Ryktesaker, uke 50

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 15. desember:

08.03: Ifølge Sunday Mirror har Erling Braut Haaland sagt til Ole Gunnar Solskjær at han ønsker å signere for Manchester United.

Nordmannen er svært ettertraktet, men skal ha gitt beskjed om at United er førstevalget.

Det skal nevnes at artikkelen er skrevet av Steve Bates, som ikke er den journalisten med aller best treffsikkerhet.

Lørdag 14. desember:

14.49: Napolis Dries Mertens sin kontrakt går ut til sommeren, og ifølge TuttoMercatoWeb (på italiensk) skal United ha opprettet kontakt med 32-åringen. Inter og Borussia Dortmund skal også være interessert i belgieren. 

10.09: Atlético Madrid er forberedt på at de muligens må senke prisen på Saúl Níguez til 85 millioner pund. Dette skriver The Telegraph. Spanjolen har en utkjøpsklausul på 125 millioner pund, men klubben skal være villig til å la han gå for mindre hvis han vil forlate klubben.

00.01: Ole Gunnar Solskjær skal fredag ha reist fra Manchester til Salzburg for å treffe Erling Braut Haalands representanter, blant annet far Alf-Inge. Det skriver VG.  Tidligere denne uka skal Haaland selv har vært i Tyskland for å treffe både Borussia Dortmund og RB Leipzig, etter at det skal være stor interesse for den norske spissen. (se ryktene fredag og torsdag)

Fredag 13. desember:

20.00: – Det gikk ganske bra. Jeg forsøkte å forklare ham på god engelsk hva min fotballfilosofi er. Det sier RB Leipzig-trener Julian Nagelsmann til Kicker ifølge Daily Mail om møtet med Erling Braut Haaland denne uka. Den tyske klubben er bare én av flere som skal være interessert i nordmannen, og United skal også være en av de interesserte klubbene. (Se 08 og 18 torsdag)

14.20: Den siste tiden har det versert en del rykter om Saúl Níguez som en midtbanespiller som kan havne i Manchester United om Paul Pogba skulle forsvinne. Atlético Madrid-spilleren har en utkjøpsklausul på 126 millioner euro, men Daily Mail skriver i dag klubben kan godta et bud på rundt 90 millioner euro for spilleren.

Selv skal den spanske landslagsspilleren ønske seg bort fra klubben, ifølge avisen. Han er en av de bedre boks-til-boks-midtbanespillerne i verden, men brukes på backen i den spanske hovedstaden. Kanskje et United-lag med en tynn midtbane kan være stedet å revitalisere tilværelsen som midtbanespiller for 25-åringen.

11.30: Manchester United skal ikke selge Paul Pogba i januar. Hør det før, kanskje? Denne gangen er det nettstedet goal.com som melder om det samme standpunktet fra Ole Gunnar Solskjær og klubben. Franskmannen, som etter sigende vil vekk fra klubben, skal ingen steder når overgangsvinduet åpner etter nyttår.

Som vi også har hørt før melder nettstedet at Pogba har opptrådt meget profesjonelt til tross for ønsket om et klubbskifte.

00.18: Den profilerte journalisten John Cross skriver i Daily Mirror at United skal tro at de er i førersetet i jakten på Jadon Sancho.

Det skal også være interesse for Christian Eriksen. Dansken har vært mest lysten på å dra til Spania, men det skal være sannsynlig at Spurs heller vil selge i januar enn å la han dra gratis i sommer.

Cross er vanligvis kjent for å ha bedre kontroll på andre klubber, spesielt Arsenal, og vi ville nok sett med en viss skepsis på denne rapporten.

Torsdag 12. desember:

18.46: Daily Telegraph skriver at United er favoritter til å signere Erling Braut Haaland til tross for nordmannens Tyskland-besøk.

Han skal fortsatt heller være mer lysten på Old Trafford og Premier League enn Bundesliga. Dette ifølge Mike McGraths kilder i Østerrike.

16.47: United skal være interesserte i Leicesters James Maddison, i tillegg til at det også skal ha vært en viss interesse for Ben Chilwell, men Brendan Rodgers avviser kategorisk at Leicester kommer til å selge noen av stjernene i januar.

Det skal selvsagt sies at det nok er få av oss som har tenkt at noen av disse to ville være tilgjengelig i januar uansett.

11.25: Borussia Dortmunds Jadon Sancho har jevnlig blitt linket til Manchester United, men nå mener The Athletic-journalisten Simon Hughes at Liverpool ligger best an til å sikre seg den engelske landslagsspilleren. – Om han velger å komme tilbake til England ligger Liverpool foran United i løypen, sier Hughes i en podcast på The Athletic.

09.20: Juventus og Real Madrid har begge blitt linket til en overgang for Paul Pogba som fremdeles skal ønske seg bort fra United. Nå sier imidlertid Juventus sin sportsdirektør Fabio Paratici at Pogbas tidligere klubb ikke vil gjøre noe i januar.

– Som jeg har sagt mange ganger tidligere så har vi en veldig god og komplett spillerstall, sier han til den italienske avisen Calciomercato.

08.10: Erling Braut Haaland skal være på plass i Dortmund for å ha samtaler med Borussia Dortmund, melder lokalavisen Ruhr Nachrichten. Avisen melder at Braut Haaland ankom Dortmund i fly og ble hentet av representanter fra klubben på flyplassen. 

Braut Haaland skal også ha møtt RB Leipzig på turen.

Den norske spissen har banket inn mål på bestilling for RB Salzburg og en rekke europeiske klubber, deriblant United, skal ha vist interesse for nordmannen.  Marcel Bout, som er sjef for Uniteds internasjonale speidernettverk så nylig Salzburgs Champions League-kamp mot Liverpool, uten at vi vet om det var Haaland han først og fremst var der for å se.

