2018 for ca. 15 millioner euro, og en overgang vekk fra La Liga vil neppe koste mer enn det.

18.30: Tidligere denne uken kunne vi lese om Roma-interesse for Chris Smalling (se lørdag, 09.00), men nå har også en Premier League-klubb kastet seg inn i kampen om den United-utlånte midtstopperen som herjer i Serie A. Arsenal er, ifølge the Mirror, interessert i å hente 30-åringen til sommeren. Avisen hevder at Manchester United har satt en prislapp på 18 millioner pund for ham. En pris som skal være mulig å møte hvis kjøpende klubb er Arsenal. Også Juventus skal være lystne på Smallings tjenester.

08.08: Jadon Sancho har i lang tid blitt koblet til United (og en del andre engelske klubber), og det har i det siste også blitt snakket om en mulig januarovergang, i lys av at det ikke har vært den beste stemningen mellom unggutten og Dortmund.

Sportsdirektør Michael Zorc siteres nå på følgende:

– Sancho er fortsatt i planene våre. Han er en viktig spill for oss, og jeg ser ikke for meg noe scenario der han forlater oss.

Lørdag 7. desember

09.00: United-utlånte Chris Smalling har gjort sakene meget godt i den italienske hovedstaden. Roma er så fornøyd med stopperen at de ønsker å gjøre overgangen permanent, skriver den italienske journalisten Gianluca Di Marzio på sin egen nettside. Solskjær har vært tydelig på at Smalling skal tilbake etter låneoppholdet, men det spørs når Roma angivelig skal friste med 17 millioner pund for 30-åringen. 

Fredag 6. desember

18.15: Franske L’Équipe skriver i dag at Paul Pogba ønsker å forlate Manchester United, og med tittelen «Paul Pogba og Real Madrid: Et spørsmål om timing?» går de et stykke på vei i å hevde at franskmannen trolig blir å se i den spanske hovedstaden på et tidspunkt. Manchester United skal dog ikke ønske å selge midtbanespilleren.

17.50: Italienske TuttoMercatoWeb, via Sport Witness (som betyr at de kildekritiske brillene må på) skriver at United ønsker å hente Amad Diallo Traoré fra Atalantas akademi i januar. 17-åringen skal også ha interessenter i Manchester City og Juventus.

10.45: Kan Leandro Paredes være en joker United vurderer i januar? I Argentina har det i alle fall dukket opp rapporter om at klubben har lagt inn et bud på PSG-spilleren, ifølge Sport Witness. Paredes har bare startet fire seriekamper i Ligue 1 denne sesongen og mistet plassen til Idrissa Gueye. Ifølge argentinske medier skal 25-åringen ha de kvalitetene United ønsker seg. Prisen nevnes ikke, men Milan og Napoli skal også være interessert.

08.45: Den spilleren som kobles hyppigst til Manchester United før januarvinduet er Christian Eriksen. Ifølge Daily Mirror har ikke klubben gitt opp dansken, selv om Tottenham-stjernen skal ha takket nei til en overgang til United i sommer. Eriksen har ikke fått mye spilletid under José Mourinho, og 27-åringens kontrakt går ut i sommer.

08.40: Ifølge The Times har United-spillerne gjort det klart overfor klubbledelsen at de ønsker å beholde Ole Gunnar Solskjær som manager. Avisen skriver også at klubben har pekt ut to fremtidige kapteinskandidater. Les egen sak!

Torsdag 5. desember

21.44: Ifølge Daily Telegraphs Mike McGrath (i utgangspunktet ikke den i avisa vi stoler aller mest på) er Dortmund fast bestemte på å beholde Jadon Sancho ut sesongen.

21.11: Noen bryr seg om Mauricio Pochettinos fremtid fordi de ønsker han som United-manager, andre fordi de ikke vil at United skal ansette ham som manager. Ifølge Christian Falk (fra Bild) er argentineren ikke aktuell som Bayern München-sjef.

16.09: Ifølge tyske Bild vil det bare koste 20 millioner euro (rundt 17 millioner pund i dagens kurs) å hente Erling Braut Haaland i januar, på grunn av en utkjøpsklausul. Avisa dekker det hele fra et Dortmund-perspektiv.

09.05: Aldri en uke uten et Pogba-rykte i Spania. Avisen Marca skriver at Zinedine Zidane fortsatt ønsker å hente Paul Pogba til Madrid, hvis det er som en nyhet å regne…

09.00: To rykter om Jadon Sancho, uten at Manchester United nevnes konkret. Goal.com skriver at Chelsea kaster seg på i kampen om 19-åringen og at klubben er villig til å slå sin egen overgangsrekord for å få vingen. Tidligere har United, Liverpool og Real Madrid blitt nevnt som de heteste beilerne. Samtidig melder tyske Bild at at Dortmund ikke har noen intensjoner om å selge Sancho i januar. Chelsea får for øvrig vite torsdag om de kan hente spillere i januar etter overgangsnekten.

08.19: En rolig morgen på ryktefronten, men vi kan ta med en sak vi ikke fikk med oss for noen dager siden: The Athletic skrev om situasjonen til Christian Eriksen, som innimellom har blitt koblet til United (men enda mer til Real Madrid), og skrev at prisen i januar kan bli på rundt 25 millioner pund – og at United kanskje kan prøve å bruke Nemanja Matic som en del av en avtale for å sikre seg dansken.

De som leste gårsdagens ryktespalte, vet at Manchester Evening News da meldte at Spurs ikke er interessert i serberen, og den delen av Eriksen-saken fremstår mer som en slags tankeflukt heller enn informasjon journalisten sitter på. Eriksen skal uansett være fast bestemt på å dra.

Onsdag 4. desember

12.49: På forsiden av dagens Marca står det at Zinedine Zidane fortsatt er fast bestemt på at han ønsker seg Paul Pogba i Real Madrid. Zidane føler klubben skylder ham det siden det var hans eneste krav da han kom tilbake til klubben i mars.

Pogba ønsker også en avtale, men problemet for Zidane og Pogba er at klubbene er mer skeptiske. United kommer ikke til å la Pogba gå så lett, og Real Madrid er også skeptiske til en Pogba-overgang (blant annet på grunn av utviklingen til Valverde og Martin Ødegaard), selv om Zidane ser på ham som den siste biten i sitt Real Madrid-puslespill.

På grunn av denne skepsisen, så konkluderer avisa med at en overgang ser veldig vanskelig ut akkurat nå – «mission impossible», som de skriver.

10.54: The Suns Martin Lipton skriver at Gareth Southgate kan bli et alternativ for Manchester United hvis klubben bestemmer seg for å kvitte seg med Ole Gunnar Solskjær etter sesongen.

Lipton er en ganske profilert journalist, men det finnes uansett andre i avisa vi stoler mer på når det gjelder United-stoff, og artikkelen er ikke av den mest konkrete sorten.

Avisa skriver også, som Manchester Evening News også har skrevet (se 13.00-oppdateringen tirsdag), at Mauricio Pochettino ønsker seg jobben.

08.22: Da José Mourinho tok over Tottenham, ble det naturlig nok med en gang vitset om Nemanja Matic til Spurs, og serberen likte også en Instagram-post som vitset om dette. I realiteten har Mourinho ingen planer om å hente Matic, melder Manchester Evening News.

31-åringen kobles mest av alt til en overgang til Italia.

Tirsdag 3. desember

18.56: Verdt å merke seg fra Manchester Evening News-saken under: der nevnes det også at Ed Woodward var i samtaler med Pochettinos gamle kollega fra Spurs og Southampton, Paul Mitchell, i sommer. Mitchell skal ha vært aktuell som en kandidat til en Director of Football-stilling, men skal ikke ha blitt fristet av stillingen han ble forespeilet.

