STILL GOING STRONG: Lee Martin spilte i Ryan Giggs' debut. Nå - over 23 år senere - er Giggs på vei inn i sin 24. sesong for Uniteds førstelag.

– Kan tape hver treningskamp…

– Så lenge vi vinner serien til slutt, sier Ryan Giggs til united.no.

Publisert Sist oppdatert

YOKOHAMA (United.no): United tapte sin andre av tre treningskamper  denne sommeren, da Yokohama ble for sterke tirsdag.

Tapet bekymrer kanskje noen United-fans. Ikke har United lyktes på overgangsmarkedet denne sommeren. Og ei heller har de lyktes særlig på banen.

Ryan Giggs maner imidlertid til ro.

Betyr ingenting

– Vi vil også vinne hver eneste kamp, men jeg taper gjerne hver preseason-kamp hvis vi vinner Premier League, sier han på direkte spørsmål fra united.no.

– Det er klart at det er ting som må forbedres hos oss, men vi blir gradvis bedre og ikke glem at det fortsatt er 3-4 uker til sesongstart, fortsetter han.

– Sommeren handler tross alt om å komme i kampform.  I dag hadde vi flere spillere som var på banen for første gang denne sommeren (Young, Kagawa, Smalling) mens det var andre som spilte sin første hele kamp for sesongen. Alt handler om å være i toppform igjen til Swansea-kampen.

Han avviste japanske journalisters spørsmål om det er en stor ulempe å møte et lag som Yokohama, som er midt i sin egen sesong.

– Det er sånt vi må venne oss til på disse turene. Vi kom riktignok hit etter en 12-timers flyreise fra Australia. Vi er heller ikke vant til forholdene her, luftfuktigheten og sånt, men vi må gi kreditt til Yokohama. De er trolig i litt bedre form enn oss og de spilte godt, men forhåpentligvis blir vi litt bedre av kampen. Slik at vi er klare til Swansea.

– Spilleren Giggs viktigst

Giggs innrømmet at det er en ny utfordring å også bidra på trenersiden, samtidig som han også skal passe på å komme i toppform som spiller. Han poengterte imidlertid at fotballspilleren Ryan Giggs fortsatt er viktigere enn treneren Ryan Giggs.

Så ville japanerne igjen snakke om Kagawa.

– Han er en kvalitetsspiller. Han gjorde det bra i sin første sesong, men jeg forventer at han spiller en større rolle nå som han har vært her i ett år. Shinji er viktig siden han kan spille i ulike roller offensivt, men United handler tross alt om laget, sa Giggs.

Før han forsvant inn i Yokohama-natten.

United reiser nå videre til Osaka, hvor de skal spille treningskamp mot Kagawas tidligere klubb, Cerezo Osaka, fredag. Deretter avsluttes Asia-touren mot Kitchee i Hong Kong neste mandag. Supporterklubben blir med på resten av touren, og vil komme med daglige oppdateringer.

Powered by Labrador CMS