Ny kamp, nok en rekord?

PREVIEW: Tirsdag kveld får United besøk av Burnley.

Manchester United v Burnley

Stadion: Old Trafford.
Avspark: Kl. 21.00 (skandinavisk tid), tirsdag 29. januar.
Dommer: Jon Moss (mer informasjon nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: Sendes ikke direkte i Skandinavia – mer info her om hvorfor kampen ikke sendes på TV i Norge. Oversikt over hvem som sender kampen internasjonalt kan en se her.

Ole Gunnar Solskjærs åttende kamp endte også med seier, og en begynner jo å lure litt på hvor dette skal ende.

Det var attpåtil mot Arsenal på bortebane, så nå har Solskjær vunnet borte mot både Arsenal og Tottenham – det er like mange borteseiere som José Mourinho klarte mot topp seks-motstand på sine 14 forsøk.

LES OGSÅ: Slik har United endret spillestil under Solskjær

Nå venter en motstander som i utgangspunktet er ventet å være vesentlig svakere, nemlig Burnley. Forhåpentligvis betyr ikke det at Solskjærs United tar lett på den motstanden.

Med seier mot Burnley, vil Solskjær være helt unik i Premier League-sammenheng som den første manageren som vinner sine første sju Premier League-kamper i en klubb.

Foreløpig er Solskjær sammen med Pep Guardiola og Carlo Ancelotti på seks seiere.

Manchester United

Hvem skal få sjansen denne gangen?

Ole Gunnar Solskjær har et solid luksusproblem. Lingard, Sánchez og Lukaku leverte nemlig alle målpoeng mot Arsenal, og Martial kom inn og scoret fra benken.

I tillegg skal selvsagt sannsynligvis Rashford inn igjen fra start i denne kampen. Mata er nok også lysten på en start igjen snart, selv om han kanskje er litt lenger bak i køen.

Uansett blir det et knalltøft laguttak.

Paul Pogba er selvskreven på laget, og Matic og Herrera er også klare førstevalg på midtbanen. Kanskje kan det likevel være duket for en endring på den sentrale midtbanen her? Det er kanskje enklere å gjøre en slik endring mot Burnley enn til helgas kamp mot Leicester, og en spiller som Fred er nok svært lysten på spilletid.

Også i forsvaret er det noen usikkerhetsmomenter. Victor Lindelöf bør være selvskreven på laget, men hvem skal spille ved siden av? Jones har for det meste vært hans makker, mens Bailly la inn en bedre søknad mot Arsenal enn forrige gang han spilte. I tillegg er Chris Smalling tilbake i trening. På backene fremstår Young og Shaw som førstevalg, men samtidig er det heller ikke helt utenkelig at en av dem får hvile.

At David de Gea får stå i mål, er vi derimot sikre på.

Burnley

Manager Sean Dyche hadde følgende å si om Ole Gunnar Solskjærs inntog i Manchester United:

– Fra utsiden ser det ut til at han har prøvd å løse det litt opp og gi [spillerne] mer frihet.

– Det ser ut til at spillerne har fått litt mer energi tilbake. Jeg mener det er en ferdighet i seg selv. Jeg tror kanskje det er det han har gjort – han har bare gitt en annen følelse til gruppa på sin måte.

– Jeg synes de har respondert, og de leverer gode kamper. Det ser ut til at det er litt mer gnist i spillergruppa, mener Dyche.

BURNLEY-SJEF: Sean Dyche.

Dyche har i mange år gjort en god jobb med Burnley, men Lancashire-laget har slitt mer denne sesongen enn i den strålende fjorårssesongen. Likevel er det ingen tvil om at de har hevet seg – kraftig. Se bare her:

Kamp 1-19: 12 poeng
Kamp 20-23: 10 poeng.

Med tre seiere og én uavgjort på de siste fire, er det liten tvil om at det er et formsterkt Burnley som kommer til Old Trafford – selv om det må sies at City vant 5-0 mot dem i FA-cupen i helga.

Vi advarer uansett: tirsdager er den eneste ukedagen Sean Dyche aldri har tapt en Premier League-kamp på! På fem kamper har det blitt tre seiere og to uavgjort. Når det er sagt, sånn om noen i det hele tatt tror at dette skulle ha en betydning, så er United Premier Leagues beste tirsdagslag med seier i 62,5% av kampene.

Johann Berg Gudmundsson og ex-red-duoen Phil Bardsley og Robbie Brady er usikre til oppgjøret. I tillegg er Matthew Lowton sannsynligvis ute, mens Aaron Lennon garantert mangler.

USIKKER TIL KAMPEN: Phil Bardsley, her fra august i en hyggelig samtale om sommerferien med Marcus Rashford.

Dommeren

Jon Moss har fått ansvaret for tirsdagens kamp mot Burnley.

Han har med seg Marc Perry og Harry Lennard utstyrt med hvert sitt flagg på hver sin linje, mens Martin Atkinson er oppgjørets fjerdedommer.

United har vunnet alle tre kampene Jon Moss har dømt denne sesongen. Den første av dem var den omvendte kampen mot Burnley, da han blant annet ga Marcus Rashford både straffespark og rødt kort i løpet av oppgjøret!

Han dømte også 2-1-seieren mot Everton, og 3-1-seieren mot Huddersfield i romjula.

Forutenom tapet mot United, dømte Moss også Burnleys bortekamp mot City (det endte med 0-5-tap).