Fra Huish Park til Wembley

PREVIEW: Alexis Sánchez skapte mye i debuten, men får nå sin første store test som Manchester United-spiller.

Publisert Sist oppdatert

United har spilt fem kamper hittil i 2018, og har vunnet alle fem. Forhåpentligvis ender januar 2018 feilfritt ved at vi tar nye tre poeng.

Er det fortsatt lov til å drømme litt om tittelen? Det virker ikke spesielt realistisk, men da må i alle fall Tottenham beseires, og det er ikke enkelt.

Tottenham er også en av våre utfordrere til en topp fire-plassering, og med seier eller poeng for United på Wembley, så er det vanskelig å se for seg at vi skal falle så langt nedover på tabellen at vi risikerer å gå glipp av Champions League-spill neste sesong.

Da er det uansett positivt at Alexis Sánchez er på plass, og at han så bra ut på fredag. Samtidig er det jo slik at Yeovil på Huish Park ikke er det samme som å møte Tottenham på Wembley.

Kampstart på Wembley er 21.00 (skandinavisk tid), og kampen sendes på TV 2 Sport Premium (Norge), Viasat Sport Premium (Sverige) og 6’eren (Danmark).

Vi følger også kampen med livedekning her på United.no.

Tottenham Hotspur

Det er nok et Tottenham sultne på hevn som tar imot United. Ikke bare på grunn av Martials vinnermål tidligere i sesongen, men også på grunn av den pinlige 1-1-kampen mot Newport på Rodney Parade på lørdag.

Det var, ikke uventet, Harry Kane som sikret Tottenham omkamp. Kane er toppscorer i Premier League, langt foran de fleste, men han har ofte slitt mot United.

Det kan du lese mer om her.

Tottenham har ikke tapt siden de besøkte Manchester City i midten av desember, men har også tre uavgjortkamper (inkludert den mot Newport) i den perioden.

Spurs har sju seiere, fire uavgjort og ett tap på Wembley i ligaen denne sesongen. I andre turneringer har de gjort alt fra å tape hjemme mot et West Ham-lag som på det tidspunktet var i krise, til å knuse Real Madrid. Forhåpentligvis har de ikke en fullt så god dag onsdag kveld.

denne saken kan en lese mer om Tottenhams skadesituasjon. Flere stjerner kan miste kampen, men samtidig er mange nå tilbake i trening.

USIKKER TIL OPPGJØRET: Christian Eriksen.

Manchester United

Det er en ganske skadefri tropp som har tatt turen til London, og det er ikke umulig å gjette seg frem til en lagoppstilling her – selv om det selvsagt ikke er alt vi er sikre på.

Akkurat keeperplassen er vi helt sikre på, så lenge ikke David de Gea skader seg.

På stopperplass ser det ut til at Chris Smalling og Phil Jones er førstevalgene, der sistnevnte nok er det sikreste kortet, med Rojo og Lindelöf som utfordrere. På høyrebacken spiller Valencia, mens roteringen på venstrebacken kanskje gjør Ashley Young til favoritt til å få tilslaget på venstrebackposisjonen i denne kampen – med Luke Shaw som en veldig god utfordrer.

MULIG TILLITSERKLÆRING: Om Shaw starter mot Spurs, så sender Mourinho ut et signal om hvor mye han stoler på den unge backen.

På den sentrale midtbanen er Matic og Pogba åpenbare valg, men lenger fremme blir det hele veldig spennende. Alexis Sánchez startet ute mot venstre mot Yeovil, men Marcus Rashford og Anthony Martial vil nok også gjerne spille – og Martials form gjør at franskmannen i utgangspunktet er ventet å starte mot klubben han senket mot slutten av kampen i høst.

Da er det noen andre som må ut hvis Sánchez skal starte. Romelu Lukaku har fortsatt ikke kommet på scoringslisten i ligaen mot noen av toppklubbene, men det vil likevel være en stor overraskende om han vrakes. Det samme gjelder Lingard, etter det han har vist i det siste (inkludert mot Arsenal), og vi faller ned på at det mest sannsynlige er at Juan Mata vrakes.

– Hvem bør droppes til fordel for Sánchez?

Dommeren

Som ved forrige anledning der vi hadde en toppkamp i den nordlige delen av London, så er det Andre Marriner som dømmer.

Marriner var dommer da United vant 3-1 borte mot Arsenal, i en kamp der han blant annet viste ut Paul Pogba.

Han må uansett sies å ha vært en lykkedommer for United hittil denne sesongen. I tillegg til nevnte Arsenal-seier på Emirates, så har han også dømt oss både hjemme og borte mot Everton – kamper vi vant til sammen 6-0.

Marriner har dømt oss mot Tottenham ved to anledninger tidligere. Begge gangene i 2009/10-sesongen, og begge kampene endte med 3-1-seier til United. I den på White Hart Lane så viste han ut Paul Scholes, før United kjempet inn en punkterende scoring likevel. På Old Trafford ga han United to straffespark – begge ekspedert av Ryan Giggs.

– Se, kortet matcher den ene fargen i håret ditt.
Powered by Labrador CMS