– Topp 4 er et realistisk mål

Robin van Persie har stor tro på Champions League-spill neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Slett ikke alt har gått på skinner i sesonginnledningen, verken for Manchester United eller for Van Persie selv. Likevel mener den nederlandske spissen at han nå ser konturene av et lag som igjen kommer til å sette frykt i enhver motstander.

Med spillere som Radamel Falcao og Ángel Di María på plass i Sir Matt Busby Way, har rødtrøyene skaffet seg både hurtighet, kraft og kreativitet i laget, egenskaper som mer eller mindre var helt fraværende i fjorårets utgave av Manchester United. Nå er det først og fremst bakover svikten har vært størst til nå i sesongen, men det kan i stor grad tilskrives stadige personellutskiftninger som følge av en unaturlig strøm av skader på klubbens forsvarsspillere.

– Dette er et prosjekt

Uansett tror Robin van Persie at Manchester United er på rett vei og at resultatene etterhvert vil spille på lag med spillerne.

United-spissen var tilstede under presentasjonen av klubbens nye globale samarbeidspartner på miljøteknologi,  Abengoa, og pratet der om livet under Louis van Gaal, om resultater, metoder og mål:

– Vi jobber sammen om et prosjekt, hvor vi løftes opp av kamper som den vi spilte mot QPR, da vi vant 4-0. Deretter fulgte det riktignok et tilbakeslag mot Leicester før vi igjen vant i helgen, under svært spesielle omstendigheter. Med seire som det sendes det ut signaler om at vi er i stand til å vinne selv under de vanskeligste forhold. Nå må vi bare fortsette på det sporet, sa Van Persie, og viste til hvordan laget fremsto i 2-1-seieren mot West Ham:

– Som lag spilte vi veldig bra i første omgang da vi var elleve mot elleve. Åtte minutter senere ble det ti mot elleve og alt endret seg. Men måten vi kjempet for hverandre var utrolig. Jo, det ble tidvis nervepirrende, men vi gikk i kjelleren, hentet krefter og holdt ut. Slikt gir selvtillit.

– Alle trekker i samme ende

Manchester United Training Session
PROSJEKTLEDER: Louis van Gaal.

Van Persie ga også et interessant innblikk i hvordan Louis van Gaal legger til rette for at spillerne skal ha sitt besyv med i «prosjektet».

– Det er krevende, men på en god måte, ettersom du er nødt til å være fokusert hver bidige dag, enten det gjelder på trening eller på møter.

– Han vil ha spillerne til å involvere seg. Alle blir bedt om å si sin mening, for det er det ledelsen liker. Det er litt som en nederlandsk greie. Alle involveres i prosjektet. For mange er dette noe helt nytt, men ikke for meg. Jeg vet hvordan han jobber.

– Selv finner jeg det veldig interessant og bra. Vi trekker tauet i samme retning. Vi har ett mål, og det er å vinne så mye som mulig. På grunnlag av det jeg ser på trening og ute på banen under kamper, forstår jeg at alt går i riktig retning. Vi forbedrer oss hver eneste dag.

– Minimum Topp 4

På spørsmål om hvor han ser United ende opp på tabellen i mai, svarte RvP at «vi må minst klare en Topp 4-plassering». – Det er en realistisk målsetting.  Vi, spillerne, er de vi er, vi ønsker alle sammen å vinne hver eneste kamp, hver eneste treningsøkt; ja, til og med når vi spiller bordtennis. Vi er vinnere. Vi er ikke her for å sette standarden lavt, men for å sette den så høyt som overhodet mulig.

– Vi har en strålende manager, en tilsvarende stab og fantastiske fans. Om vi legger alle disse komponentene sammen blir det ekstra tøft (å stå utenfor Champions League). Alt ligger til rette for at vi skal kunne konkurrere med de aller beste. Jeg tror vi skal klare det, og vi kommer til å klare det.

Powered by Labrador CMS