Uavgjort i skyggen av Maguire, Dybala og Pogba

United avsluttet treningskampene med seier på straffer mot AC Milan.

Det ble 2-2 i Uniteds generalprøve før sesongstart, i det som lett kan betegnes som en ikke altfor overbevisende prestasjon.

Det hjalp bittelitt at United vant på straffer, etter at alle Uniteds straffeskyttere gjorde jobben. Det ble også en fin avslutning på kampen for Daniel James i hjemlandet, siden han fikk sette den avgjørende straffen.

United har likevel mye å forbedre før ligastarten mot Chelsea søndag om en drøy uke.

Men mens United reiste til Cardiff og spilte generalprøven mot AC Milan, så er det egentlig noe helt annet som har tatt oppmerksomheten til United-fansen.

Spennende uke

Harry Maguire er på vei inn, etter at det ble enighet med Leicester. Midtstopperen skal ha vært på medisinsk test i Manchester lørdag, og en endelig offentliggjøring av overgangen er nok ikke altfor langt unna.

Juventus-stjernen Paulo Dybala kan også være på vei inn, men hva skjer med Paul Pogba? Lørdag var det flere journalister i fotball-Europa, deriblant Daily Mails United-journalist Chris Wheeler, som hadde sin byline på saker som antyder at Pogba ikke var skadet, og at hans fravær i Cardiff ikke handlet om et ryggproblem, men et ønske om å presse frem en overgang vekk fra United.

Ole Gunnar Solskjær sendte utpå åtte av de samme 11 som startet mot Kristiansund, men Marcos Rojo fikk sjansen i midtforsvaret sammen med Victor Lindelöf, mens Andreas Pereira og Juan Mata fikk sjansen på bekostning av Daniel James og Jesse Lingard.

Fra bra til dårlig

Det ga en bra start, men totalt sett en vanskelig 1. omgang for United mot Milan.

Andreas Pereira skjøt utenfor etter ni minutter, og tre minutter senere sendte Macus Rashford i vei et overraskende skudd som Milan-keeperen måtte slå ut. Det var et tegn på hva som skulle komme.

Etter 14 minutter utnyttet Nemanja Matic et stort bakrom, sendte en flott pasning gjennom til Rashford, som satte på turboen, skar inn, utfordret to mann og lurte begge med en skuddfinte før han plasserte ballen i bortre hjørne.

FLOTT SCORING: Marcus Rashford var trolig Uniteds beste spiller før pause mot Milan.

 

Rett og slett en nydelig scoring.

Men så stoppet det plutselig opp for United.

Milan, som først sesongstarter to uker etter United, holdt mye i ballen og United-spillerne ble løpende imellom og klarte sjelden å sette inn et vellykket press. I stedet var det faktisk italienerne som viste mest av det høye presset som har kjennetegnet United hittil i sesongen.

Etter 26 minutter fikk de uttelling.

Nemanja Matic gjorde en grov feil da han mistet ballen på egen halvdel, United havnet bakpå og Suso plasserte ballen pent i hjørnet forbi David de Gea.

Milan fortsatte med å styre spillet, og selv om det var langt mellom sjansene så var det de som var nærmest en pauseledelse. Suso var nær med et innlegg til Piatek, som De Gea måtte kaste seg for å stoppe. Like før pause falt også Victor Lindelöf, Piatek kom alene med United-keeperen, men De Gea presset ham bort fra målet før han fikk bokset bort forsøket på en avslutning.

Marcus Rashford kom bra fra det i 1. omgang, med mål og generelt posisivt spill og hard jobbing. Marcos Rojo gjorde også en solid jobb som stopper, og David de Gea var grei nok. Men ellers var det ikke det helt store.

HAVET I TRØBBEL: Nemanja Matic var ikke like heldig med alt han gjorde mot Milan.

Nytt selvmål

Det begynte heller ikke så bra etter pause.

Milan kunne gått opp til 2-1 fem minutter ettet hvilen, men spiss Piatek trodde han var offside da han egentlig var mutters alene med keeper og dermed valgte en svak og litt uinteressert avslutning.

United slet fortsatt med eget spill, og etter en time hadde italienerne snudd det. Et innlegg fra høyre ble headet videre, traff Lindelöf og lurte seg inn i mål.

Det var Uniteds tredje baklengsmål i sommer. To har kommet etter at det sist var borti en United-spiller.

