Mål og målgivende for Dalot

DE UTLÅNTE: Diogo Dalot la inn en god søknad om mer spilletid for AC Milan.

Noen av våre utlånte spillere spilte tidligere denne midtuka, og torsdag kveld var også Diogo Dalot i aksjon.

AC Milan 3-0 Sparta Praha

Diogo Dalot startet, som i forrige Europa League-kamp, for AC Milan. Denne gangen startet han som venstreback, og i et intervju før kampen uttalte Dalot at det var samme for han om han spiller på høyre- eller venstreback.

Det kan selvsagt være nyttig om en vil ha mer spilletid, men enda viktigere er det at Dalot la inn en god søknad ved å levere varene i denne kampen. Det er jo ikke så verst å gjøre en god figur på AC Milans venstrebackposisjon med Paolo Maldini på tribunen.

Dalot var offensiv, men lenge kom det ikke så mye konstruktivt ut av de mange offensive løpene, men i andreomgangen imponerte han stort. I det 57. minutt fikk han ballen ute på venstresiden, og slo et herlig innlegg med utsiden av høyrefoten inn til Rafael Leão, som enkelt kunne sette ballen i mål til 2-0.

Ti minutter etterpå fikk Dalot ballen igjen – i bakrom! Portugiseren var plutselig omtrent alene med keeper, og etter å ha brukt én ballberøring for å legge ballen til rette, så satte United-spilleren ballen i mål med venstrefoten via en forsvarsspiller som prøvde å blokkere skuddet.

Brahim Diaz hadde tidligere satt inn 1-0 etter finfint forarbeid av ex-red Zlatan Ibrahimovic, som også bommet på et straffespark i førsteomgangen.

Milan topper Europa League-gruppa to poeng foran Lille. Celtic står med ett poeng, mens Sparta Praha foreløpig står uten poeng.

JUBEL: Dalot feirer å ha scoret sitt første mål for AC Milan, bare ti minutter etter at han hadde fått sin første målgivende for Milan.

Sempre Milan gir Dalot karakteren 7,5 for innsatsen (ingen fikk en høyere karakter, men den eneste andre på 7,5 ble kåret til banens beste), og skriver:

– Manchester United-lånespilleren viste tegn til hva han kan gjøre mot Celtic, og han gjorde det enda bedre i kveld, denne gangen på venstresiden. Fant Leão med en nydelig målgivende, og scoret også sitt første mål for klubben.

Club Brugge 1-1 Lazio

Det så lenge ut til Andreas Pereira ikke kom til å bli med Lazio til landet han ble født i, for det ble meldt om en positiv coronatest, men han endte opp med å fly til Belgia likevel på kampdag siden testen skal ha vært falsk positiv, og en friskmeldt og nyankommet Pereira startet kampen på benken.

Han fikk noen minutter uten å utmerke seg i helgas Lazio-seier mot Bologna, men her fikk han en hel omgang siden han kom innpå ved halvspilt kamp.

Resultatet var da 1-1, og verken Pereira eller andre klarte å forandre det, så det ble også sluttresultatet.

Pereira hadde en brukbar mulighet mot slutten av kampen da han fikk ballen inne i Club Brugges straffefelt, og var ganske alene, men førsteberøringen ble ikke god nok, og han fikk aldri fyrt av noe skudd. Kanskje kunne han skutt på direkten også.

KOM SEG IKKE TIL SKUDD: Her noen ytterst få sekunder etter at Lazio-fansen ønsket at Pereira skulle få til en avslutning.

Av det vi har sett på et Lazio-diskusjonsforum så virker de fleste å være ganske fornøyd med Pereiras innhopp – men de er frustrerte over at han ikke fikk til en avslutning der.

Manager Simone Inzaghi var også fornøyd.

– Pereira ankom i dag klokka 17.15, med en flytur i beina, men han var veldig god, sa Inzaghi ifølge TMW.

Vi registrerte ellers at Pereira også tok noen dødballer for den italienske hovedstadsklubben.

Lazio topper gruppa foran Club Brugge (som også står med fire poeng), Borussia Dortmund (tre poeng) og Zenit (0 poeng).

Wycombe 1-1 Watford

James Garner startet nok en gang på benken for Watford tirsdag kveld. Laget som rykket ned Premier League forrige sesong var store favoritter da de møtte Wycombe på bortebane.

Bortelaget tok en en oppskriftsmessig ledelse ved Ismaïla Sarr, men hjemmelaget utlignet halvveis ut i andreomgang da Anthony Stewart satte ballen i mål.

James Garner ble satt innpå helt på tampen av kampen, men den utleide United-spilleren klarte ikke å utgjøre noe forskjell.

Dermed endte kampen 1-1, og ett poeng til hvert av lagene. Watford er nummer tre i Championship. Wycombe på sin side ligger nest sist.

KOM INNPÅ: James Garner.

Andre:

• Dylan Levitt ble sittende på benken gjennom hele oppgjøret da Charlton slo Oxford på The Valley. Hjemmelaget vant til slutt komfortabelt 2-0 etter scoringer av Conor Washington og Andrew Shinnie, og ligger nå på 6. plass i League One.
  • Joel Pereira var onsdag kveld ubenyttet reserve da Huddersfield tapte 1-2 borte mot Birmingham.
  • Swindon og Salford, hvor henholdsvis Matej Kovar og Di’Shon Bernard er utlånt, spilte ikke kamper denne midtuka fordi kampene ble utsatt på grunn av coronaviruset. Swindon har noen som er smittet, og spilte derfor heller ikke i helga, mens for Salford handlet det om smitte hos motstanderen.
  • Resten av de utlånte hadde heller ikke kamper denne midtuka.