Onsdag 11. desember:

13.20: Tyske Bild skriver at situasjonen rundt Bayer Leverkusen og det tyske A-landslagets Kai Havertz er utfordrende for Bayern München jakt på spilleren. Dette fordi 90 millioner euro ikke vil være nok til å få kloa i 20-åringen, og fordi blant annet United, Liverpool, City, Barcelona og Real Madrid kan komme til å by – og størrelsen på de budene også vil avgjøre mye.

07.30: Burnleys Dwight McNeil skal ha blitt fulgt tett av United denne sesongen, og nå skriver Daily Mirror at klubben skal ha innsett at han kommer til å dra. McNeil var i United-systemet frem til han var 14 år gammel, men ble så vraket.

07.10: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, har også vært på jobb det siste døgnet. Han skriver at United nå skal være villig til å slippe Paul Pogba til sommeren, mot at de samtidig har sikret seg to mann inn i stedet for ham på sentral midtbane. De to øverst på ønskelista skal være Ajax-spiller Donny van de Beek og Atletico Madrids Saúl Níguez. 

Mail mener at en Pogba fortsatt vil bort fra United og at en exit før starten av neste sesong er sannsynlig. Avisen hevder også, som The Athletic (se 19.00 tirsdag), at Erling Braut Haaland er Uniteds førstevalg på spissplass.

07.00: Daily Mirror skriver at James Maddison skal være nære å skrive under ny kontrakt med Leicester, noe som i så fall kan bety trøbbel for Uniteds jakt på den offensive midtbanespilleren. Det er ikke første gang ny kontrakt til Maddison nevnes, og Leicester har dette som prioritet videre etter at manager Brendan Rodgers skrev under ny kontrakt forrige uke. Mer Maddison: se 19.00 tirsdag.

Tirsdag 10. desember:

19:00: Laurie Whitwell i The Athletic skriver at United trenger å bruke penger i januar, og at det er Erling Braut Haaland og James Maddison som topper ønskelisten. Han skriver at avisen erfarer at Ole Gunnar Solskjær og United skal ønske å kjøpe tre spillere i januar. To midtbanespillere og en spiss.

Whitwell skriver at RB Salzburg er åpne for å diskutere et salg av Haaland, og at han har en utkjøpsklausul på 17 millioner pund, men at problemet skal være 19-åringens agent. Nordmannen er representert av en ikke så ukjent Mino Raiola. Han skal ha frarådet talentet en overgang til Manchester United, og ser heller at han går til en litt mindre europeisk klubb først.

Ifølge Mark Ogden (ESPN) er også Uniteds sjef for den globale speidingen på Red Bull Arena for å se på Haaland i kveld.

16.00: Klokken 08.17 kunne man i ryktespalten  lese om en potensiell overgang for Atlético Madrids midtbanespiller Saúl Níguez (og Erling Braut Haaland) allerede i januar. Nå melder også spanske AS om interessen for 25-åringen. De skriver at den spanske hovedstadsklubben trenger 80-90 millioner euro for å finansiere et kjøp av en ny spiss. Det kan gjøre at den ettertraktede midtbanespillerens tilgjengelighet får seg en boost.

08.17: Daily Mirror skriver at Glazer-familien skal vise sin støtte til Solskjær ved å hjelpe ham med å signere Saúl Níguez og Erling Braut Haaland i januar. Utkjøpsklausulen til spanjolen lyder på svimlende 135 millioner pund, mens Haaland har en utkjøpsklausul på 17 millioner pund ifølge avisen.

08.09: Ole Gunnar Solskjær skal ifølge Daily Mail sitte trygt i managerstolen i United. Avisen skriver at Glazer-familien skal ha fortalt nordmannen at han ikke trenger å være bekymret over å miste jobben.

08.04: Kontrakten til Christian Eriksen går ut til sommeren og United skal være interessert i å hente dansken i januar. Ifølge 90min kan midtbanespilleren bli tilgjengelig for 40 millioner pund.

07.58: The Sun skriver at United planlegger å gi Scott McTominay en ny kontrakt. Den nye kontrakten skal være på 60 000 pund i uken og skal binde ham til klubben til 2025 med opsjon på ytterligere ett år.

Mandag 9. desember:

10.33: Mer Chris Smalling: Fra Italia hevdes det at Juventus, Milan og Inter også er interesserte i Smalling, i tillegg til interessen fra Roma, Arsenal, Leicester og Everton.

08.16: Vi tar med oss denne selv om vi nevnte den i går også: Arsenal skal være interesserte i å hente Chris Smalling neste sommer, skriver Daily Mirror i en såkalt eksklusiv sak. Leicester og Everton skal også ha Smallings navn på blokka. Det skal være lite sannsynlig at United beholder ham, siden Solskjær ønsker å prioritere Axel Tuanzebe, og det er neppe spesielt sannsynlig at Smalling vil være fornøyd med å være langt bak i køen.

08.11: Ikke så mange rykter på morgenkvisten i dag, så vi tar heller noe med en litt mer vag link:  Erling Braut Haaland kobles regelmessig til United, men andre storklubber har ikke nødvendigvis tenkt å sitte og se på at vi signerer ham. Ifølge Corriere dello Sport har Juventus funnet ut at Braut Haaland har en utkjøpsklausul på 30 millioner euro (rett i overkant av 25 millioner pund i dagens kurs), og skal etter det ha tilbudt spilleren 3 millioner euro (2,5 millioner pund) i årslønn.

Journalisten Alfredo Pedulla er ikke regnet som en spesielt treffsikker journalist, men vi ser det blir nevnt enkelte steder at han har en bra relasjon med Juve-sjef Maurizio Sarri.