Vinn eller forsvinn på Old Trafford

PREVIEW: United har satt seg selv i en vanskelig situasjon, men seier mot Chelsea til søndag vil blåse liv igjen i drømmen om Champions League neste sesong.

Manchester United vs Chelsea
Stadion: Old Trafford.
Avspark: Kl. 17.30 (skandinavisk tid), søndag 28. april.
Dommer: Martin Atkinson (mer info lenger ned i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (Norge), Viasat Sport Premium (Sverige), TV3 Max (Danmark).


Bak Manchester City og Liverpool er det fortsatt fire lag som er med i kampen om de to siste plassene som sikrer spill i Europas gjeveste klubbturnering.

Tottenham ligger best an til å kapre an av de to resterende plassene før serieavslutningen med sine 70 poeng (+29 i målforskjell). Chelsea følger etter med 67 poeng (+21), mens Arsenal er nummer fem med 66 poeng (+23). United er to poeng bak der igjen med 64 poeng (+13).

MÅ VINNE: Ole Gunnar Solskjær er avhengig av tre poeng mot Chelsea for å i det hele tatt ha et håp om topp fire.

Tottenham kunne så godt som sikre topp fire med seier hjemme mot West Ham i tidligkampen lørdag, men røk på sitt første tap på sin nye stadion (0-1). Det betyr at alt er helt åpent, og det kan tette seg enda mer til etter søndagens kamper.

United har vunnet de to siste hjemmekampene mot Chelsea i Premier League, Solskjærs United slo også morgendagens motstander 2-0 på Stamford Bridge i februar.

Manchester United

Det var relativt lite skadeoppdateringer på den åpne delen av pressekonferansen fredag ettermiddag, men noen hint fikk vi.

Ander Herrera har ikke spilt en kamp siden han måtte ut med skade i 2-1-seieren mot Watford for en drøy måned siden. På pressekonferansen antydet Ole Gunnar Solskjær at vi muligens kunne få se spanjolen i aksjon til søndag.

– Jeg kan ikke garantere noe siden det fortsatt er to dager til kamp, men han har trent, han har vært entusiastisk og jeg tror han er klar til å bidra søndag, sa Solskjær.

I tillegg ga han en oppdatering på Scott McTominay, som gikk glipp av Manchester-derbyet. Han kom seg ikke gjennom en sen fitness-test mot City, og en ny test som ble gjennomført fredag skulle avgjøre om han ble klar til Chelsea-kampen.

TILBAKE?: Scott McTominay misset onsdagens derby mot City. Søndag kan han være tilbake i startoppstillingen igjen i den viktige kampen mot Chelsea.

Ellers var det ikke noen nye oppdateringer på Phil Jones, som måtte gå av banen med skade mot Everton. Eric Bailly skal etter rapportene være spilleklar, men det ville overraske veldig om han blir involvert søndag.

Samtlige av disse – Herrera, McTominay, Bailly og Jones – var uansett med i den preliminære troppen som lørdag kveld sjekket inn på spillerhotellet.

Det var derimot ikke Antonio Valencia.

Ellers blir det spennende å se hvem Solskjær velger fra start. Både Romelu Lukaku, Anthony Martial og Alexis Sanchez kom inn fra benken mot City, men i en kamp United nærmest er nødt til å vinne, er det ikke usannsynlig at minst én av de kommer inn fra start.

Chelsea

Bortelaget, Chelsea, har vært veldig ujevne i prestasjonene sine denne sesongen, etter en god start. Lenge så de ut til å falle ut av diskusjonen om topp fire, men tre seire på rad mot Cardiff, Brighton og West Ham gjorde at de igjen var inne.

Etter det har det derimot blitt tap borte mot Liverpool og uavgjort hjemme mot Burnley. Likevel har Chelsea alt i egne hender, og med seier i de tre siste kampene vil de være sikret en plass i topp fire.

Når det gjelder skadesituasjonen til de blå, ligger den største spenningen i om N’Golo Kante rekker kampen. Den viktige franskmannen måtte ut til pause mot Burnley etter det som skal ha vært en smell i ribbeina. Sarri sa følgende om Kante på pressekonferansen:

– Vi prøver å få han klar, men jeg er usikker.

Ellers ble det bekreftet at Callum Hudson-Odoi er ute i minst tre måneder, mens Antonio Rudiger ventes å være tilbake fra skade.

USIKKER: N’Golo Kante er usikker til kampen mot Marcus Rashford og Manchester United.

Dommeren

Det er rutinerte Martin Atkinson som har fått ansvaret for å dømme kampen på Old Trafford.

Han har dømt United tre ganger denne sesongen. 1-3-tapet mot Liverpool i José Mourinhos siste kamp, 3-1-seieren borte mot Crystal Palace, samt FA-cuptapet mot Wolverhampton. Wolves-kampen er forøvrig den kampen Atkinson har delt ut flest gule kort denne sesongen. Totalt ble det delt ut åtte gule, hvorav fem av de gikk til United.

Totalt har Atkinson delt ut 103 gule og kun to røde kort på de 32 kampene han har dømt denne sesongen.

TRE GANGER: Martin Atkinson har dømt United tre ganger denne sesongen. Her fra sist gang, i 2-1 tapet mot Wolverhampton.

LES OGSÅ: