Nick

Mener dette var Uniteds beste prestasjon under ham – det er ikke Neville enig i

Publisert Sist oppdatert

Ralf Rangnick er naturligvis fornøyd etter at hans United-lag tok innersvingen på Tottenham og slo de liljehvite 3-2 etter hat trick av Cristiano Ronaldo på Old Trafford lørdag kveld.

Tyskeren mener til og med at seieren muligens er den beste kampen United har levert med ham som manager.

– Med tanke på kvaliteten på motstanderen, var nok dette vår beste prestasjon (hittil). Det var også nødvendig, ettersom vi trengte seieren. Nå gir det oss en «boost» før kampen på tirsdag, sier Rangnick og sikter til Champions League-returen mot Atlético Madrid.

(+) BØRSEN: Viste Brady hvem som er fotballens målkonge

Møter motstand hos Neville

Lørdagens seier betyr forhåpentligvis også at United har snudd den negative trenden laget har slitt med i det siste.

De rødkledde kom til Old Trafford med den svært vonde opplevelsen fra Manchester-derbyet friskt i minne, men klarte altså å snu tap til seier mot de liljehvite fra nord i hovedstaden.

– Vi viste reaksjonen vi trengte å vise etter den dårlige andreomgangen på Etihad. Jeg synes laget fortjente seieren etter måten de kom tilbake på etter to utlikninger, sier Rangnick etter kampen.

LES MER: Rangnick, Pogba og Conte roser Ronaldo

Samtidig er det ikke alt som er bare bra på Drømmenes Teater. Rangnick erkjenner at det ikke er bra nok å miste ledelsen to ganger.

Vigge
SKULLE TRYGGE LEDELSEN: Rangnick skulle sette inn Victor Lindelöf på 2-1. I stedet måtte han sette inn en ekstra spiss for å jakte atter et ledermål.

Det er nok tidligere United-back Gary Neville enig i. Sky Sports-eksperten er derimot ikke enig i Rangnicks uttalelser om at dette var en gjennomgående bra United-prestasjon.

– De er ikke veldig gode, det må sies. De har noen magiske øyeblikk og supporterne er i ekstase over å ha sett Cristiano Ronaldo – de har fått sett noe som er helt spesielt, begynner Neville.

– Men se på prestasjonen – hvis det er Spurs som scorer vinnermålet, kommer United-fansen til å gå hjem og si: «Hvor dårlige var vel ikke vi i dag?».

– Viktig at han viste at han fortsatt er i fysisk god nok form

På pressekonferansen etter kampen kommer United-treneren naturligvis ikke unna flere spørsmål om tremålsscorer og hat trick-helt Ronaldo, som ifølge Rangnick leverte «sin beste prestasjon under ham hittil» – ikke bare på grunn av målene, men også på grunn av helheten.

Den tyske treneren trekker spesielt frem Ronaldos innsats uten ballen, som Rangnick mener var mye bedre mot Spurs enn det den har vært tidligere med Rangnick som sjef.

– Det er en utfordring med en spiller som Ronaldo, men i dag viste han at han fortsatt har kvaliteten til å spille for Manchester United.

I dag viste han at han er fysisk kapabel til det, men vi må også innrømme at det ikke alltid har vært sånn de siste ukene og månedene. Derfor var det viktig at han viste nettopp det, at han fortsatt er i fysisk form til å levere på det nivået. Det er det vi trenger i de siste kampene.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
SLIK VI ER VANT MED Å SE HAM: Cristiano Ronaldo har blitt mer kjent for å score mål enn det han har blitt for sitt defensive arbeid. Nå er Ralf Rangnick fornøyd med begge.

For selv om Ronaldo nå er den mestscorende spilleren i United i løpet av Rangnicks tid i klubben, har det ikke bare vært fryd og gammen med portugiseren den siste tiden.

Seneste forrige helg dro en småskadet Ronaldo hjem til Portugal mens lagkameratene møtte Manchester City, noe som skal ha ført til forundring innad i United-garderoben.

Rangnick har tidligere uttalt at han ønsker at skadde spillere skal trene seg opp igjen på Carrington, men tyskeren tar det hele med et smil etter seieren over Spurs.

Vi vitset nettopp om det – kanskje gir det mening å sende ham til Portugal på ferie i tre dager, for deretter å ikke ha ham på trening i to nye dager, før han kommer tilbake på torsdag. Kanskje vi må gjøre det også i resten av sesongen.

Roser Fred

En annen spiller som kommer godt fra det i lørdagens seier, er brasilianske Fred.

Midtbanekrigeren får gode skussmål og mer enn godkjente karakterer på spillerbørsene rundt om, etter å ha bidratt med energi på midten hos United. Fred var også mannen som fint satte opp Ronaldo før 1-0-scoringen.

Etter kampen får Rangnick høre Freds uttalelser om at han selv ikke er blant de mest begavede spillerne. Tyskeren hever overrasket et øyenbryn, før han spør om det virkelig stemmer.

Han beskrev seg selv slik?

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
MED BÅDE FREMOVER OG BAKOVER: Fred har snakket ned egne tekniske egenskaper. Det virker ikke Ralf Rangnick å være helt enig i.

Rangnick sier at han er svært fornøyd med Freds bidrag, både i den defensive og den offensive delen av spillet.

Sammen med Scott McTominay er han antakelig den beste ballvinneren vi har. Han viser ved flere anledninger i dag at han også er god nok til å spille perfekte baller. Han ga assist til det første målet, sier Rangnick før han fastslår:

Dette var en av Freds beste prestasjoner siden jeg kom hit.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS