Ronaldo-ros fra alle kanter: – Uten ham hadde ikke dette vært noen god United-kveld

Cristiano Ronaldo får naturligvis unison hyllest etter sitt hat trick i den svært så viktige ligakampen mot Tottenham lørdag kveld.

United-trener Ralf Rangnick er selvfølgelig svært fornøyd med sin 37 år gamle toppspiss etter prestasjonen på Old Trafford, samtidig som tyskeren er opptatt av å rose også medspillerne.

– Prestasjonen hans i dag var i alle fall den beste i min tid her. Han var også god på trening på torsdag, og det var grunnen til at jeg valgte å bruke ham fra start selv om han hadde vært ute i en uke. Fantastisk prestasjon fra ham, men også fra de andre, sier Rangnick.

– Dette er hva han er kapabel til, men han kan bare gjøre det med et lag rundt seg.

Rangnick er også fornøyd med det Ronaldo leverte utenom de tre nettkjenningene.

– Det var ikke bare på grunn av de tre målene han scoret i dag – han var også del av laget da de hadde ballen og for min del var det hans beste prestasjon siden jeg kom. 

Conte: – Uten Ronaldo hadde ikke dette vært noen god United-kveld

Mens Rangnick gjør et poeng ut av at han er fornøyd med hele laget, og ikke bare Ronaldo, er det flere som ikke lar seg imponere av Uniteds lagprestasjon etter lørdagens oppgjør.

Spurs-trener Antonio Conte later til å være blant dem.

– Uten Cristiano Ronaldo hadde ikke dette vært noen god kveld for Manchester United, slår italieneren fast etter kampen, før han finner frem godordene om den portugisiske superveteranen:

– Vi snakker om en topp, topp spiller, og det er det ikke første gangen at han viser. Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er de to beste spillerne i verden fra sin æra. Når du spiller mot slike spillere, er de avgjørende. 

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
ROSER RONALDO: Antonio Conte mener Cristiano Ronaldo utgjorde forskjellen for United lørdag kveld.

Heller ikke Sky-ekspert og tidligere United-spiller Gary Neville er spesielt overbevist av Uniteds prestasjon som helhet. Han sier at United-fansen ville ha sittet igjen med inntrykk av en dårlig United-prestasjon uten Ronaldo.

Neville er også klar på at det ikke er slik at det er United som velger om portugiseren spiller for dem neste sesong – det er det hovedpersonen selv som bestemmer.

– Alle vet at det er en stor avgjørelse som venter ved slutten av sesongen – kommer han til å bli i Manchester United også neste sesong. Folk spør seg om United vil beholde ham, men det er ikke deres avgjørelse å ta. 

– Han har igjen ett år til på kontrakten – det handler om hvorvidt han ønsker å være der – om dette er prosjektet han tror på og nyter.

– Ingen som bør tvile på ham

Det vanker også rosende ord fra takknemlige lagkamerater etter lørdagens batalje.

Midtbanespiller Nemanja Matic er blant dem som hyller Ronaldo for den rollemodellen han er. Spissen har måttet tåle kritikk etter få mål den siste tiden, men Matic mener at man ikke kan sette spørsmålstegn ved tidenes mestscorende proffspiller.

– Hver dag viser han hvor proff han er. Han er et godt eksempel for de unge spillerne. De tingene han har opplevd, har han gjort seg fortjent til. Etter flere enn 800 mål, er det ingen som bør tvile på ham. 

– Han har hatt 20 år på toppnivå og han har vært den beste spilleren i omtrent like lenge. Det er det ingen som har gjort før i fotballhistorien.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
KAN TAKKE LEDERSTJERNEN: Nemanja Matic var del av et United-lag som i det store og det hele ikke leverte noen særlig overbevisende forestilling mot Spurs.

Også Matic sin midtbanekollega, Paul Pogba, er klar på at Ronaldo fortsett er å regne med.

– Alle kjenner Cristiano, så det er egentlig ikke noe poeng å snakke om ham. Det er det han gjør. Han spilte ikke forrige kamp, og går rett inn på laget og scorer tre mål, sier Pogba til Sky Sports.

FACEBOOK