– Özil kan gå glipp av United-kampen

Unai Emery har snakket med pressen før laget hans kommer på besøk til Old Trafford på onsdag.

Nå kommer kampene som perler på snor, og det er kanskje akkurat det United og Mourinho trenger for å få båten på rett kjøl.

Der United ikke klarte å overbevise mot Southampton i helgen, har Arsenal-spillerne antageligvis hatt en brillefin start på uken etter seieren mot Tottenham i byderbyet.

Mourinho med godt tak på Emery

De to lagenes vidt forskjellige utgangspunkt er dog ikke nok til å overbevise Unai Emery om at laget hans er favoritter frem mot avspark på onsdag.

– Det er en ny kamp, en ny type utfordring for oss. Det er på bortebane, og vi har litt å jobbe med når det kommer til akkurat det mentale aspektet.

José Mourinho har faktisk et ekstremt godt tak på Arsenal.

Og på Unai Emery. Fem ganger har han møtt spanjolen. Fire ganger har han vunnet, én gang har det endt uavgjort.

Dessuten må vi tilbake til 2006 for å finne forrige gang Arsenal vant en Premier League-kamp på Old Trafford.

LES MER: (+) Fem ting å se frem til 

UROVEKKENDEPierre-Emerick Aubameyang og resten av Arsenal-mannskapet feide bynabo Tottenham av banen på søndag.

– Özil sliter med ryggsmerter

– Vi er nødt til å bli mer stabile når vi spiller på bortebane, og jeg tror vi kan se tendensene til dette allerede nå. Men dette er som sagt en ny utfordring for oss, for det er Manchester United som venter – og det er en større utfordring enn mange andre kamper.

Arsenal okkuperer i dag fjerdeplassen i Premier League, tabellposisjonen Mourinho selv har uttalt at vi skal være i nærheten av rundt årsskiftet. I skrivende stund er det åtte poeng opp til London-laget, og dermed kan onsdagens kveldskamp ha avgjørende effekt på Uniteds sesong videre. 

– For oss så er dette en veldig spennende kamp. Kampforberedelsene er også bedre for oss nå, vi føler oss motiverte. Det gir meg troen før kampen mot United. Vi er sterkere nå – og vi ønsker å vise det på onsdag.

SKADET: Den tyske midtbaneeleganten står i fare for å se onsdagens oppgjør fra sofaen hjemme.

Mesut Özil har slitt med skader denne sesongen, men er fortsatt den spilleren i Arsenal-laget som har skapt flest målsjanser for sitt lag. Emery kunne ikke garantere at midtbanespilleren blir klar i tide til avspark onsdag kveld. 

– Han har slitt med ryggsmerter i en uke nå, han kunne hverken spille i Europaligaen på torsdag eller mot Tottenham på søndag. Slik det er nå, så er han usikker mot United. Han trente alene i dag (mandag), men vi må bare vente å se.

Arsenal har for øvrig også skader på Danny Welbeck, Nacho Monreal og Konstantinos Mavropanos, i tillegg til at Granit Xhaka mister kampen med karantene.