Dagbok fra USA

Philadelphia bærer ikke ikke noe preg av at Manchester United er på besøk. Flere vet faktisk ikke noe om klubben i det hele tatt.

Publisert Sist oppdatert

Taxisjåfører pleier å være gode samtalepartnere. Det skal også sies om de jeg har truffet på i Philadelphia så langt.

Derfor var jeg raskt ute med å nevne Manchester United da jeg satt i en «cab» på vei fra flyplassen i går.

– Er det de som spiller soccer?

Det var ærlig talt ikke svaret jeg ventet meg.

– Ja, svarte jeg kort – uten å utdype hvor stor klubben er på verdensbasis, inkludert i taxisjåførens hjemland.

– Du vet, det er amerikansk fotball som er viktig for meg og de fleste andre her. Vi bryr oss ikke spesielt om Beckham. Han er fra England, er han ikke?

Annerledes hysteri

Heller ikke den neste sjåføren kunne si noe spesielt om United – et av verdens største merkevarer. Ja, for det er derfor klubben vår er her i USA – enten vi liker det eller ikke.

Og det er årsaken til at spillerne trener i slående i hete i statene framfor minst like gode forhold i England.

Flere av Sir Alex’ menn har uttalt at USA er et mye bedre alternativ for dem enn Asia. Der kan de ikke bevege seg på gatene, her kan de gå for seg selv i ro og mak.

Interessen for United er også stor i Philadelphia, men det er lite oppstyr rundt at laget er på plass i byen. Hotellrommet mitt har utsikt over Lincoln Financial Field, der den neste kampen på turneen skal spilles.

Ingen reklame for at Manchester United er her, ikke noe oppstyr i det hele tatt.

Klubbene har veldig, veldig mange tilhengere i USA, og en hel del går for å være trofaste fans. Men det er ikke det samme hysteriet rundt stjernene som det ville vært i Asia.

Det blir fullsatt når United møter Philadelphia Union i morgen, men enn så lenge er det stille i storbyen.

Men det er er imidlertid mange som gleder seg til avspark, samtidig som at store deler av byen vet lite om de som er på sommerturné i landet. Selv om de som har fraktet meg rundt i taxi så langt vet enda mindre enn de fleste.

Følg Jon Martin Henriksen på Twitter (JonMartinH)

Amerikansk fotball er fortsatt klart størst, men United-interessen er likvel stor i USA. Bildet er tatt i Philadelphia i dag.

Powered by Labrador CMS