Så begynte bytteballetten og da ble United bedre.

Det hjalp med Jesse Lingard sentralt, Daniel James på kanten, Fred på den sentrale midtbanen og Axel Tuanzebe i midtforsvaret – og etter flott spill satt også 2-2 20 minutter før slutt.

Anthony Martial spilte opp Lingard ute til venstre i feltet, han la ballen over på venstrebeinet og sendte en knallhard markkryper i hjørnet. En deilig scoring fra en spiller som fort kan ligge litt utsatt til hvis Paulo Dybala kommer.

FORNØYD: Jesse Lingard etter 2-2-målet – hans første scoring i sommer.

Begge lag jaget så seieren. Milan kunne fått den etter en feil av Ashley Young som ble ryddet opp i siste sekund. United sendte utpå unggutta Mason Greenwood og Angel Gomes, men uten at det fikk avgjørende innvirkning.

Dermed måtte det straffekonkurranse til for å skille lagene.

I den scoret Lingard, Young, Greenwood og Gomes, og da David de Gea reddet fra Daniel Maldini så kunne Daniel James avgjøre. Det gjorde han også – med en sikker straffe midt i målet.

Oppsummering

Det er liten grunn til å tro at Andreas Pereira eller Juan Mata styrket sine sjanser for en startplass mot Chelsea, i det som lenge var en vanskelig kamp for United.

Samtidig slet Nemanja Matic i perioder på midtbanen, og i den grad Paul Pogba faktisk er motivert for en sesong i United-drakta så bør United-fansen krysse fingrene for at han er skadefri og klar til seriestarten. Midtbane-prestasjonen var nemlig lenge ikke overbevisende i denne kampen, og en motivert og skadefri Pogba vil være viktig mot Chelsea.

Manchester United 2-2 (7-6 ess) AC Milan

Millennium Stadium, 65.892 tilskuere, International Champions Cup

MÅL: 1-0 Marcus Rashford (Nemanja Matic, 14), 1-1 Suso (26), 1-2 Selvmål (Lindelöf, 60), 2-2 Jesse Lingard (Anthony Martual 72)

United: David de Gea – Aaron Wan-Bissaka (Ashley Young 64), Victor Lindelöf, Marcos Rojo (Axel Tuanzebe 64), Luke Shaw – Nemanja Matic (Fred 64), Scott McTominay – Andreas Pereira (Daniel James 64), Juan Mata (Jesse Lingard 64), Marcus Rashford (Mason Greenwood 82) – Anthony Martial (Angel Gomes 82)
Ubenyttede reserver: Sergio Romero, Lee Grant, Diogo Dalot, Phil Jones, Chris Smalling, Tahith Chong

AC Milan: Gianluigi Donnarumma (Pepe Reina 64) – Davide Calabria, Mateo Musacchio, Alessio Romagnoli (Matteo Gabbia 78), Ricardo Rodriguez (Ivan Strinic 78) – Fabio Borini (Giacomo Bonaventura 78),, Lucas Biglia (Rade Krunic 64), Hakan Calhanoglu – Suso (Daniel Maldini 78) – Krzystof Piatek (Marco Brescianini, 78), Samu Castillejo (Andre Silva 64)
Ubenyttede reserver: Antonio Donnarumma, Andrea Conti, Antonio Mionic, Rafael Leao

Kjapp vurdering: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw, Matic, McTominay, Rashford og Martial startet også mot Kristiansund, men Milan-kampen blir en sjanse for spesielt Rojo, Andreas Pereira og Juan Mata til å vinne en plass på laget til serieåpningen mot Chelsea.

Mange vil nok mene det er overraskende at Rojo starter, men med Harry Maguire på vei inn så er nok hans sjanser mot Chelsea ganske små likevel. Lengst frem blir det spennende å se hvordan Pereira og Mata tar vare på sin sjanse og også hvem som blir 10er og hvem som blir kant – selv om Paulo Dybala altså også kan komme inn den siste uka og sånn sett da vil være en åpenbar mann for laget i 10er-rollen . Argentineren har imidlertid akkurat vært på ferie, så det er nok usikkert hvor raskt han er kampklar – selv om han skriver under for United.

David de Gea er også kaptein igjen – noe som tyder på at han sannsynligvis også får den rollen permanent.

Les også: Lørdagens store snakkis: – Virker som om Pogba prøver å presse frem en overgang