Fem forsøk, aldri seier mot Mourinho

Unai Emery og Arsenal er fortsatt optimistiske før avspark på Old Trafford.

Manchester United v Arsenal

Stadion: Old Trafford
Avspark: Kl. 21.00 (skandinavisk tid), onsdag 5. desember
Dommer: Andre Marriner.
Her kan du se kampen på TV: TV2 Sport Premium (Norge), TV3 Max (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Det er ikke til å komme unna at stemningen rundt Manchester United i beste fall er laber i disse dager.

Få har latt seg overbevise av poengfangsten i Premier League, og vi er i skrivende stund plassert godt utenfor det gode selskap i topp fire-klubben. 

Seier mot Arsenal onsdag kveld vil i så fall være et godt sted å starte.

Manchester United

Vi kommer rett fra en skuffende kamp på sørkysten.

Det er jo gi og for seg imponerende nok at vi slår tilbake to ganger, men det er langt fra nok. Spesielt ikke når det siste – og avgjørende målet uteblir.

Det hjalp heller ikke for mange supportere at det var Southampton som valgte å skille lag med treneren sin etter akkurat denne kampen.

SKUFFENDE: Det ble kun ett poeng for Paul Pogba og resten av Manchester United mot Southampton.

Uansett, United er på jakt etter poeng. Arsenal er laget som i skrivende stund har kontroll på fjerdeplassen i Premier League, en plass Mourinho tidligere har sagt at United vil klare å nå.

– Sist uke, i forbindelse med Crystal Palace-kampen, sa jeg at mitt håp og mitt mål var å være på topp fire i slutten av desember. Målet har endret seg til å bli «la oss prøve å tette avstanden så mye vi kan», og å prøve å være så nære som mulig i slutten av desember, var derimot beskjeden vi fikk servert fra Mourinho på tirsdagens pressekonferanse. 

LES OGSÅ: Özil er usikker mot United 

– Vi trenger langt fra et mirakel, vi trenger bare å ikke være så uheldige med problemer som vi har. Vi trenger noen spillere til å prestere bedre enn de gjør, og vi trenger at laget presterer bedre enn vi gjør. Men langt fra et mirakel, ikke i det hele tatt.

Absolutt alt Mourinho hadde på hjertet kan leses her. 

Når det gjelder skader og karantener, er det et dystert kapittel i seg selv.

José Mourinho ville ikke uttale seg om skadesituasjonen til MUTV på tirsdag, men en liten opptelling forteller oss at Mourinho kan være foruten hele ni (!!) spillere mot Arsenal.

Det kan dere lese mer om i denne saken. 

STOPPERKRISE: Eric Bailly er tvilsom mot Arsenal – og han er dessverre ikke alene.

Kanskje kommer det mer informasjon nærmere avspark, men vi tar for oss de vi med sikkerhet kan si ikke figurerer mot Arsenal: 

  • Victor Lindelöf (skadet, på opptrening i Dubai)
  • Alexis Sánchez (langtidsskadet)
  • Ashley Young (karantene, fem gule kort)

Arsenal

– For oss så er dette en veldig spennende kamp. Kampforberedelsene er også bedre for oss nå, vi føler oss motiverte. Det gir meg troen før kampen mot United. Vi er sterkere nå – og vi ønsker å vise det på onsdag.

Sitatet over tilhører Unai Emery, treneren som for alvor har fått Arsenal til å fremstå som et lag som ønsker å kjempe i toppen igjen.

Utgangspunktene til de to lagene som møtes på Old Trafford på onsdag kunne heller ikke vært stort mer forskjellige.

USIKKER: Mesut Özil sliter med vond rygg, og kan miste onsdagens storkamp.

Arsenal har faktisk ikke tapt en fotballkamp siden august, og det var mot Chelsea.

Michael Carrick: – Trodde avtalen med Wenger var i boks 

Siden da står London-laget med 15 seiere i alle turneringer, og fire poengdelinger. Senest viste de at de mener alvor denne sesongen, med en overbevisende 4-2-seier mot byrival Tottenham. 

Det er ofte en utfordring å trekke frem enkeltindivider i et velfungerende kollektiv, men det er vanskelig å komme forbi Pierre-Emerick Aubameyang denne sesongen. Gaboneren hadde ikke den mest imponerende debutsesongen under Wenger, men er nå toppscorer i Premier League med ti nettkjenninger så langt.

Mest bemerkelsesverdig er det kanskje at spissens ti mål, har kommet på de ti siste skuddene han har truffet på mål.

POPULÆR: Unai Emery var mannen som erstattet Arsene Wenger i Arsenal – og så langt har den tidligere PSG-sjefen vist seg oppgaven verdig.

Men også i London sliter de med skadeproblemer.

X-red Danny Welbeck, Konstantinos Mavropanos og  Granit Xhaka mister kampen med skader og karantene, og det er høyst usikkert om Nacho Monreal og Mezut Özil rekker avspark på onsdag. 

LES OGSÅ: (+) Med seier på onsdag kan United bryte forbannelse 

José Mourinho og Unai Emery er heller ikke som fremmede å regne. De to har møttes fem ganger tidligere, samtlige oppgjør i La Liga – der Emery trente Sevilla før han tok jobben i PSG.

Duellen, som har strukket seg over fem oppgjør, har så langt endt med fire seiere til Mourinho, og én poengdeling.

Fortsetter den gode rekken også i Premier League?