TV har altfor mye makt

Sir Alex Ferguson retter skarp kritikk mot tv-selskapene, som han hevder har tatt fullstendig kontroll over fotballen.

Publisert Sist oppdatert

Ja, United-manageren sier rett ut at klubbene må betale prisen for «å ha håndhilset på djevelen». Han mener at klubbene får altfor lite igjen for avtaler med tv-selskapene.

Det sier han til tross for at United i fjor håvet inn £60 millioner i tv-penger fra Premier League, pluss ytterligere £46 millioner fra UEFA etter å ha nådd helt frem til Champions League-finalen.

– Vanvittige tilstander

Ferguson tar nå til orde for at klubbene bør få større inntekter fra tv-selskapenes avtaler på utenlandsmarkedet. Samtidig beskylder han de samme selskapene for å ha skapt «vanvittige tilstander» for klubbene som deltar i europacupfotball.

Han underbygger sin kritikk ved å vise til at tv-selskapene, takket være de enorme summene de pumper inn i sporten, har fratatt klubbene kontrollen over eget spilleprogram,

– Som det har blitt, er TV blitt Gud, sier han syrlig, ifølge Manchester Evening News.

– Skalter og valter

– Dette gjenspeiles tydelig når terminlisten kommer ut. Da kan de velge og vrake, og bestemme når de vil ha toppklubbene på fjernsynsskjermen.

– Dette fører til at det oppstår vanvittige situasjoner, som at man spiller Champions League sent onsdag kveld og deretter Premier League-fotball ved lunsjtider den påfølgende lørdagen.

– Om du hadde spurt hvilken som helst manager om de selv ville ha valgt å gjøre det slik, og du ville fått klar beskjed: «Ikke en sjanse i havet!»

– Bør få mer av potten

Dagens tv-avtaler med Premier League har en verdi av hele £1.4 milliarder over tre år, mer enn dobbelt så mye som den forrige avtalen. Likevel mener Ferguson at klubbene fortjener en større andel av kaken, når han peker på at Premier League selger rettigheter til mer enn 200 av verdens land.

– I et slikt perspektiv synes jeg ikke at vi mottar tilstrekkelig med penger,» avslutter en kritisk Sir Alex.

Powered by Labrador CMS