– Du får aldri se noe lignende igjen

MANCHESTER: Ryan Giggs storspilte i sin 1000. kamp. Dessverre til ingen nytte.

Publisert Sist oppdatert

Ryan Giggs fikk noe overraskende starte mot Real Madrid. Veteranen takket imidlertid for tilliten med en strålende kamp. Dessverre hjalp det fint lite.

– Helt unik

– Ronaldos comeback og Giggs sin kamp nummer 1000 skulle stjålet overskriftene, men i stedet var det vrakingen av Rooney alle snakket om før kampstart.

Etter kampen var det kampens tyrkiske dommer Cüneyt Cakir, som fikk det meste av oppmerksomheten etter sin ubegripelige utvisning av Nani.

Selv om en fantastisk kveld ble spolert av den tyrkiske pipeblåseren, får veteran Giggs en solid hyllest av en av Englands fremste fotballjournalister, Henry Winter i Telegraph.

– Å spille 1000 kamper er en ubeskrivelig prestasjon. Fotballen har endret seg så mye etter at Ryan startet karrieren i United at jeg ikke tror du får se noe lignende noensinne. Han er det perfekte forbildet for unge United-spillere.

– Hvilket inntrykk gjør det ikke på spillere som Chris Smalling og Tom Cleverley når Giggs er blant de første som ankommer treningsfeltet hver eneste dag og viser den samme lojaliteten til manageren og klubben etter så mange år, sier Winter til United.no.

– Et sjokk

Det var liten tvil om at United-fansen fikk et regelrett sjokk da lagoppstillingene ble presenterte. Giggs, Carrick, Cleverley, Welbeck og Nani fra start, betød at Rooney var benket til Uniteds største klubbkamp siden finalen i Champions League mot Barcelona på Wembley.

Taktisk rett eller ei, en meget dristig avgjørelse av Sir Alex Ferguson.

Giggs ga utvilsomt svar på tiltale. United ble gradvis presset bakover innledningsvis, men et Nani-innlegg som nesten nådde Giggs snudde banespillet i Uniteds favør. United skapte flere farlige sjanser før pause, og særlig Giggs, Nani og Welbeck var sentrale da United gikk i angrep.

Likevel fikk United kampen inn i akkurat det sporet Ferguson må ha ønsket på forhånd. Og etter en noe rufsete start, var Giggs drivkraften for United på venstrekanten gang etter gang. Da United tok ledelse hadde hjemmelaget kampen i sin hule hånd, men etter utvisningen av Nani ble det blytungt for de resterende 10 spillerne. Etter at Ronaldo sendte Real Madrid i føringen klarte United ikke å slå tilbake.

Powered by Labrador CMS