erikw

Dette har bare skjedd fire ganger tidligere denne sesongen

Publisert Sist oppdatert

Manchester United må som kjent vinne med to mål i San Sebastian for å vinne Europa League-gruppen.

Det har de rødkledde ikke til vane for å gjøre denne sesongen. På 17 forsøk står United med fire kamper, hvor de har vunnet med to mål eller mer. 

To av kampene er mot mindre imponerende motstander i form av Sheriff Tiraspol, mens Premier League-oppgjørene hvor United har klart å pynte på denne statistikken er mot Nord-London-lagene Arsenal og Tottenham.

Kampene United har vunnet med to mål eller mer denne sesongen:

  • Man Utd 3-1 Arsenal
  • Sheriff 0-2 Man Utd 
  • Man Utd 2-0 Tottenham
  • Man Utd 3-0 Sheriff
Manchester United v Sheriff Tiraspol: Group E - UEFA Europa League
MARCUS RASHFORD: Kunne glise etter å ha scoret to mål i 3-1-seieren mot Arsenal.

 

Selv om statistikken ikke nødvendigvis spiller på lag med United, er det fortsatt gode grunner til å være optimistiske før skjebnekampen. 

Nedadgående form og skadeproblemer

Real Sociedad har nemlig sluppet inn flest mål av lagene som ligger på øvre halvdel i La Liga, med sine 15 innslupne på de første 12 kampene.

I tillegg kommer spanjolene fra to tap mot Real Valladolid og sist mot Real Betis hvor de tapte 2-0 på hjemmebane.

Baskerne sliter også med store skadeproblemer og mangler potensielt hele syv av spillerne som spilte i seieren på Old Trafford i begynnelsen av september.

Ander Barrenetxea, Mikel Oyarzabal, Aihen Muñoz, Umar Sadiq, Momo Cho, Takefusa Kubo og David Silva alle var borte fra trening og mister trolig kampen mot United. 

Real Sociedad v Valencia CF - La Liga Santander
SKADEPROBLEMER: David Silva er en av mange spillere som sliter med skade.

Solid fundament og «fightervilje»

Samtidig som alt dette skjer i Spania, har også de røde djevlene gode ting på gang i Manchester og etter West Ham-kampen meldte britiske aviser at United burde ha større ambisjoner enn topp-4.

Og etter den siste månedens prestasjoner er det vanskelig å si seg uenig.

Kampene mot Omonoia og Chelsea vitner om at laget besitter vanvittige fighteregenskaper, som i begge kampene endte med at de rødkledde maktet å skaffe seg poeng langt ut i overtiden.

I tillegg snudde de kampen på Goodison Park til seier etter å ha kommet under tidlig.

United har den siste tiden visst seg å være svært solide bakover og på de siste seks kampene har United bare sluppet inn imponerende ett mål.

Det ser også ut til å løsne mer og mer for Marcus Rashford. Engelskmannen, som nylig scoret sitt 100. mål for klubben, står med tre mål på tre kamper i Europa League så langt og leter nok etter å ha addere på enda noen scoringer på den listen i oppgjøret mot Real Sociedad.

Chelsea FC v Manchester United - Premier League
CASEMIRO: Ble avgjørende i jakten på poeng mot Chelsea.

United spiller borte mot Real Sociedad torsdag kveld 18:45 skandinavisk tid. Les hva Ten Hag sa da han møtte pressen før onsdag kveld her. 

Powered by Labrador CMS