Real-spiller med Røde aner!

Real-forsvarer Sergio Ramos nærer dyp respekt for onsdagens motstander. Han avslører også sin far som en mann med sunne verdier.

Publisert Sist oppdatert

I et lengre intervju med The Observer prater 26-åringen om mangt og mye, deriblant om de forestående møtene med Manchester United.

Allerede onsdag vil Ramos stå ansikt til ansikt med Robin van Persie og Wayne Rooney, og det skinner tydelig igjennom at han følger godt med og nærer stor respekt for begge to.

Om Van Persie:

– Van Persie er i veldig, veldig form. Vi har ikke sett ham så god på mange år. Han er rask, han har et godt tilslag, og er i det hele tatt en konstant urokråke.

Om Rooney:

– Rooney er en annen spillertype. Han er sterk, hardarbeidende og liker en fysisk utfordring. For å være ærlig foretrekker jeg det selv. Jeg liker disse forsvarer-mot-angriper-duellene. Men Rooneys beveglighet gjør det vanskelig. Det er ikke alltid så lett å vite hvor langt ut man bør gå for å presse ham. Han faller gjerne dypere eller trekker ut på siden, og gjør det dermed vanskelig å vite om man bør følge ham eller ikke. Derfor blir kommunikasjonen med midtbanen veldig viktig. Faller han dypt, kommer vi til et punkt der midtstopperen ikke kan følge ham lenger. Da må ansvaret overlates til midtbanespillerne. Trekker man for langt ut, etterlater man seg jo bakrom.

– Men det er ikke bare de to, det gjelder hele laget. Chicharito spiller en halvtime og scorer to, tre mål hver gang. Og det er ingen tilfeldighet.

– Jeg var fornøyd med å trekke United. Når det gjelder verdigrunnlag og historie er de på mange måter Premier Leagues svar på Real i La Liga. Den filosofien de representerer, og de idealene de innprenter sine spillere; det ligner.

– Jeg vil mye heller møte dem enn en mindre klubb som har en overraskelse på lur. I tillegg liker jeg engelsk fotball.

Rød familehemmelighet

Under intervjuet kommer det frem at denne forkjærligheten for engelsk fotball er noe Ramos trolig har fra sin egen far.

– Min far pleide å se mye fotball. Da jeg var liten sa han ofte: – Kom her og se på dette. Følg med på den fyren …

Men hva var klubben hans? Ramos trekker på det før han svarer: – Manchester United!

– Min far var alltid svak for United, men familien min er Sevilla-fans – og nå – Real Madrid …

Her kan du lese hele intervjuet med Sergio Ramos

Powered by Labrador CMS