Nekter å trene med United? Eller er alt godkjent av klubben?

Drøye to dager før overgangsvinduet stenger venter belgieren fortsatt på en avklaring.

Publisert Sist oppdatert

To dager på rad nå så har Romelu Lukaku gjennomført sine treningsøkter i Belgia. Den belgiske journalisten Kristof Terreur skriver at Lukaku på den måten forsøker å presse United til å selge ham – mens Sky Sports melder at Lukaku og United er enige om at han kan trene i Belgia – frem til fremtiden hans er avklart.

Først borte mandag

En stor del av United-stallen hadde fri mandag, etter at de lørdag spilte 2-2 mot AC Milan i generalprøven før sesongen – og fulgte opp med en 4-0-seier mot et ungt Blackburn-lag i en treningskamp bak lukkede dører søndag.

Romelu Lukaku var ikke med på noen av kampene, og har ikke spilt for United i sommer.

I stedet har det vært en sommer hvor skade og venting har preget spissens hverdag.

EN ANNERLEDES MÅNED: Slik så det ut da Romelu Lukaku returnerte til Carrington 1. juli. En drøy måned etter har han ikke spilt et eneste minutt for United i sommer – samtidig som fremtiden hans fortsatt er uavklart.
EN ANNERLEDES MÅNED: Slik så det ut da Romelu Lukaku returnerte til Carrington 1. juli. En drøy måned etter har han ikke spilt et eneste minutt for United i sommer – samtidig som fremtiden hans fortsatt er uavklart.

Inter så lenge ut til å være det naturlige steget for ham, men har ikke kunnet innfri Uniteds krav.

Så kom Juventus på banen – med en mulig bytteavtale med Paulo Dybala – før United altså fikk nok av lønnskrav og agenthonorar og briefet mediene om at de trakk seg fra videre samtaler med spilleren.

Mens resten av United-troppen hadde fri mandag så trente Lukaku med Anderlechts juniorlag, mens han ventet for å se om Juventus og/eller Inter kommer på banen igjen med et bud som United faktisk er villig til å akseptere.

Det spesielle er at han også oppholdt seg i Belgia tirsdag – der han gjennomførte en ny treningsøkt med Anderlecht, skriver HLN ved journalist Kristof Terreur.

– Nekter å trene med United

Terreur er kjent som en respektert journalist, trolig den belgieren som følger de belgiske spillerne i Premier League tettest.

– Han nekter å trene med United. Han forsøker på denne måten å presse frem en overgang, skriver Terreur i saken.

– Han føler seg ikke lenger velkommen i Manchester. Derfor holder han seg i stedet unna. Mandag hadde de andre spillerne fri så da var det ikke så mye å si, men i dag var alle United-spillere ventet tilbake på treningsfeltet i Manchester.

– Det virker som om den eneste mulige løsningen er at Inter kommer tilbake på banen med et nytt bud.

United har foreløpig ikke villet kommentere saken.

Lukaku-leiren har heller ikke villet uttale seg.

Men Sky Sports meldte tirsdag ettermiddag at de satt på informasjon om at Lukaku og United er enige om at han kan få lov til å trene med belgierne frem til fremtiden er avklart.

Det er ganske vanlig at belgieren tar en tur til hjemlandet, og det er heller ikke uvanlig at han da forsøker å få en treningsøkt med Anderlecht. Han er for eksempel kjent for å gi av seg selv i kontakten med de unge Anderlecht-talentene.

Lukakus sommer ble imidlertid ikke bedre av han forrige uke la ut testresultater fra en løpstrening i United som egentlig ikke var for offentligheten. Ole Gunnar Solskjær og United måtte dermed ta en alvorsprat med ham hvor de også gjorde det klart at han måtte fjerne den tweeten.

Har nesten en måned på seg…

Spørsmålet er hva som skjer frem til overgangsvinduet stenger torsdag ettermiddag. Blir det en ny klubb for ham eller ender han opp med å bli i United – slik at Ole Gunnar Solskjær må finne plass til ham kommende sesong?

Inter – eller andre utenlandske klubber – har uansett god tid siden det internasjonale overgangsvinduet først stenger 2. september. Lukaku kan altså selges i nesten en måned til – hvis noen klarer å hoste opp de 80-85 millionene euroene som United krever for å la ham gå.

Powered by Labrador CMS