13.00: Spekulasjonene rundt managerjobben på Old Trafford ruller videre. Lokalavisen Manchester Evening News skriver at Mauricio Pochettino er interessert i jobben til Ole Gunnar Solskjær. Den daværende Tottenham-manageren skal ha vært interessert også da José Mourinho ble sparket, men stillingen gikk altså til Solskjær på permanent basis. Pochettino skal ha flere muligheter. Både Arsenal og Bayern München nevnes.

12.30: Manchester Evening News skriver at Tottenham ikke vurderer å hente Nemanja Matic fra United i januar.

08.30: Akademikeeper Jacob Carney er tilbake på utlån hos Stocksbridge Park.

08.25: En liten anekdote fra garderoben. Ifølge Paul Hirst i The Times har Ole Gunnar Solskjær gitt spillerne en advarsel etter at flere av dem brøt reglene for hvordan de skal kle seg på kampdag. Det skal handle om capser og annet «tilbehør» spillerne har fått av sine sponsorer.

08.20: United-aktuelle Christian Eriksen skal ha gjort det klart overfor Tottenham at han ikke vil signere ny kontrakt med klubben, ifølge både The Athletic og Telegraph. Dansken har fått lite spilletid denne sesongen, både under Mauricio Pochettino og José Mourinho. I sommer ble det skrevet at Eriksen vraket United og foretrekker en overgang til spansk fotball.

08.15: Presset øker på Ole Gunnar Solskjær, og til tross for rapporter om at nordmannen sitter trygt, hevder The Sun at Solskjær i forkant av kampene mot Tottenham og Manchester City har gitt spillerne beskjed om at det kan bli hans to siste opptredener som United-manager dersom resultatene ikke går hans vei. Samtidig skriver Daniel Taylor i The Athletic at det ikke er noe som tyder på at Solskjær kan få sparken i nær fremtid.

Mandag 2. desember

15.41: I et intervju med Fox Sports i Argentina gjør Mauricio Pochettino – som fortsetter å kobles til United, selv om United ikke skal være på utkikk etter ny manager – det klart at han er villig til å lytte til tilbud.

– Det er mange klubber og attraktive prosjekter jeg kan ta på meg. Men for øyeblikket er det viktigste for meg å å ta det helt med ro etter fem-og-en-halv utrolige sesonger med Tottenham.

– På min alder trenger jeg ikke mye tid til å bli klar igjen. Jeg er åpen for å lytte til tilbud som legges frem for meg.

15.34: Gazzetta dello Sport (her via Sport Witness) og andre italienske medier har periodevis vært ganske tydelige om at United skal ha prøvd seg på Kalidou Koulibaly i sommer, med et bud på rundt 100 millioner euro (85 millioner pund) avslått. Nå hevdes det at Napoli kanskje ville vurdert det om det kom et slikt bud på nytt, siden Napoli-eier Aurelio de Laurentiis ønsker å totalforandre stallen.

11.06: Pålitelige Daniel Taylor skriver i The Athletic noe som ikke egentlig er noe nytt fra United-hold: United har ingen planer om å kvitte seg med Ole Gunnar Solskjær selv om Mauricio Pochettino nå er på utkikk etter en ny klubb.

08.05: Vi tar med oss at Sunday Express i går skrev at Mauricio Pochettino har en avtale med Tottenham som innebærer at han må si fra seg fallskjermen på 12,5 millioner pund dersom han tar over en annen klubb i Premier League i løpet av 2019/20-sesongen. Avisen omtaler det som et «slag» for Manchester United, der Ole Gunnar Solskjær fortsatt er manager sist vi sjekket…

08.00: Ikke mange konkrete rykter der ute i dag. United skal være en av flere klubber som holder et øye med Rayan Cherki i Lyon (90 Min). Juventus-forsvarer Merih Demiral (Calciomercato) er et annet navn som nevnes, mens svenske Dejan Kulusevski kobles til Premier League (Talksport).