– Tror ikke at vi trenger et mirakel, ikke i det hele tatt

José Mourinho mente at sitatene om at United trenger et mirakel ikke reflekterer hans syn på saken. Her er alt han sa på den åpne delen av pressekonferansen.

Tirsdag formiddag holdt José Mourinho pressekonferanse på Carrington, i forkant av oppgjøret mot Arsenal.

Det første spørsmålet Mourinho fikk, var om sitatene om at det å klare en fjerdeplass nærmest vil være et mirakel.

– Jeg vet ikke om jeg sa det eller ikke, men de ordene er ikke hva jeg føler i det hele tatt. Jeg tror vi er noe sånt som åtte eller ni poeng fra fjerdeplass [det er åtte poeng, journ.anm.], og jeg tror ikke at vi trenger et mirakel i det hele tatt. Jeg tror vi trenger en god resultatrekke, vi må ikke kaste bort poeng der vi ikke bør gjøre det.

– Sist uke, i forbindelse med Crystal Palace-kampen, sa jeg at mitt håp og mitt mål var å være på topp fire i slutten av desember. Målet har endret seg til å bli «la oss prøve å tette avstanden så mye vi kan», og å prøve å være så nære som mulig i slutten av desember.

– Vi trenger langt fra et mirakel, vi trenger bare å ikke være så uheldige med problemer som vi har. Vi trenger noen spillere til å prestere bedre enn de gjør, og vi trenger at laget presterer bedre enn vi gjør. Men langt fra et mirakel, ikke i det hele tatt.

– Tror ikke Everton havner fremfor United

BBCs Simon Stone spurte videre hva Mourinho vil si til folk som sier at Manchester United uansett aldri bør være på sjuendeplass.

– Jeg tror … Manchester United på sjuendeplass … jeg kan være enig i det. Til tross for at investeringen Everton har gjort, var fenomenal, og det naturligvis var mye forbedring i det laget fra sist sesong til denne sesongen, men jeg tror ikke Everton kommer til å være fremfor United ved enden av sesongen.

– Jeg tror egentlig at alle vet at det er seks lag som skal havne på de seks første plassene. Alle vet at det nå er to av disse lagene som havner utenfor topp fire, for eksempel var det i fjor Arsenal og Chelsea som havnet utenfor topp fire, og denne sesongen er det også to lag som kommer til å havne utenfor topp fire. Hva er det beste av disse seks lagene? Hvilket lag har høyest potensial av de seks? Hva er laget med minst potensial? Hva slags lag presterer bedre, og hva slags lag presterer mindre bra? Dette vil være spørsmålene som blir stilt. Jeg tror de seks lagene kommer til å være de seks lagene som har et ansvar om å havne på topp seks.

TOPP SEKS: Ingen blir overrasket om både City og United klarer topp seks.

– Jeg spiller ikke det spillet

Videre ble det prøvd å komme inn på Mourinhos angivelige viruskommentar til Pogba, men Mourinho avbrøt journalisten før spørsmålet var ferdigstilt, før det ble fulgt opp med et spørsmål om at han ikke kan ha vært blid etter den kampen.

– En ting er et intervju jeg ga til brasiliansk TV, der dere kan gå og sjekke hva som ble sagt, en annen ting er å bli sitert på diverse av hvem, og hvor? Jeg snakker ikke om det, jeg spiller ikke det spillet. Du så meg på pressekonferansen, du så meg i intervjuene, du vet hva jeg sa. Det er enkelt. En ting er at dere går til ordene jeg kom med til TV eller i pressekonferansen, en annen er ting noen sier at jeg har sagt. Jeg spiller ikke det spillet.

Portugiseren kunne heller ikke gi noe tydelig svar på hva fans han møter sier om situasjonen nå, siden han mener at han ikke lever et veldig offentlig liv, og derfor ikke er særlig i kontakt med supporterne.

Er dette et annerledes Arsenal-lag du vil møte i denne kampen sammenlignet med Arsenal-laget fra tidligere sesonger?

– Ja, det er annerledes.

På hva slags måte? Er det på grunn av en annerledes manager, er det en annerledes mentalitet hos spillerne – hva er forskjellen?

– Det er ikke opp til meg å gjøre den analysen. Jeg har min mening, men den holder jeg for meg selv. Du spør om det er annerledes, og ja jeg tenker at det er annerledes. Det er også en veldig vanskelig kamp for oss, for vi skal møte et veldig godt lag som er i form, i en god resultatrekke.

Mourinho mener også at Europa League-spillet faktisk kan være en fordel kontra det å være i Champions League.

– De er uten den akkumuleringen av kamper siden de spiller i Europa League – og når du spiller i Europa League, så spiller du vanligvis med andrevalgene, og får gitt god hvile til spillerne, mens vi må være på vårt beste. Da blir det mange kamper, og så når du dette punktet i desember der mange lag må betale prisen for det. Når du spiller i Europa League – og jeg har gjort det – så er det naturligvis ikke den motivasjonen du vil ha som et lag, og som klubb, men for å utvikle laget, og for å ha laget i bedre form [med mer hvile], så er det en bra ting. Spillerne får selvtillit av gode resultater, og når du spiller i Europa League så får du gode resultater, siden du vinner enkelt.

SER FORDELENE MED ARSENALS EUROPA LEAGUE-SPILL: José Mourinho.

– Så en veldig vanskelig kamp for oss, og en veldig vanskelig kamp for dem også til tross for våre problemer med hvilke spillere vi kan velge til lagoppstillingen. Jeg er ganske sikker på at de vet at det ikke kommer til å bli enkelt.

Det ble så sagt at det kommende spørsmålet var det siste, og da startet en journalist på et avklarende spørsmål om det med Pogba, og det at Mourinho skal ha kalt ham et virus, men Mourinho var fortsatt like lite interessert i å svare på det.

– Hvis du hadde hørt etter for noen minutter siden, så ville du visst at jeg ikke spiller «the game of the suggestions», svarte Mourinho, og slet såpass mye med det siste ordet at han måtte le, og poengterte at det var et vanskelig ord.

Med det var det slutt på den åpne delen av pressekonferansen. Sitater fra den lukkede delen dukker opp klokka 23.30 i kveld.