Tilbake på vinnersporet?

PREVIEW: United har ikke vunnet på over en måned, og trenger en seier hjemme mot Crystal Palace.

Publisert Sist oppdatert

Ja, en del har vært oppløftende. Ja, at vi ikke har vunnet på over en måned får det til å høres ut som om det har blitt spilt mer enn tre kamper. Men kampen etter oppgjøret mot Crystal Palace er mot Arsenal på Emirates, og det er ingen selvfølge at United vinner der.

Det som i alle fall er krystallklart (nei, ordbruken er kanskje ikke helt tilfeldig) er at supporterne, og sannsynligvis Van Gaal selv, forventer at United tar tre poeng mot Crystal Palace. Det er ikke noe eksepsjonelt lag, noe Chelsea til tider har sett ut som denne sesongen. United hadde kanskje sjansen mot et City-lag i dårlig form, men et rødt kort ødela altså mye der. Men her vil det være vanskelig å finne gode unnskyldninger.

United har vanligvis et godt tak på Crystal Palace, og etter måten Van Persies overtidsmål løftet Old Trafford på mot Chelsea er det bare å håpe at Old Trafford-godfølelsen blir værende. Det har ikke akkurat vært et fort etter at Ferguson sluttet, og United trenger gode hjemmeresultater om det skal bli Champions League-plass neste sesong.

Akkurat nå er det fire poeng opp til Arsenal på fjerdeplass, mens det opp til Southampton på andreplass har blitt hele ni poeng. Den avstanden bør reduseres betraktelig før årsskiftet.

Manchester United

Tre kamper uten seier, og fortsatt store skadeproblemer, spesielt i forsvar. Mot City fikk Marcos Rojo seg en stygg skade, mens Chris Smalling altså pådro seg en lei suspensjon. Jones og Evans er fortsatt skadet, og Rafael mistet også derbyet etter å ha pådratt seg en smell på trening. Det ser altså ikke ut til at noen av disse vil spille denne helgen heller.

Dermed må Van Gaal sette sammen forsvaret på en annen måte. Michael Carrick og Paddy McNair spilte sammen i midtforsvaret mot City etter hvert som andre falt fra, og det er et sannsynlig stopperpar også mot Palace. Tyler Blackett vil nok også gjerne spille, og at han er venstrebeint taler kanskje til hans fordel, men samtidig har Tom Thorpe stort sett sett bedre ut for reservene. På backene er det ventet at Luke Shaw og Antonio Valencia spiller igjen.

Fremover på banen er det flere spørsmål, både når det gjelder formasjon og spillere. Blir det Fellaini og Blind sentralt igjen, eller kommer Ander Herrera tilbake for fullt i denne kampen? Og blir det mer diamantaktig igjen, etter noen kamper med mer rene kantspillere i Di María og Januzaj?

Med Falcao fortsatt ute åpner det seg opp andre spørsmål, og det har vært rykter om at James Wilson kanskje starter på bekostning av Robin van Persie. Unggutten kom inn for nederlenderen mot City sist, og kanskje er det på tide at han får sjansen fra start igjen. I så fall passer det kanskje bedre i en kamp som denne enn på Emirates. Blir det sammen med Rooney, eller blir det sammen med Van Persie, med Rooney bak de to?

Manchester United v Hull City - Premier League
WILSON: Får vi se denne mannen juble igjen på Old Trafford denne helgen?

Crystal Palace

Hadde Tony Pulis fortsatt vært manager, så ville nok de fleste forventet en tilværelse litt under midten av tabellen for Crystal Palace denne sesongen. Men han sa opp rett før sesongen, og gamlesjef Neil Warnock returnerte til Selhurst Park for å forhåpentligvis sikre en fornyet kontrakt for Croydon-laget.

Det blir ikke enkelt. Crystal Palace pleier jo å rykke rett ned, og det samme pleier Neil Warnock når han er i Premier League, og kanskje må Palace-fansen slik sett håpe på at minus og minus blir pluss.

Crystal Palace v West Ham United - Premier League
SLUTTET: Tony Pulis.

Men Warnock er en erfaren manager, og Palace-laget har mange gode spillere, som lag som Chelsea og Liverpool blant annet fikk merke mot slutten av sesongen i fjor. Akkurat nå ligger laget uansett rett over nedrykksstreken, og står med fire kamper på rad uten seier. Sist ble det 1-3-tap hjemme mot Sunderland, mens det ble 2-2 mot West Bromwich (som for United) sist Palace var på tur.

Damien Delaney skal være klar igjen etter sykdom, mens Stuart O’Keefe er ute på ubestemt tid. Ellers mangler kaptein Mile Jedinak på grunn av suspensjon, mens Wilfried Zaha selvsagt ikke kan spille mot klubben han er utlånt fra. Se uansett opp for gode Palace-kantspillere: Både Bolasie og Puncheon er fullt i stand til å gi United-backene trøbbel.

Vi har snakket med Palace-fansen, og fra det holdet ble følgende startoppstilling spådd: Speroni – Kelly, Delaney, Dann, Ward – Puncheon, McArthur, Ledley, Bolasie – Chamakh – Campbell.

Palace har tatt poeng i tre av fem borteoppgjør hittil, noe som må sies å være en brukbar statistikk. Den eneste borteseieren (noe United fortsatt ikke kan skryte av) kom for øvrig på Goodison Park.

Ashley Young faller mot Crystal Palace
BILLIG: United fikk en billig straffe sist Crystal Palace kom på besøk til Old Trafford.

Dommeren

Rutinerte Chris Foy får ansvaret for fløyta i dette oppgjøret, og med seg på linjene har han Andrew Garratt (assistentdommeren som korrekt hindret kyllingdans da han vinket på Kevin Nolans «scoring» i september) og Harry Lennard, mens Lee Mason er fjerdedommer.

Foy har ikke dømt Crystal Palace i år, men han dømte Uniteds 0-0-kamp borte mot Burnley, der mange ble irriterte over at han ikke ga straffe til United. Han dømte United to ganger i 2013/14, borte mot Sunderland (2-1-seier) og hjemme mot Swansea (2-0-seier).

unitedburnley (650 x 358)
FOY: Ikke alle United-spillerne hoppet av glede over enkelte av Foys avgjørelser mot Burnley.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS