harry222

Våre vurderinger om laget mot Sociedad

Publisert Sist oppdatert

Her er det enkelt nok.

Vinner United med to mål eller mer så blir deg gruppeseier og en plass i 16. delsfinalene av Europa League i mars.

Hvis United ikke klarer det så blir det en plass i playoffen for en plass i 16-delsfinalene i februar, der toerne i Europa League skal ut mot 3. plassene i Champions League.

Erik ten Hag har aldri lagt skjul på at for ham er førsteplassen i gruppa viktig. Forvent derfor et United som går all inn med det de har så lenge det er en sjanse for tomålsseier.

Merk at avspark er allerede 18.45 torsdag.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Antony og Anthony Martial er ikke med til Spania, da de fortsetter sin opptrening etter skader på Carrington.

Jadon Sancho er ute med sykdom.

Raphaël Varane, Axel Tuanzebe og Brandon Williams er også ute med sine langtidsskader.

Victor Lindelöf er imidlertid frisk igjen etter at sykdom holdt ham ute mot West Ham, og Aaron Wan-Bissaka er tilbake i troppen som reiser til Spania.


David de Gea – Storspilte da det ble nødvendig mot West Ham, og har kun sluppet inn straffemålet mot Chelsea på mer enn ti timer med United-spill nå.

Diogo Dalot – Wan-Bissaka er altså med til Spania, noe som kan bety at Dalot muligens får en pause underveis i kampen hvis ting ligger til rette for det. Er imidlertid nå et udiskutabelt førstevalg på høyrebacken.

Manchester City v Manchester United - Premier League

Harry Maguire – Lindelöf var syk mot West Ham og heller ikke med på trening mandag. Så vet vi at svensken var tilbake igjen onsdag, men vi tror ikke at Ten Hag bytter ut Maguire når alternativet har slitt med sykdom så tett inn mot denne kampen.

Lisandro Martinez – Spiller alt. Alltid. Hvis skadefri. Fordi han er strålende!

Luke Shaw – Har brukt høsten på å vinne tilbake plassen, og alle kjenner også samspillet hans med Rashford på venstrekanten fra tidligere. Det er en kobling der, som også bare kan bli bedre.

Casemiro – Den nye «spielführeren», som har betydd så mye for både forsvarsspillet, overgangsspillet og angrepsspillet.

Christian Eriksen – Det var bittelitt tvil etter Tottenham-kampen på om Fred kunne utfordre om denne plassen, men i kampene etter så har det blitt klart at Ten Hag ser Eriksen som et førstevalg på midtbanen.

Anthony Elanga – Ingen stor kamp fra start mot West Ham sist, men har tross alt vært den som har vært nærmest av de yngste denne sesongen. Har faktisk ti kamper for United i 22/23, og vi tror at svensken er klart foran Garnacho i køen også til en kamp som denne, selv om mange supportere tørster etter å se mer av argentineren.

Bruno Fernandes – Utestengt mot Aston Villa søndag, så forvent 90 minutter og hele kampen for portugiseren her – med mindre kampen vinnes eller tapes tidlig slik at Ten Hag velger å eksperimentere med alternative løsninger også i Fernandes-rollen.

brunofferan

Marcus Rashford – United har nok vært best med Rashford på topp denne sesongen, men med skadesituasjonen så er det nok ikke stor diskusjon rundt dette valget. Å kjøre Elanga og Garnacho som kantspillere bak Rashford henger rett og slett ikke på greip når Ronaldo har startet to kamper på rad på spissplass.

Cristiano Ronaldo – Starter sannsynligvis sin tredje strake kamp etter at han ble straffet mot Chelsea. Med Antony, Martial og Sancho ute er det rett og slett ikke alternativer. Skal vi håpe at vi endelig får en Ronaldo-masterclass med avgjørende mål i Europa igjen, akkurat som forrige sesong?

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Sociedad er 12.00 torsdag


Alternativene

Alejandro Garnacho – En av de aller beste mot Sheriff forrige torsdag. Har dermed imponert i begge startene sine denne sesongen. Sånn sett så burde han kanskje vinne uttakskampen mot Elanga, men samtidig virker det som om Ten Hag er klar på at Garnacho må vise mer og da er det vanskelig å se for seg mer enn et eventuelt innhopp til en så viktig kamp borte i Europa.

Victor Lindelöf – Har, som skrevet, vært ute med sykdom og har i beste fall to treninger igjen med laget før denne. Kanskje bare én. Da er det vanskelig for oss å skrive ham inn på laget igjen, selv om vi er høyst usikre på hva vi ville gått for om han ikke hadde slitt med sykdom.

Real Sociedad

5. plassen i La Liga.

Et lag som hadde åtte strake seirer før det nå er blitt to tap på de siste tre. I helga tapte de også 2-0 hjemme mot Real Betis, akkurat det resultatet United jager torsdag kveld.

De sliter også med skader.

Mikel Oyarzabal, Umar Sadiq, Mohamed-Ali Cho, David Silva og Ander Martin er alle ute. Takefusa Kubo, Ander Barrenetxea og Aihen Munoz er også ute.

Det betyr at norske Alexander Sørloth skal bryne seg på blant annet Lisandro Martinez.

Mulig lag: Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Pacheco, Rico – Merino, Zubimendi, Guevara – Mendez – Sørloth, Fernandez

Powered by Labrador CMS