United jakter 62 år gammel milepæl

Chelsea var lenge et aldri så lite spøkelse for United. De siste par årene har derimot trenden begynt å snu.

Søndag venter Chelsea i det som blir en direkte avgjørende batalje i kampen om topp fire.

En kamp United er nødt til å vinne for å ha en sjanse til å komme seg inn i Champions League neste sesong. Hvis de fortsetter trenden som har vært de siste par sesongene, skal det være gode sjanser for nettopp det.

Mourinho brøt rekken

For etter at United lenge slet voldsomt med å slå Chelsea, og egentlig hadde et aldri så lite Chelsea-kompleks, har de nemlig vunnet de to siste hjemmekampene mot de blå fra London.

Før det hadde faktisk ikke United slått Chelsea i en obligatorisk kamp siden 2012(!). De tolv kampene i perioden mellom der endte med sju Chelsea-seire og fem uavgjorte kamper. 

På hjemmebane gikk vi fem kamper på rad uten seier mot de blå.

José Mourinho fikk slutt på det ved å vinne begge hjemmekampene mot gamlelaget, og mange vil nok spesielt huske 2-0-seieren i hans første sesong, som kanskje var Uniteds aller beste kamp under portugiseren.

Mourinho slo også gamleklubben 2-1 på Old Trafford i fjorårssesongen, etter scoringer av Lukaku og Lingard.

Det betyr at hvis Solskjær gjør det samme på søndag søndag, vil United klare noe de ikke har klart siden The Busby Babes gjorde det fra 1955-1957: å vinne tre strake ligakamper mot Chelsea på hjemmebane.

Ole Gunnar Solskjær har allerede møtt Maurizio Sarri og Chelsea som United-manager én gang. Det endte med 2-0 seier og avansement til kvartfinalen i FA-cupen.

Tallene er altså, for en gang skyld, kanskje på United sin side i en kamp mot Chelsea. Under Solskjær har vi slått dem på bortebane igjen, mens José Mourinho fikk slutt på problemene på Old Trafford.