Dette må du betale for å se PL

På en pressekonferanse fredag formiddag, informerte TV2 om sin Premier League-satsning, nye fotballkanaler og – ikke minst – prisnivå.

Publisert Sist oppdatert

Det som er klart er at det vil bli opprettet tre nye Premier League-kanaler – Premier League, Premier League 2 og Premier League 3. Alle kanalene vil formidle signaler i HD-kvalitet. Den ene kanalen vil sende Premier League-stoff 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

Hva vil det koste?

TV2 informerte også om prisene på produktet – vel og merke hos de leverandører de har kommet til enighet med så langt.

RiksTV:

Premier League HD: 199 kr. per mndTV2 Premier League og TV2 Sport: 299 kr. per mnd.

ALTIBOX:

Fotballpakken (både norsk og engelsk fotball): 179 kr. per mnd.

NETT-TV:

TV2 SUMO og TV2 SUMO Sport (Premier League og Tippeligaen): 229 kr. per mnd.

Ingen enighet så langt

Det store spørsmålet for mange supportere er hvordan å få tak på TV2s Premier League-kanaler. Kunder av Canal Digital, Get eller Viasat er per i dag avskåret fra å abonnere på disse kanalene.

TV2-sjef Alf Hildrum sa på pressekonferansen, hvor united.no var tilstede, at TV2 er i dialog med flere distributører og har som ambisjon å komme til enighet med dem.

Likevel, og så langt, er Altibox og RiksTV de to eneste distributørene for TV2s Premier League-satsing. Dette betyr altså at kanalen ikke har kommet til enighet med Viasat og Canal Digital.

Dessverre er det også lite som tyder på en forestående avtale med de to aktørene.

– Hvis vi ser på prisen, er det vel ganske enkelt å se at det ikke er TV2 som er problemet, sier Vegard Jansen Hagen, kanalens sportsredaktør, til united.no.

I utgangspunktet er ikke kostnadene for å se Premier League avskrekkende. På RiksTV får du sett kampene for 199 kroner i måneden, men det betyr at mange forbrukere må si opp distributøren de har i dag.

– RiksTV bygger nå ut slik at alle Premier League-kanalene blir tilgjengelig, opplyser Bjørn Taalesen i TV2 til united.no.

Sportssjefen innrømmer at det virker vanskelig å bli enig med Viasat og Canal Digital.

– Vi har kommet med et tilbud som de har avvist.

Taalesen håper nå at forbrukerne vil reagere mot distributørene.

– Hadde jeg bodd i et borettslag som hadde Get, ville jeg ha blitt sur. Det er viktigere at seerne kommer på banen enn at jeg står og prater, mener han.

Powered by Labrador CMS