– Tror laget er kapable til å slå hvem som helst

MANCHESTER: Flere ganger på sin pressekonferanse gjentok Ole Gunnar Solskjær hvor mye han gleder seg til storkampen mot Paris Saint-Germain. Men på et tidspunkt så nordmannen seg nødt til å stramme opp det internasjonale pressekorpset i Manchester.

Publisert Sist oppdatert

Det skjedde da en av de engelske journalistene spurte Solskjær om det er for enkelt å konkludere med at han får jobben dersom han slår Paris Saint-Germain og Liverpool i løpet av den neste måneden.

– Ja, det er for enkelt. Dere må endre manuset deres snart, for dere har så mange måter å stille det spørsmålet på, sa Solskjær med en oppgitt mine.

– Det er for enkelt. Det er fortsatt flere måneder igjen av denne sesongen.

I mer enn 20 minutter satt Solskjær på podiet sammen med Anthony Martial. United.no var én av aktørene som fikk stille nordmannen spørsmål på pressekonferansen.

– I 1998/99-sesongen fikk United mye ros for angrepsfotballen, med deg selv, Teddy Sheringham, Andy Cole og Dwight Yorke. Men det var to spillere Sir Alex Ferguson alltid brukte i Champions League – Jaap Stam og Peter Schmeichel. Er det noen spillere du alltid kommer til å spille?

– Jeg har et stort og sterkt lag. Peter Schmeichel var en klar nummer én, og David de Gea er en klar nummer én. Men vi har Sergio Romero som også er en fantastisk keeper og har spilt VM-finale for Argentina. Han har 96 landskamper. Så vi har bredden, men vi vil jo spille den beste elleveren så ofte som mulig, svarte Solskjær på united.nos spørsmål. 

PÅ PLASS: Bjarte Valen stilte Ole Gunnar Solskjær spørsmål på mandagens pressekonferanse. Foto: Skjermdump MUTV

Interessen foran tirsdagens Champions League-batalje med PSG er enorm.

I No 7 suite på Old Trafford, der pressekonferansene holdes i forbindelse med Champions League-kamper, var det knapt et ledig sete.

– Imponert over PSG

Etter ti seire på elleve kamper under Ole Gunnar Solskjær har United virkelig fått vind i seilene. Men nå venter en tøff periode for United.

Foruten PSG i Champions League, skal United også møte Liverpool på Old Trafford og det er ikke lenge til byrivalen City også kommer på besøk.

Solskjær tillater imidlertid ikke seg selv å tenke for langt frem i tid. 

– Vi skal spille mot topplag de neste kampene. Nå fokuserer vi på denne. Vi må alltid tenke på den neste. Vi ser ikke for langt framover, da mister du fokus, forklarte han.

Anthony Martials storspill på Craven Cottage mot Fulham gjør det vanskelig å vrake franskmannen til tirsdagens storkamp mot PSG, men Solskjær har også en spillesugen Alexis Sánchez i bakhånd. 

I PERLEHUMØR: Ole Gunnar Solskjær og Anthony Martial på mandagens pressekonferanse på Old Trafford.

– Det er to kvalitetsspillere som kan spille i flere posisjoner. Det er ikke en kamp, de er lagkamerater. Vi jobber sammen for å gå videre og vinne trofeer. Det er alltid konkurranse når du er i en klubb som dette. Anthony er ung, mens Alexis har mer erfaring, så det er fint for meg som trener å ha slike spillere.

– Hva tenker du om PSG de siste sesongene? Er de en toppklubb?

– Det har vært fantastisk å se hvordan de har utviklet seg. Jeg spilte mot dem i Molde i 1995 i cupvinnercupen. De har noen av verdens beste spillere. En av de største keeperlegende i Buffon, Thiago Silva som har vært en av de beste midtstopperne, Neymar og Kylian Mbappé. Det sier alt om deres utvikling. Vi vet at vi spiller mot et lag med selvtillit, for de er vant til å vinne, sa Solskjær.

SLIK TRENTE UNITED:

 

Skulle Manchester United slå ut PSG i Champions League, vil det være første gang siden 2014 under David Moyes at United er i kvartfinalen.

Ole Gunnar Solskjær innrømmer at det er for lenge siden en klubb av Uniteds størrelse yppet seg i Europas fornæmste selskap.

– Ja, det er det. Vi tapte mot Real Madrid da Nani ble utvist, og vi møtte Bayern München for noen år siden. Dette er noe vi ser fram til, for disse kveldene er spesielle. Min siste var da vi slo Roma 7-1. Det var en typisk Old Trafford-kveld. Vi tapte 2-1 borte, men jeg husker at sjefen visste at vi kom til å ta dem hjemme. Jeg ønsker bare at spillerne mine skal gå til disse kampene med selvtillit.

– Med tanke på skadene til PSG, er dette et ideelt tidspunkt å møte dem på?

– Alle lag som mangler spillere som Neymar, Cavani og Meunier vil merke det, men det vil gi andre spillere en sjanse. Det gjør det litt mer uforutsigbart med tanke på hvem som kommer til å spille. Vi gjetter litt hvordan de kommer til å stille opp.

– Er disse kampene en av grunnene til at du tok denne jobben?

– Nei, når Manchester United spør deg om hjelp griper du den sjansen. Men Champions League er en fantastisk turnering, og dette er en stor utfordring for hele laget.

SE VIDEO: Vi diskuterte det som ble sagt.

 

– Hva lærte du av det du så av PSG i Lyon?

– Det er vanskelig å sammenligne kamper. De vet at de kommer til å vinne ligaen uansett, så de går til ligakampene med et litt annet utgangspunkt. Men det er alltid fint å se spillere i virkeligheten. Det er litt annerledes.

– Hvordan er det å sitte her i dag med tanke på hvor du var da trekningen fant sted?

– Jeg husker jeg så trekningen med Noah og sa at det er en tøff utfordring. Men måten vi har gått inn til denne kampen på gir oss best mulig sjanse. Vi har selvtillit, og jeg vet hva slags lag vi har. Vi er enige om hvordan vi skal angripe kamper. Så dette er et riktig tidspunkt for oss å spille en slik toppkamp.

RAPPORT FRA CARRINGTON:

 

– Hvilke tanker gjør du deg om VAR?

– VAR har vært en del av fotballen en stund. Vi har hatt det i FA-cupen. Jeg liker diskusjonene etter fotballkampene.

– Ikke i dine villeste fantasier kunne du ha sett for deg denne drømmestarten?

– Ikke før jeg kom hit, men når du er her forventer du å vinne hver eneste fotballkamp. Samtidig vet du at du ikke kommer til å vinne hver eneste. Spillerne er fortsatt skuffet over de to poengene vi tapte mot Burnley, og det samme er jeg.

– Hvor overrasket er du over resultatene?

– Jeg har elsket hvert eneste minutt siden jeg kom inn. Vi visste at det var en tøff utfordring foran oss. Vi lå bak i ligaen og selvtilliten var dårlig etter tapet for Liverpool. Men responsen har vært fantastisk. Vi kunne ikke vært i en bedre posisjon før denne kampen, så dette gleder vi oss til.

– Har laget styrken og dybden til å gå helt til finalen?

– Jeg tror laget er kapable til å slå hvem som helst. Når vi går inn i kamper med så stor selvtillit som nå, gleder vi oss til kampene. Men vi kan ikke se for langt framover. Jeg er veldig fornøyd med holdningene. Hvis vi jobber hardt hver eneste dag kan vi overraske noen.

Powered by Labrador CMS