Derfor vises ikke United-kampen i Norge

TV2 får ikke velge selv i midtuka.

Uniteds kamp mot Burnley tirsdag kveld vises ikke på TV2 Sport Premium, og mange United-fans er selvsagt frustrerte over dette.

TV2 selv kunne nok også kanskje selv tenkt seg å vise kampen.

Det har de dessverre ikke lov til.

Grunnen er som følger.

TV2s avtale med Premier League gir dem rett til selv å velge ut en kamp hver lørdag klokka 16.

Der har altså kanalen full råderett.

Når det gjelder disse midtukekampene, som United-Burnley er, er imidlertid saken en helt annen.

Før 2013/14-sesongen ble det bestemt at rettighetshaverne i Europa, blant annet TV2, må følge samme skjema som TV-kampene i England. Det er heller ikke lov til å sende mer enn én kamp av gangen.

Tirsdag har engelskmennene valgt Newcastle – Manchester City som TV-kamp, og dermed må TV2 og andre europeiske rettighetshavere også sende den kampen.

De har ikke noen valg.

Da United møtte Huddersfield hjemme til Ole Gunnar Solskjærs hjemmedebut andre juledag, så godtok Premier League at det var en ekstraordinær situasjon slik at TV2 fikk sende kampen – mot at de ofret tippekampen lørdag klokka 16 en gang senere i sesongen.

Det er mange som har hevdet at TV2 eller Premier League ga etter for press den gangen, men det stemmer egentlig ikke. Det ble tatt en saklig beslutning rundt det som var en ekstraordinær hendelse.

Men selv om United-fans kan mene at alle United-kamper er ekstraordinære, spesielt med Solskjær som manager, så vurderes det ikke slik i England.

Derfor blir ikke tirsdagens kamp mot Burnley sendt på TV i England, Sverige eller Norge, for å nevne noen land.

Supporterklubben beklager selvsagt dette, og understreker at TV2 godt vet hvor mange av oss som er frustrerte over dette. Vi er jevnlig i kontakt med de ansvarlige TV2 om dette – da vi selv kjenner på kroppen hvor frustrerende dette kan være.

PS. United – Burnley vises i opptak på TV2 Sport Premium 2 klokka 23.05.