Lukaku er tilbake i troppen mot Bournemouth

Nå skal 2018 forhåpentligvis avsluttes med stil.

Manchester United v Bournemouth

Stadion: Old Trafford
Avspark: Kl. 17.30 (skandinavisk tid), søndag 30. desember
Dommer: Lee Mason (mer informasjon nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (Norge), Viasat Sport Premium (Sverige), TV3+ (Danmark).

Dette vil kanskje ikke vare evig, men United har i alle fall en alle tiders mulighet til å gi Ole Gunnar Solskjær en drømmestart som United-manager.

Etter seiere mot Cardiff og Huddersfield, er det nå Bournemouth som venter på den andre banehalvdelen i Solskjærs tredje kamp, der United skal prøve å få den tredje trepoengeren på tre forsøk.

Det ville vært en finfin avslutning på 2018.

Er Bournemouth-eksperten tilbake?

Romelu Lukaku har manglet i Ole Gunnar Solskjærs to første kamper, men kan være tilbake på laget mot Bournemouth.

Kanskje kan det være en fordel.

Bournemouth har nemlig blitt en av Lukakus favorittmotstandere.

Etter at han på sine tre første kamper mot Bournemouth scoret «bare» ett mål, så har han på sine siste tre kamper mot Cherries scoret hele seks mål, i snitt to mål per kamp.

Mye av grunnen til at denne statistikken ser såpass spektakulær ut, kom i hans siste kamp mot Bournemouth som Everton-spiller. Da scoret nemlig Lukaku hele fire mål, etter at han satte inn det første allerede i kampens første minutt.

Som United-spiller har han møtt Bournemouth ved to anledninger. I den første kampen ble han matchvinner med en god heading på Old Trafford, mens han i den andre ga United pusterom på Dean Court med sin 2-0-scoring.

Lukaku første mål mot Bournemouth:

Fire mål i én kamp:

 

Matchvinnerscoringen på Old Trafford:

Dobler ledelsen på Dean Court: 

Takk til TV 2 for videoklippene.

Manchester United

Som nevnt over kan Romelu Lukaku være tilbake, og det samme kan for eksempel Alexis Sánchez og Anthony Martial potensielt være.

Chris Smalling er ute til midten av januar, mens Marcos Rojo og Scott McTominay neppe er tilbake til Bournemouth-kampen. Det er litt uklart når eksakt kaptein Antonio Valencia vil være 100% spilleklar.

Når det gjelder spillere som er tilgjengelige: Det vil ikke overraske om Ashley Young er tilbake i startelleveren til dette oppgjøret, og Ander Herrera er nok også et ganske sannsynlig navn i Solskjærs ellever.

Paul Pogba er nok uansett med – og her kan medlemmer lese om at han er på vei mot sin mest produktive sesong.

TILBAKE? Alexis Sánchez.

Her er troppen som er observert av lokalavisens fotografer: 

De Gea, Romero, Grant, Shaw, Lindelöf, Darmian, Young, Bailly, Matic Pogba, Jones, Mata, Lingard, Rashford, Herrera, Fellaini, Pereira, Martial, Lukaku.

Bournemouth

5-1-1 er statistikken mellom lagene etter Bournemouths opprykk, der uavgjortresultatet kom på Old Trafford.

– Det blir en tøff kamp og vi må heve oss til utfordringen som venter. United har hatt to solide resultater og to veldig gode kamper, men vi gleder oss alltid til å dra til Old Trafford og vi ser frem til en god kamp, sa Howe på sin pressekonferanse fredag formiddag.

Sist lagene møtte hverandre, så avgjorde Marcus Rashford til Uniteds fordel på overtid. Det ble starten på en dårlig rekke: Bournemouth har tapt sju av de siste ni ligakampene. Bournemouth ligger fortsatt langt, langt fra å være i noen nedrykksstrid, og er ikke mer enn seks poeng bak United.

Adam Smith, Lewis Cook, Dan Gosling og kaptein Simon Francis er alle ute med skader. Les mer om det her.

Dommeren

Lee Mason dømmer United-Bournemouth.

Med seg på linjene har han Marc Perry og Adrian Holmes, mens Mike Dean er fjerdedommer. 

Forhåpentligvis går det bedre enn forrige gang Mason dømte oss – 0-0-kampen mot Crystal Palace er nemlig den eneste United-kampen han har dømt denne sesongen.

Han har dømt Bournemouth tre ganger: 0-2-tapet borte mot Chelsea, 0-4-hjemmetapet mot Liverpool og 2-1-hjemmeseieren mot Norwich i ligacupen.

Mason har dømt 17 kamper hittil denne sesongen, og han har delt ut 48 gule kort (2,82 per kamp) på de kampene, mens han har delt ut bare ett rødt kort.