– Trodde Arsenal-avtalen var i boks

Etter møtet hjemme hos daværende Arsenal-manager Arsene Wenger var Michael Carrick sikker på at Arsenal ville bli hans neste klubb.

Carrick fikk en ruvende utvikling i West Ham, før han ble solgt til Tottenham sommeren 2004.

Det som ikke er like godt kjent er at Carrick var svært nær å havne i Arsenal i stedet for rivalene fra Nord-London.

– Fabregas storspill stanset salget

Det røper Carrick selv i et intervju i den siste utgaven av det engelske fotballbladet FourFourTwo der leserne har fått sendt inn sine spørsmål.

– Jeg var veldig nær ved å skrive under for Arsenal og hadde til og med et møte med Arsene Wenger hjemme hos ham. Jeg var sikker på at det kom til å skje og et par dager trodde jeg at avtalen var i boks. Jeg møtte Wenger på en fredag, men den påfølgende søndagen spilte Arsenal Community Shield-finale mot United og en 17 år gammel Cesc Fabregas fikk sjansen. Han spilte en glimrende kamp og dermed bestemte Wenger seg for å satse på ham i stedet, sier Carrick.

HØYDEPUNKTET I KARRIEREN: Michael Carrick (nummer to fra høyre) ser ned i bakken i det det går opp for de andre spillerne at Edwin van der Sar har reddet Nicolas Anelkas straffespark og dermed vunnet Champions League for United. Carrick har tidligere sagt til United-Supporteren at nettopp dette bildet (og bildeserien som fulgte) er de eneste bildene han har hengende på veggen hjemme hos seg fra den aktive karrieren sin.

Det manglet imidlertid ikke på klubber som ønsket Carricks underskrift og valget falt på Tottenham.

Les også: Carrick snakker åpent om depresjonen etter Barcelona-tapet

Der ble Geordie-karen værende i to år før Sir Alex Ferguson og Manchester United kom på banen.

– Må vise at vi kan ta nye steg

Under skottens ledelse vant Carrick det meste han kunne vinne som spiller, inkludert fem ligamesterskap og Champions League.

Med FA-cupseieren under Louis van Gaal i 2016 og Europa League-troféet under José Mourinho året etter, er medaljesamlingen hans praktisk talt komplett.

TROFÈET SOM MANGLET: I 2016 fikk Michael Carrick endelig æren av å bli FA-cupmester. – Av en eller annen grunn har ikke FA-cupen vært så snill med meg. Det er troféet jeg svært gjerne vil ha i samlingen min før jeg legger opp, sa han til United-Supporteren i 2015.

Selv om United har vunnet troféer også under Moyes, Van Gaal og Mourinho, innrømmer Carrick at det har vært vanskelig å takle tiden etter at Sir Alex Ferguson ga seg våren 2013.

Samtidig er er han klar på at United ikke kan bruke overgangsfasen etter Ferguson som en unnskyldning stort lenger.

– Selvsagt har det vært en overgangsperiode, men vi kan ikke ha en overgangsperiode i all evighet heller. Vi må ta nye steg som klubb, bygge på nytt og oppnå suksess igjen, sier Carrick.

– Jeg fikk en unik mulighet

Michael Carrick avsluttet en eventyrlig spillerkarriere sist sesong da et fullsatt Old Trafford takket av legenden med 1-0-seieren over Watford i den siste ligakampen.

Allerede da hadde José Mourinho lagt planer for hvordan han ønsket å benytte midtbanespillerens erfaring som en del av trenerteamet.

TAKKER FANSEN: Michael Carrick spilte sin siste kamp for United hjemme mot Watford i vår. Han ble hyllet av et fullsatt Old Trafford da United vant 1-0.

Denne sesongen har Carrick vært en av José Mourinhos nærmeste rådgivere i en turbulent sesong, men den tidligere United-kapteinen sier han ser den nye trenerrollen først og fremst som en unik utfordring.

– Jeg har lært mye av ham (Mourinho, red.anm) og jeg lærer hele tiden hva managere må håndtere i kulissene. Dette var en fantastisk mulighet for meg og jeg setter stor pris på at han han ga meg denne sjansen. Han har vært fabelaktig med meg og jeg kunne ikke ha bedt om mer fra han. Jeg nyter hver dag, støtter ham så godt jeg kan og gjør alt jeg kan for å hjelpe laget.

– Aner ikke hvorfor jeg sa det

I dag er Carrick en svært respektert skikkelse innen fotballen.

Både som spiller og trener har 37-åringen talt fornuft, vært et eksempel til etterfølgelse og vist seg både legendestempelet og kapteinsrollen i United verdig.

Men Carrick innrømmer at han også har gjort sine feil i yngre dager, og allerede helt i starten av United-karrieren kunne det gått riktig ille.

På sin første arbeidsdag som United-spiller ble Carrick bedt om å komme opp på kontoret til Sir Alex Ferguson. Der fortalte Uniteds legendariske manager om den kontinuerlige og ekstreme vinnerviljen som var i United.

– Akkurat som i Chelsea?, spurte Carrick.

Ferguson ble stille, men blikket hans viste med all tydelighet at Carrick definitivt kunne imponert mer med ordvalget sitt på midtbanespillerens første besøk på managerkontoret.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg sa det og etterpå tenkte jeg hvorfor i alle dager sa jeg det? Hva kommer han til å tro om meg nå?, avslører Carrick.

De første månedene brukte Carrick på å spille seg inn på laget, men Wallsend-karen ble en meget viktig brikke på mannskapet som ble ligamester i Carricks første sesong i United.

Pogbas mentor

Den elegante midtbanespilleren med det solide overblikket var som en god årgangsvin, han ble bare bedre og bedre med årene.

MENTOR: Michael Carrick og Paul Pogba har et godt forhold og Carrick bruker mye tid på å forbedre den taktiske delen av Pogbas spill.

Da Ferguson takket for seg som United-manager med ligagull våren 2013, ble Carrick kåret til årets spiller blant United-spillerne selv.

Siden ble Carrick viktig og stabiliserende brikke i en ustabil tid under både David Moyes og Louis van Gaal.

Som trener under José Mourinho har Carrick har jobbet mye med den taktiske delen av spillet til Paul Pogba og franskmannen er en av dem som har gitt Carrick ros for den innflytelsen Carrick har på spillergruppen som trener.

– Paul er en fantastisk spiller. Som trener er din største utfordring å få det beste ut av spillerne og du forsøker hele tiden å finne en løsning som gjør at du kan klare det med alle spillerne. Det er kjekt å høre at Paul setter pris på mine innspill og vi har jobbet mye med hvordan og når han skal ta de rette løpene, sier Carrick i intervjuet med FourFourTwo.

Van Gaal var ikke defensiv

Kapteinsrollen Carrick hadde i United under José Mourinho var ikke ny for ham, for allerede under Louis van Gaal fikk han rollen som visekaptein da Wayne Rooney var lagets kaptein.

Carrick sier nederlenderen hadde stor innflytelse på ham som spiller. 

LÆRERIK TID: Michael Carrick sier Louis van Gaals filosofi ikke var så defensiv som mange oppfattet den som, men at laget manglet det siste lille i den siste tredjedelen av banen.

– Jeg lærte mye av han ikke minst taktisk om filosofi og hvordan vi skulle styre spillet med ballen og gjøre begevelser som skapte nye vinkler og åpninger hele tiden. Jeg vil ikke si at Louis var en spesielt defensiv manager for vi hadde mye ballbesittelse under ham. Vi manglet imidlertid det siste lille, kreativiteten som kunne skape litt magi i den siste tredjedelen på banen. Jeg lærte også mye om hvordan man forbereder seg til kamp, forklarer han.

Onsdag kveld håper Carrick å ta innersvingen på klubben han var så nær ved å signere for i 2004 når United møter Arsenal på Old Trafford.

Det er selvsagt en kamp du kan følge med vår livedekning og diskutere sammen med andre United-fans.